Cele mai mari 8 provocări pentru noii antreprenori

 

 

 

8 dintre cele mai mari provocări pe care un nou antreprenor le va întâmpina

 

Antreprenoriatul vine cu un set de încercări grele și cu recompense pe măsură, de asemenea. Încercări pe care chiar și cei mai experimentați oameni din domeniu trebuie să le depășească. Indiferent de cât timp au în branșă, antreprenorii cu experiență se luptă pentru a crea un brand, se adaptează schimbărilor și încearcă să ofere ceea ce piața cere.

 

Însă când vine vorba de noii antreprenori, lucrurile stau puțin diferit, deoarece un nou început vine cu anumite provocări de care doar noii antreprenori se pot lovi.

 

1. Renunțarea la o altă carieră

 

Atunci când vrei să intri în lumea afacerilor este aproape imposibil să gestionezi și să te dezvolți într-o altă carieră. Poate ai iluzia falsă că te poți ocupa de ea în timpul liber, dar nu vei reuși să ajungi o persoană de succes dacă te împarți în două locuri. Dacă îți dorești să crești considerabil într-un anumit domeniu trebuie să îi te dedici!

Instabilitatea financiară de la începutul afacerii poate că te sperie, dar dacă nu riști nu câștigi, urmează-ți instinctele, dacă nici tu nu ai încredere îi propriile idei, atunci cine ar avea?

 

2. Finanțarea

 

Antreprenorii cu experiență nu se avântă așa ușor în finanțarea unor noi afaceri, dar ei au unele avantaje față de începători. Ei au un capital în spate de la o afacere pe care o dețin sau de pe urma unei afaceri pe care au vândut-o. Iar asta îi încurajează să încerce și își permit unele greșeli.

Dar atunci când vine vorba de noii antreprenori, cercetarea pieței și căutarea posibilelor rezolvări în cazul unui eșec sunt necesare!

 

3. Crearea unei echipe

 

Asta este în mod special greu dacă nu ai condus sau organizat o echipă vreodată. Nu este suficient să găseşti candidaţi care îndeplinesc anumite roluri – trebuie să iei în considerare şi costul lor raportat la afacere, nivelul de integrare şi modul în care vor lucra fiecare ca parte a întregii echipe. Asemenea criterii sunt excepţional de grele, mai ales când eşti sub presiunea întregirii echipei cât mai curând posibil.

 

4. Trebuie să fii vizionarul

 

Ca şi fondator al propriului start-up, va trebui să vii cu idei bune și de succes, acestea fiind baza de temelie a viitorului tău strălucit! Când te vei întâlni cu un competitor va fi obligația ta să găsești o soluție pentru a te menține pe linia de plutire sau să îl învingi, venind cu un plan de atac. Când echipa ta se confruntă cu un obstacol, tu va trebui să fii acolo pentru a veni cu soluții și a-i ajuta să depășească situația.

 

Vei avea nevoie de o gândire creativă pe moment. Cu cât ai mai puţină experienţă, cu atât simţi mai puţină presiune, dar cu atât mai greu vei veni cu idei acceptabile.

 

5. O să trebuiască să faci faţă necunoscutului

 

Cât timp va exista afacerea ta? Consumatorilor le place produsul tău? Vei fi în stare să îţi plăteşti singur salariul? Niciuna dintre aceste întrebări nu are un răspuns concret, pe care te poţi baza, indiferent cât de sigur ai fi pe ideea ta și oricât de mare încredere ai avea în viitorul ei. Factorul necunoscut înseamnă că stabilitatea locului tău de muncă atârnă de un fir de aţă, iar multe dintre planurile tale pe termen lung vor rămâne în stagiul de dezvoltare pe parcurs. Cum rezolvi aceste probleme este una din cele mai grele părţi ale antreprenoriatului.

 

6Singurătatea

 

Este rareori menţionată drept o problemă a antreprenoriatului şi mulţi noi fondatori de afaceri nu sunt pregătiţi pentru asta până când chiar se întâmplă. Să fii antreprenor înseamnă singurătate. Este o poziţie singulară, deci nu vei avea colegi de echipă pe care te poţi baza (în totalitate). Vei lucra o mulţime de ore, deci nu îţi mai vedea familia la fel de des ca şi înainte. Iar angajaţii tăi vor fi forţaţi să mențină puțin distanţa.

 

7. Vei face regulile

 

Este distractiv să fii şef până când trebuie să aplici regulile. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să vii cu regulile pe care le respectă afacerea ta, de la cât de multe zile de concediu au angajaţii tăi până la protocolul corect de completare a unei reclamaţii despre un coleg de muncă. Aceste detalii nu sunt distractiv de creat şi nu sunt amuzant de inventat, dar sunt o necesitate pentru fiecare afacere.

 

8. Luarea de decizii

 

Crezi sau nu, asta este cea mai stresantă încercare de pe listă. Noii antreprenori sunt forţaţi să ia sute de decizii zilnic, de la cele mari, care afectează compania, până la cele mai mici, care ţin câteva ore. Oboseala provocată de luarea deciziilor este un fenomen real, iar majoritatea noilor antreprenori o vor experimenta dacă nu sunt pregătiţi pentru un nou nivel de stres.

 

Dacă îţi poţi face drum printre aceste obstacole majore, te vei descurca bine pe calea către drumul de a deveni un antreprenor de succes. Asta nu înseamnă că nu vor mai apărea probleme odată cu trecerea anilor, sau că nu vor apărea noi provocări pe parcurs, dar vei fi pregătit să te descurci singur în acele prime luni volatile şi pline de impact – şi asta te pune cu mult în faţa competiţiei.  

 

Te invit să te abonezi la blogul meu și să acorzi un like paginii de Facebook pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri!

Te asigur că vei învăţa şi vei fi pus la curent cu cele mai noi strategii de antreprenoriat. Totodată am să îţi împărtăşesc şi experienţele mele în acest domeniu. 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 concepte ce-ți vor uni echipa
pentru antreprenori
6 lucruri pe care antreprenorii trebuie să le facă zilnic pentru a avea succes.
Shares
Share This