Sondaj Google! Vezi dacă ești un manager eficient

antreprenor de succes

Sondaj Google! Vezi dacă ești un manager eficient

 

 

Echipa Google este cunoscută drept cea mai eficientă în luarea unor decizii bazate pe date. Deci, nu a fost nici o surpriză pentru nimeni atunci când s-a făcut un studiu bazat pe statisticile lor în scopul aflării formulei ideale pentru un management cât mai eficient.

 

După ce s-au adunat și analizat 10.000 de observații  manageriale, inclusiv recenzii bazate pe  performanță, sondaje și nominalizări pentru premii și recompense, Google a dat peste o realizare care i-a surprins pe mulți – chiar și pe vicepreședintele de operațiuni, Laszlo Bock.

Într-un articol din New York Times în care a dezvăluit rezultatele, Bock a recunoscut că societatea a angajat în trecut manageri sau a promovat persoane care au prezentat un nivel mai ridicat de expertiză tehnică decât alte abilități. „Acest lucru este mai puțin important”, spune Bock. „Este important, dar în comparație cu altele nu este cu mult mai important. Pentru un manager este mult mai important să ai acea conexiune cu angajații și să fii accesibil”.

Echipa lui Bock nu s-a oprit aici. Pe baza unei analize ulterioare a rezultatelor, aceștia au conceput o listă de opt obiceiuri manageriale eficiente luate de la cei mai de succes manageri.

 

  • Fii un bun mentor.
  • Motivează-ți echipa și nu fi superficial.
  • Exprimă-ți interesul față de succesul și bunăstarea angajatului.
  • Fii productiv și orientat spre rezultate bune.
  • Fii un bun orator și ascultă-ți echipa.
  • Ajută-ți angajații să își dezvolte cariera.
  • Vino cu o viziune clară și o strategie potrivită pentru echipă.
  • Dezvoltă-ți abilitățile tehnice esențiale, astfel încât să îți poți sfătui echipa.

 

             1. Ce valori trebuie să aibă un bun manager

Chiar și cel mai cool șef are momente de nerăbdare și nervi. Nimeni nu este atât de stăpân pe sine pentru a-și stăpâni stresul dat de suprasolicitarea zilnică a tuturor problemelor.

Angajații trebuie să suporte o serie mult mai mare de stres zilnic, iar un manager care vine cu o vibrație pozitivă și care reușește să scadă nivelul de stres al angajaților săi, este unul mult mai apreciat, decât un șef ce este constant nemulțumit și își privește angajații de sus.

 

          2. Managerii care își ajută subordonații în rezolvarea problemelor sunt mai eficienți.

 

În momentul în care treci la conducere va trebui să îți schimbi și gândirea. Trebuie să îți redirecționezi atenția de la muncă la oamenii ce muncesc pentru tine. Managerii eficienți au grijă de oamenii lor, înțelegând faptul că aceștia își vor îndeplini sarcinile cu un interes sporit. Doar așa poți să devii din ce în ce mai bun ca manager și bineînțeles, să fii unul eficient.

 

 

Deși nu poate fi asociat cu cele mai bune practici manageriale, Benjamin Franklin a dat un bun exemplu prin acest citat: 

„Spuneți-mi și uit, învățați-mă și îmi amintesc, implicați-mă și învăț”.

 

Știu că ai un milion de alte lucruri de făcut pe listă și că astfel de obiceiuri consumă timp. Cu toate acestea, sprijinirea angajaților cu sfaturi și implicarea ta în rezolvările problemelor  întâmpinate de ei te vor face pe tine să câștigi mai mult. De ce? Pentru că economisești timp și lucrurile se vor rezolva într-un mod mai eficient!

     3. Managerii de top au avut un minim de interes legat de viața și cariera angajaților.

 

Marii manageri câștigă respect, angajamente și eforturi remarcabile de la personalul lor. Marii mentori își câștigă încrederea, loialitatea și aprecierea celor cu care se asociază. Nu spun că trebuie să fii cel mai bun prieten cu angajații tăi. Cu toate acestea, managerii care sunt interesați cu adevărat de succesul și bunăstarea lor, sunt interesați și de viața angajaților lor.

Imaginează-ți cât de departe ar merge un angajat pentru a-și ajuta super șeful!

Vei începe să crești asemeni unui bun manager datorită abilităților tale în domeniu, iar pentru a fi cu adevărat eficient va trebui să implementezi o politică diferită. Întoarce-te către angajații tăi și vei vedea o schimbare în bine!

Sursa: Inc.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
1. 5 motive pentru care trebuie să faci reclamă pe Facebook
5 reguli pentru a fi învingător astăzi şi în fiecare zi
Shares
Share This