5 reguli în afaceri pe care trebuie să le înveți până la varsta de 30 de ani.

 

 

 

Salut, dragă viitorule antreprenor de succes! Iată că am revenit cu un nou articol despre reguli în afaceri pe care trebuie să le înveți, care sper că o să-ți lanseze întrebări cu privire la deciziile luate de către tine, în decursul anilor, dar și întrebări legate de cunoștințele tale în domeniul afacerilor.

Începe prin a înțelege acest lucru:  „Oamenii potriviți merită totul!”

Să pornești o afacere atunci când ești tânăr poate suna destul de intimidant, dar și de îndrăzneț. Poți avea cunoștințe legate de afaceri încă din școală (asta este greu, dar nu imposibil), cărți sau chiar informații de pe internet, dar e o mare diferență între a înțelege ce e cu adevărat și cum istoricul unei afaceri și a câștiga experiență din lucrurile trăite pe propria-ți piele.

Un vechi proverb spune:  „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară pe toți.” Nu e chiar așa, nu vă speriați.
Cu timpul, pe la sfârșitul carierei tale ca antreprenor, vei fi învățat multe lecții din experiențele tale. Oare sunt destule? Totuși, iată câteva din lecțiile pe care trebuie să le înveți, de preferat înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani!

Sunt însă și cele mai importante lecții pe care trebuie să le conștientizezi cât ești tânăr pentru a te folosi de ele la momentul oportun.

1. Persoanele potrivite merită totul!

Este aproape imposibil să creezi o afacere de succes de unul singur: vor exista mereu sfătuitori, furnizori, parteneri de afaceri și colegi care te vor ajuta să îți îndeplinești viziunea pe termen lung – să reușești cu adevărat în ceea ce îți propui!

Așa că recunoaște cât de importanți sunt alți oameni pentru tine, prin simplul fapt că îți vor deschide căi de accces spre alte oportunități. Atunci când alții fac treburile mai puțin importante în locul tău, vei avea timp pentru a obține alte legături cu oameni mult mai importanți. Astfel vei reuși să evoluezi și nu vei fi ținut în loc de lucrurile mărunte. Învață să te folosești de fiecare persoană ce e dispusă să te ajute, ține-ți urechile larg deschise și nu ignora ajutorul celor din jur!

Ia-mă și pe mine în serios și abonează-te la blogul meu și acordă-i un like paginii mele de Facebook, pentru mai multe sfaturi!

2. Vei eșua – și acest lucru e în regulă.

Nu contează cât de multe știi sau cât de mult te-ai pregătit pentru asta, eșecul este inevitabil. Afacerea ta poate deveni un real succes în ansamblu. Însă vor fi mereu strategii individuale sau campanii care vor eșua, precum și idei care vor fi un dezastru total.
Uneori, te vei confrunta cu eșecuri în anumite contexte, însă vei realiza că aceste eșecuri pot fi acceptate mai ușor decât crezi, dacă vei realiza că eșecul este ceva normal în lumea afacerilor.

Puteți vedea eșecul ca pe o oportunitate mai degrabă decât ca pe un sfârșit, o oportunitate de a învăța și de a vă îmbunătăți stilul și viziunea.

3. Timpul este cea mai importantă resursă.

Zicala:  „Timpul înseamnă bani.” este o metaforă care se rezumă la faptul că timpul trebuie folosit precum banii. E o resursă pe care, cu cât o folosești mai bine, cu atât mai mult vei beneficia de pe urma ei.

De exemplu, cu cât vei începe mai repede ceva, cu atât vei avea mai mult timp să aduni beneficii de pe urma acelei investiții. Începe să devină interesant faptul că nu mai trebuie să-ți irosești timpul, corect?

4. Comunicarea poate preveni și rezolva aproape orice problemă.

Puterea comunicării este de cele mai multe ori subestimată. Și pe bună dreptate, comunicarea proactivă poate opri dezvoltarea unor probleme. Prin explicarea clară a lucrurilor, stabilirea așteptărilor și atenuarea neînțelegerilor. O comunicare bună poate ajuta de altfel și la rezolvarea unor conflicte, dând explicațiile potrivite și ajungând la un acord într-o anumită situație.

5. Toate ideile tale contează!

Da, toate ideile tale contează! Dintr-un simplu gând s-au născut marile invenții. O strălucire de moment, care dacă nu este ajutată să se transforme dintr-o scânteie în stea, momentul se pierde.

De exemplu, dacă ai o idee despre cum ar trebui să faci un videoclip și nu dispui de resursele necesare pentru a-l creea, notează-ți ideile undeva. Orice idee cât de măruntă și neînsemnată ar părea, trebuie să fie păstrată. Cu timpul va lua amploare și îți va fi de folos.

La fel este și cu o idee de afaceri.  Poate nu o poți pune în practică în momentul în care apare, dar dacă o vei nota undeva, o poți folosi în viitor. Te va ajuta cândva! Ea va lua amploare, iar tu vei fi cel care iese în câștig, pentru că la un moment dat ai ales să păstrezi în siguranță o anumită idee.

Te invit să te abonezi la blogul meu și să acorzi un like paginii de Facebook pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri!

Te asigur că vei învăţa şi vei fi pus la curent cu cele mai noi strategii de antreprenoriat. Totodată am să îţi împărtăşesc şi experienţele mele în acest domeniu.

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
7. Licitarea și optimizarea anunțurilor Facebook
Cum să citeşti de trei ori mai repede
Shares
Share This