6 lucruri pe care antreprenorii trebuie să le facă zilnic pentru a avea succes.

pentru antreprenori

  Să fii antreprenor este o adevarată provocare.  Fiecare zi este o luptă cu incertitudinea și nesiguranța. Îți va fi foarte greu dacă nu faci din tine o prioritate mai mare decât propria ta afacere.

 Dacă nu ai grijă de tine în fiecare zi, în loc să-ți iei din greutățile pe care le porți în spate mai adaugi altele, există un risc foarte mare de a ceda și de a eșua în afacerile pe care le administrezi. Ba chiar și în viață eșecul își face simțită prezența. Sacul fără fund este doar o metaforă, totul are o limită!

Aici sunt 6 din lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a rezista vieții de antreprenor. Eșecul nu a fost niciodată o variantă în viața unui om care știe ce are de făcut.

Haideți să învățăm împreună baza unei vieți echilibrate, viața unui antreprenor de succes!

 

  1. Dormi suficient

  

   Știm cu toții că Benjamin Franklin a spus : “Poți să dormi când ești mort.“  

   Poate sună a basm, dar dacă nu dormi suficient vei trăi de parcă ești deja un om mort.

   Atunci când organismul nu se odihnește corespunzător nu va funcționa în parametri optimi. Iar un antreprenor trebuie să fie prezent sută la sută în ceea ce face, iar lipsa somnului îl va împiedica să facă asta. Numeroase studii realizate în ultimii ani demonstrează cât de dăunătoare este privarea de somn!

 

  1. Exerciții fizice

 

   Sunt mulți cei care se feresc să facă sport, poate și pentru că asta necesită o anumită disciplină, dar haideți să vă explic de ce sunt așa de necesare 20 de minute de exerciții pe zi.

   În momentul în care facem mișcare se eliberează endorfine și multe alte substanțe chimice benefice corpului tău, care cresc nivelul de fericire și îmbunătățesc capacitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi.

   Să nu mai vorbim de faptul că s-a demonstrat științific că mișcarea ajută la creșterea nivelului de fericire. E un sacrificiu atât de mare?

 

  1. Meditează

 

 Imaginează-ți că stai în scaunul tău de la birou 20 de minute și nu faci nimic. Îți sună ca o pierdere de timp, nu-i așa?

  Țin să te contrazic, asta pentru că în acele momente creierului tău îi este permis să se relaxeze, să mediteze în liniște, lipsindu-i stresul. S-a demonstrat științific că medițatia are beneficii enorme pentru tine și afacerea ta. Vei avea o capacitate de concentrare mult mai mare și nivelul de creativitate va crește mult, iar un mare plus este faptul că starea ta generală va fi una de fericire și optimism!

 10 minute de muzică de relaxare te vor ajuta de minune, poți să te folosești de Youtube pentru a-ți găsi un curs de meditații. Cu cât te informezi mai mult cu atât vei câștiga mai mult!

Eu folosesc pentru medițatie aplicația Headspace.

 

     4. Înconjoară-te de oameni pozitivi!

 

  Viața e scurtă! De ce ai vrea să petreci chiar și o singură secundă din viața ta înconjurat de oameni negativiști și pesimiști?

  Un mod foarte bun de a scăpa de lucrurile care te trag în jos este să rupi orice legătură cu aceste persoane. Nu ai nevoie de cei care îți pun piedici, oamenii negativiști și pesimiști vor fi mereu o piedică în drumul tău!

  Indiferent de cât de puternic este caracterul nostru ne lăsăm influențați de oamenii din jur, așa că dacă ești înconjurat de oameni leneși si negativiști, fără să vrei, vei deveni ca și ei.  Așa că fă bine și ține-ți aproape persoanele care sunt fericite, ambițioase, cu poftă de muncă și creative. Evită compania unor oameni ce nu își urmează scopurile în viață și renunță la orice hop!

  Poți face asta chiar acum dacă te abonezi la blogul meu și dai un like paginii de Facebook!

 

  1. Râzi!

  Există un motiv întemeiat pentru care se spune că râsul este cel mai bun medicament.

  Încetează să mai fii atât de serios și învață să și râzi puțin. Nu-ți face viața și mai grea decât e deja, stând într-o încordare continuă! O glumă din când în când nu strică niciodată, corect?

 

  1. Alege o dietă sănătoasă!

 

 Poate te gândești ce legătură are alimentația cu afacerea ta.

 Ei bine, nu are legătură cu afacerea ta în mod direct, dar trebuie să ții cont de faptul ca tu ești stâlpul a tot ceea ce ai creat. Dacă tu cedezi, totul ajunge să se prăbușească.

Uite câteva modalități simple prin care poți avea o dietă echilibrată:

  • Nu ține mâncare de tip fast-food în casa ta sau la birou. Dacă ești o persoană pofticioasă riști să cedezi tentației, iar dacă nu o ai lângă tine din comoditate vei mânca ceea ce ai, adică minunata mâncare sănătoasă.
  • Mănâncă minim două legume pe zi, dar nu cartofi prăjiți! Vitaminele îți vor ajuta organismul să funcționeze mult mai eficient, ceea ce te va face să devii o persoană mult mai activă.

   Dacă dorești  să reușesti în afaceri, trebuie mai întâi să reușesti în viață. Și cum vei putea face asta dacă nu ești sănătos?  Ai grijă de sănătatea ta!

 

Și un ultim sfat, bonus:

Când simți că nu mai poți, că nu mai ai nici o soluție pentru cea mai mică problemă…

Ia o pauză și deconectează-te de la tot, vei vedea lucrurile mult mai clar apoi! Ai incredere în ce îți spun, știu din propria experiență.

  Poți învăța mai multe de la mine, îmi doresc să ajut tinerii antreprenori!

Găsești aici mai multe informații.

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 locuri de muncă ce vor fi înlocuite de roboți
5. Cum să creați primul anunț publicitar Facebook de succes
Shares
Share This