Sfaturi de la milionari: 9 modalități prin care aceștia își administrează (și înmulțesc) banii

Cum fac milionarii bani

Cum fac milionarii bani

Nu este ținut ascuns faptul că milionarii au anumite obiceiuri diferite, calități diferite  și mentalități diferite. Obiceiurile acestora sunt puse în practică în situațiile administrative. Milionarii posedă anumite tipuri de mentalități unice, care le oferă puterea de a face cât mai mulți bani și de a lua cele mai bune decizii financiare. Pentru a te număra și tu printre aceștia, nu trebuie decât să pui în aplicare următorii 9 pași ce urmează să îi prezentăm:

1. Renunță la impulsivitate.

De câte ori te-ai aflat în situația de a lua o decizie sub influența unui impuls? În mod firesc, majoritatea oamenilor își iau deciziile sub directa influență a unor impulsuri de moment. Această impulsivitate își are originea în inteligența emoțională, fapt pentru care se renunță la raționament în astfel de clipe. Totuși, milionarii au abilitatea de a se abține atunci când sunt puși în situația de lua decizii iraționale.

 

2. Fă diferența (între lucrurile de care ai nevoie și cele pe care ți le dorești).

Cu siguranță toți milionarii cunosc această diferență. Cu toții avem momente în care ne gândim la achiziționarea unei case noi, unei mașini noi și așa mai departe. Dar, chiar sunt necesare? Sau poate că îți dorești o mașină nouă de lux? În mod sigur, acea mașină este superbă și ți s-ar potrivi de minune… dar nu reprezintă o necesitate! În loc să îți cheltuiești banii pe lucruri ce nu sunt practice, ai putea să investești strict în elementele esențiale ce îți vor susține procesul de înmulțire a banilor.

 

3. Gândește pe termen lung.

Sarcinile tale zilnice ar trebui să fie legate de anumite țeluri stabilite pe termen lung. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, trebuie să îți modifici planurile. Asigură-te că ceea ce faci astăzi îți va fi de folos peste un an.

De regulă, un obiectiv pe termen lung ajunge să fie transpus în realitate într-o perioadă de la unul până la cinci ani. Asemenea obiective sunt excelente față de motivație. Îți oferă posibilitatea de a privi dincolo de clipa în care trăiești și îți oferă o perspectivă asupra modului în care îți ocupi astăzi timpul.

 

4. Surse multiple de venit.

După ce  își ating gradele de stabilitate financiară, milionarii  încep să-și caute și alte surse prin intermediul cărora să își înmulțească banii. De ce? Deoarece aceștia realizează că există șanse ca principalele lor surse de venit să se risipească (falimenteze/eșueze). Pentru a evita orice potențială pierdere de capital, milionarii își vor pune la cale planurile – diversele surse de venit – ce le vor înmulți banii din conturi.

 

5. Întocmește și urmărește un plan financiar.

Milionarii pot urmări fluxurile/refluxurile (capitalului) urmărind un astfel de plan. Planul financiar reprezintă unul dintre cele mai vitale elemente pe care un milionar trebuie să îl aibă la dispoziție. Acest plan îți va fi de folos în clipele în care îți vei dori să faci o investiție/achiziție. Vei ști cu exactitate ce bani ai la dispoziție.

 

 

6. Fii pregătit pentru urgențe!

Orice milionar are măcar un cont de rezervă. Bani albi pentru zile negre. Aceștia au realizat faptul că vor avea de a face și cu anumite perioade de criză, perioade în care vor putea pierde toți banii investiți. Din acest motiv îți va trebui și ție un cont de rezervă. Multe dintre dezastrele financiare pot fi evitate dacă ești bine pregătit.

 

7. Investește în domeniile pe care le cunoști.

Warren Buffett și Peter Lynch (legendarul investitor) au declarat împreună faptul că trebuie să  „investești doar în domeniile pe care le cunoști”. Acest truc a fost pus în aplicare de către milionarii de pretutindeni. Atunci când ești conștient de toate mersurile și profiturile unei companii/afaceri/acțiuni, nu mai sta pe gânduri și investește!

 

8. Ține o evidență a tuturor cheltuielilor.

Ai idee câți bani investești cu exactitate în toate cheltuielile, facturile și taxele? Nu? Ei bine, în cazul acesta… ține o evidență a tuturor cheltuielilor. Vei realiza aproape instant că îți irosești banii pe anumite lucruri de care nu ai nevoie sau care pot fi procurate din surse mai ieftine.

 

9. Plătește-ți toate datoriile.

De obicei, orice datorie pe care o ai te poate trage în jos. Nu poți evolua și nici nu îți poți înmulți banii așa cum ar trebui să o faci. Ești nevoit să-ți plătești ratele. Noi te sfătuim ca în cazul în care ai datorii, să ți le acoperi pe toate  dintr-o  „singură mișcare”.  Un antreprenor bun va fi mereu conștient de faptul că datoriile sunt acele elemente ce pot distruge (falimenta) o afacere.

 

Eu unul sunt convins de faptul că și tu poți! Lasă-mă să te învăț cum să devii milionar în cel mai scurt timp posibil și abonează-te pentru a primi notificări direct din partea mea!

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 modalități de a elimina singurătatea din viața de antreprenor
8 abilități pe care toți marii lideri le împărtășesc
Shares
Share This