Partea II: La un pas după eșec se află succesul

 

Una dintre cele mai mari încercări ale vieții de antreprenor este întâlnirea cu eșecul. Oricât de bun ai fi în domeniul tău sau oricât de mult interes ți-ai da pentru afacerea ta. Inevitabilul se întâmplă și te vei întâlni cu eșecul. Ceea ce este important și va trebui să reții este că dincolo de eșec se află inevitabil și succesul. Până la urmă e important să avem parte și de eșec, pentru că acesta va aduce cu el multe lecții din care trebuie să învățăm.

Iată o descoperire remarcabilă.

Cele mai mari succese se găsesc la un singur pas dincolo de punctul în care totul pare să spună că e momentul să renunți. De-a lungul istoriei oamenii au fost uimiți să afle că cele mai mari descoperiri sunt rezultatul încercărilor îndelungate în fața tuturor dezamăgirilor și a evidențelor de semn contrar. Încercările îndelungi numite adesea „Testul stăruinței” par să preceadă marile realizări. Cel mai mare succes din istoria Americii este cel al lui H. Ross Perot. Acesta a început EDS Industries cu 1.000 dolari și a transformat-o într-o avere de aproape 3 miliarde de dolari.

El spune așa  „Cei mai mulți renunță exact atunci când aproape au atins succesul. Se dau bătuți înainte de linia de sosire, renunță în ultimul moment al jocului, cu un pas înainte de victorie.” Herotot scria și el „Unii oameni renunță la proiectele lor atunci când aproape că și-au atins scopul. În timp ce alții, dimpotrivă, obțin victoria, în ultimul moment, prin eforturi mai viguroase ca niciodată înainte.”

Există o relație directă între numărul de lucruri pe care le încercați și realizările din viață. Iată cei 9 pași ce trebuie făcuți pentru stabilirea și atingerea țelurilor și pentru a trăi o viață minunată.

Deveniți experți în domeniul dvs.

Aveți înlăuntrul dvs., chiar acum, abilitatea de a fi cei mai buni în ceea ce faceți, astfel încât să vă alăturați primilor 10% din domeniul respectiv. Fixați-vă asta ca pe un țel, lucrați zilnic la el și nu vă opriți până când nu-l atingeți.

Asociați-vă cu oamenii potriviți.

Alegerile privind oamenii alături de care trăiți, munciți sau vă asociați vor avea mai multă influență asupra succesului decât orice alt factor. Asociați-vă doar cu oamenii care vă plac, pe care-i respectați și admirați.

Concepeți un plan de acțiune.

O persoană obișnuită, care are un plan bine gândit, poate întrece un geniu care nu are nici un plan. Abilitatea de a planifica și a organiza dinainte vă dă posibilitatea de a realiza țeluri mai mari și mai complexe.

Revizuiți-vă zilnic țelurile.

Faceți-vă timp în fiecare zi, săptămână sau lună să vă revizuiți și reevaluați țelurile și obiectivele. Fiți pregătiți să vă modificați țelurile și planurile atunci când noi informații apar.

Vizualizați-vă continuu țelurile.

Fiți regizorii filmelor din mintea dvs. Imaginația este avanpremiera viitoarelor evenimente din viață. Vizionați în mod repetat țelurile, de parcă ar exista deja în realitate.

Activați-vă gândirea supraconștientă.

Există în interiorul și în jurul dvs. o forță incredibilă, care vă poate aduce tot ceea ce vă doriți sau aveți nevoie. Faceți-vă în mod regulat timp să apelați la această uluitoare sursă de idei și intuiții pentru atingerea țelurilor.

Rămâneți flexibili în orice situație.

Fiți clari atunci când e vorba de un anumit obiectiv, dar flexibil în legătură cu procesul lui de realizare. Fiți mereu deschiși la noutate, la modalitățile mai bune, mai rapide și mai ieftine de atingere a aceluiași rezultat, iar dacă un anumit lucru nu funcționează, fiți dornici să încercați o abordare diferită.

Faceți ceva în fiecare zi.

Folosiți PRINCIPIUL IMPULSULUI spre SUCCES, pornind în direcția țelului și făcând ceva în fiecare zi, pentru a ajunge mai aproape de ceea ce vreți să realizați. Orientarea spre acțiune e esențială pentru succes.

Insistați până când reușiți.

Într-o analiză finală abilitatea de a insista mai mult decât oricine altcineva este însușirea care vă garantează un mare succes. Stăruința este autodisciplina în acțiune și adevărata măsură a încrederii în propria persoană. Hotărâți de la început că niciodată nu vă veți da bătuți!

 

Trecerea în revistă și practicarea regulată a acestor principii vă va da posibilitatea de a avea o viață extraordinară.

Pentru mai multe informații despre ceea ce trebuie să faci pentru a reuși  în viața de antreprenor poți citi și acest articol.

Și nu uita! Abonează-te și dă like paginii de Facebook pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri!

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Succesul nu e niciodată o întâmplare, ci o alegere!
Vrei să ai succes în viață? Trebuie să începi de astăzi!
Shares
Share This