8 obiceiuri ce îți vor îmbunătăți viața

Cele 8 obiceiuri ce iti vor imbunatati considerabil viata

 

Trebuie să fim foarte atenți atunci când ne stabilim anumite obiective, în mod special din cauza faptului că obiceiurile pe care le avem ne definesc ca și persoană.

În mod cert, probabil că atunci când te gândești la un job extrem de satisfăcător ți-l vei imagina ca fiind acela în care îți petreci timpul într-un birou luxos. Dar adevărul este diferit. Un job ideal este acela pentru care simți o chemare. Chiar dacă acea chemare te îndrumă către o profesie în care ești nevoit să depui muncă fizică.

Așadar, trebuie să fim foarte precauți în ceea ce privește alegerea preocupărilor noastre, dat fiind faptul că acestea ne definesc. Am întocmit o listă de obiceiuri care, dacă vei reuși să le adopți și să le cultivi, te vor ajuta enorm și te vor îndruma pe calea cea bună.

 

1. Stai departe de oamenii ce te trag în jos
O simplă privire direcționată către logo-ul unui lanț de fast-food îți poate stârni anumite sentimente și te poate impacienta. Deoarece corelezi acel logo cu anumite obiceiuri nesănătoase. Despre același impact putem discuta și în cazul unei persoane  „toxice’’. O astfel de persoană poate fi extrem de nemulțumită în privința unei decizii pe care ai luat-o într-o anumită situație comună. Ba chiar își va exprima nemulțumirile într-un mod foarte scandalos. Totuși, imaginează-ți numai ce relaxat vei  fi în acel gen de situații în care vei fi nevoit să faci un anumit lucru important, fără a mai avea pe nimeni  „toxic’’ în jurul tău. Vei avea de a face mereu cu astfel de persoane, așa că trebuie să descoperi modalitățile prin care să le eviți.

 

2. Renunță la telefon, laptop sau tabletă atunci când stai în pat
Acest obicei reprezintă un impediment major aflat în calea unui somn corespunzător. Majoritatea oamenilor nu realizează faptul că aceste dispozitive le distrag atenția și le țin psihicul în alertă.  Fără a mai avea posibilitatea de a simți acea urmă de oboseală de care trebuie să profite dormind, nu o mai valorifică astfel în adevăratul sens al cuvântului. În timpul dimineții, atunci când ochii tăi sunt expuși în mod direct la acel tip de lumină, corpul tău va pune stop secreției de melatonină, făcându-te astfel să te simți alert. Așadar, pe timpul serii, producția acelui hormon continuă și îți va induce o stare de oboseală. Astfel începi să te simți somnoros. Prin urmare, putem spune cu toții că știm ce efecte dezastroase poate avea o noapte lipsită de somn asupra calității muncii pe care o depunem.

 

3. Învață să apreciezi la momentul oportun
Recunoștința definește o mare parte din fundamentul păcii și fericirii – nu bogăția, aventurile sau mașinile rapide, ci simpla apreciere a lucrurilor pe care le ai. Doar pentru că nu îți permiți încă cea mai scumpă șampanie și cel mai scump caviar, nu înseamnă că nu poți savura o masă bună. Poate chiar un hot-dog și niște beri savurate cu cei mai buni prieteni te pot face extrem de fericit. Așadar, nu trebuie să te păcălești singur, așa cum o fac mulți oameni. Adevărul este că pentru a fi fericit nu ai nevoie de ceva ce nu îți poți permite. În plus, dacă nu poți aprecia ceea ce ai acum, nu vei reuși niciodată să apreciezi ceea ce vei avea în viitor.

 

4. Realizează faptul că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum le percepi a fi
Acest obicei este legat de cel menționat la punctul 3. Acea persoană pe care o invidiezi din cauza faptului că are tot ceea ce își dorește poate avea o mulțime de probleme de care tu nu ai habar. Există posibilitatea ca acea  „perfecțiune’’ pe care o percepi să fie un miraj. Poate că decizia șefului tău de a-ți muta biroul poate părea că este o decizie extrem de proastă. Pe termen lung poate că este unul dintre cele mai bune lucruri care ți s-a întâmplat. Nu ești omniscient și nici clar-văzător, așa că trebuie să fii întotdeauna deschis în fața unor schimbări neașteptate – viața are întotdeauna surprize plăcute.

 

5. Începe să faci ceva, chiar dacă vei eșua
Majoritatea scriitorilor își petrec nenumărate ore făcând brainstorming, chiar pentru a scrie numai o pagină. În plus, mai există și posibilitatea de a scrie numeroase pagini care nu vor fi incluse niciodată în rezultatul finit. Dar cu toate acestea, o fac – datorită faptului că o idee necesită timp pentru a putea fi dezvoltată.

6. Organizează-ți munca
Există persoane ce neagă latura benefică a ideilor venite din scurt. Dar problema reală în acest caz o constituie lipsa de timp. Adevărul este că tindem a pierde foarte mult timp doar din cauza faptului că nu știm cum să ne organizăm corespunzător. Pornind aici de la îndatoririle față de servici și până la modul în care ne petrecem timpul liber. Încearcă să-ți organizezi munca din timp, propune-ți anumite activități pe care trebuie să le parcurgi în fiecare zi.

7. Spune  „nu”
Cercetările efectuate la University of California în San Fransisco au demonstrat modul în care dificultatea de a refuza ceva nedorit este direct proporțională cu nivelul de stres.  Prin actul de refuz al unui angajament nou nu vei face decât să le onorezi pe cele existente. Îți va oferi posibilitatea de a le îndeplini cu succes. Amintește-ți întotdeauna faptul că a spune „nu” este un act de auto-control. Te va ajuta enorm în ceea ce privește prevenirea unor situații ce pot avea un impact negativ asupra muncii tale.

8. Axează-te pe obiective realiste
Cu toții cunoaștem numeroase persoane ce își propun de la o lună la alta să câștige milioane. Să slăbească zeci de kilograme sau să devină experți într-un nou domeniu pe care îl studiază. Nu spun că este imposibil, dar șansele ca așa ceva să se întâmple sunt foarte mici. Iar cel mai mare inamic în astfel de situații este timpul. În plus, trist este faptul că majoritatea persoanelor de genul își vor încheia acele perioade scurte printr-o depresie, fiind extrem de dezamăgiți și copleșiți de vină. Ține minte, este chiar recomandat să îți impui obiective care să te solicite și care să te împingă către noi culmi. Totusi, încearcă să le ancorezi în limitele realității.

Pe scurt…

Caracterul tău este definit de atitudinea pe care o ai și de modul în care îți petreci timpul. Oprește-te din a-ți căuta fericirea dincolo de culmile realității și conștientizează faptul că totul depinde de tine pentru a fi fericit!

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 reguli în afaceri pe care trebuie să le înveți până la varsta de 30 de ani.
Perseverența este cea mai importantă cheie spre succes
Shares
Share This