Partea I: La un pas după eșec se află succesul

 

Una dintre cele mai mari încercări ale vieții de antreprenor este întâlnirea cu eșecul. Oricât de bun ai fi în domeniul tău sau oricât de mult interes ți-ai da pentru afacerea ta. Inevitabilul se întâmplă și te vei întâlni cu eșecul. Ceea ce este important și va trebui să reții este că dincolo de eșec se află inevitabil și succesul. Până la urmă e important să avem parte și de eșec, pentru că acesta va aduce cu el multe lecții din care trebuie să învățăm.

Iată o descoperire remarcabilă.

Cele mai mari succese se găsesc la un singur pas dincolo de punctul în care totul pare să spună că e momentul să renunți. De-a lungul istoriei, oamenii au fost uimiți să afle că cele mai mari descoperiri sunt rezultatul încercărilor îndelungate în fața tuturor dezamăgirilor și a evidențelor de semn contrar. Încercările îndelungi numite adesea „Testul stăruinței” par să preceadă marile realizări. Cel mai mare succes din istoria Americii este cel al lui H. Ross Perot. Acesta a început EDS Industries cu 1.000 dolari și a transformat-o într-o avere de aproape 3 miliarde de dolari.

El spune așa „Cei mai mulți renunță exact atunci când aproape au atins succesul. Se dau bătuți înainte de linia de sosire, renunță în ultimul moment al jocului, cu un pas înainte de victorie.” Herotot scria și el „Unii oameni renunță la proiectele lor atunci când aproape că și-au atins scopul. În timp ce alții, dimpotrivă, obțin victoria, în ultimul moment, prin eforturi mai viguroase ca niciodată înainte.”

Există o relație directă între numărul de lucruri pe care le încercați și realizările din viață. Iată cei 10 pași ce trebuie făcuți pentru stabilirea și atingerea țelurilor și pentru a trăi o viață minunată.

  1. Descătușați-vă potențialul. Amintiți-vă mereu că potențialul dvs. e nelimitat. Orice ați realizat în viață până acum reprezintă doar pregătirea lucrurilor uimitoare pe care le veți realiza în viitor.
  2. Fiți răspunzători de viața dvs. Sunteți total responsabili de tot ceea ce sunteți astăzi, de tot ceea ce gândiți, spuneți și faceți, ca și de tot ceea ce deveniți de acum înainte. Refuzați să vă mai găsiți scuze sau să dați vina pe alții. În schimb, progresați zilnic în direcția țelurilor stabilite.
  3. Creați-vă viitorul! Imaginați-vă că nu sunteți limitați de nimic în ceea ce puteți realiza. Gândiți-vă la acest lucru și planificați-vă viitorul, ca și cum ați avea toate resursele necesare pentru a vă crea viața pe v-o doriți.
  4. Clasificați-vă valorile. Valorile și convingerile lăuntrice vă definesc ca persoană. Faceți-vă timp să vă gândiți la lucrurile în care credeți cu adevărat, în orice domeniu al vieții.
  5. Determinați-vă adevăratele țeluri în viață. Decideți ce vă doriți cu adevărat să realizați în fiecare zonă a vieții. Claritatea e esențială pentru un trai fericit și de înaltă performanță.
  6. Stabiliți-vă un scop major și bine definit. Aveți nevoie de un scop central în jurul căruia să vă clădiți viața. Trebuie să fie un singur țel, care să vă ajute să le realizați pe toate celelalte. Decideți care e acela și lucrați tot timpul la el.
  7. Atingeți-vă convingerile. Convingerile despre propriile abilități și despre lumea din jur au un impact mai mare decât orice alt factor asupra sensibilității și acțiunilor dvs. Asigurați-vă că aceste convingeri sunt pozitive și consecvente, să existe posibilitatea realizarii unor lucruri posibile.
  8. Începeți cu începutul. Faceți o analiză atentă a punctului de pornire, înainte de a vă lansa în realizarea țelului propus. Determinați cu exactitate situația în care vă aflați astăzi și fiți onești și realiști în ceea ce privește ce anume vreți să realizați în viitor.
  9. Cuantificați-vă progresul. Stabiliți repere și nu uitați de măsură și tabele de marcaj clare pe drumul spre atingerea obiectivelor. Aceste unități de măsură vă ajută să apreciați cât de bine acționați și vă dau posibilitatea să faceți ajustările și corecțiile necesare în timp ce sunteți pe drum.
  10. Înlăturați obstacolele. Din fericire, rezolvarea problemelor este o însușire pe care o puteți stăpâni prin practică și, ca urmare, vă veți realiza țelurile mai repede decât ați crezut că e posibil.

Concluzie – începe să acționezi azi!

Ați învățat acum, poate, cea mai cuprinzătoare strategie de stabilire și realizare a țelurilor, ce a apărut vreodată într-un articol. Practicând regulile și principiile ei, puteți realiza mai multe în lunile și anii ce vin, mai mult decât reușesc cei mai mulți oameni într-o viață.

 

Pentru mai multe informații despre ceea ce trebuie să faci pentru a reuși  în viața de antreprenor poți citi și acest articol.

Sursa: Entrepreneur

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 concepte ce-ți vor uni echipa
5 locuri de muncă ce vor fi înlocuite de roboți
Shares
Share This