7 reguli pe care ar trebui să le urmezi începând de la vârsta de 30 de ani

 7 reguli pe care ar trebui să le urmezi începând de la vârsta de 30 de ani

 

 

Un studiu făcut de curând a vizat următoarea întrebare: „Ce regulă este prioritar de respectat de la vârsta de 30 de ani?” Au fost o mulțime de răspunsuri diferite, dar cele mai multe făceau referire la următoarele șapte reguli.

 

  1. Începe să economisești pentru bătrânețe acum, nu mai târziu!

 

Faceți-vă o prioritate maximă din a vă plăti datoriile cât mai repede. Păstrați bani pentru situații de urgență. Mulți oameni au ajuns la sărăcie din cauza unei boli, unui divorț sau procese, afaceri necorespunzătoare, etc.

Nu cheltuiți frivol. Nu cumpărați o casă dacă nu aveți banii necesari și trebuie să faceți împrumuturi, iar dacă faceți un împrumut, aveți grijă să fie cu o dobândă avantajoasă.

Nu investiți în lucruri despre care nu știți nimic. Nu vă încredeți în brokeri.  Ideea este să salvați cât mai devreme și cât mai mult posibil pentru bătrânețe. O femeie care a răspuns acestui sondaj a spus următoarele: „Aveam 30 de ani când am început să pun deoparte și am și doi copii, dar am reușit să pun în fiecare an câte ceva deoparte. Acum am 50 de ani și pot spune că pentru prima oară în viața mea, sunt stabilă financiar”. Lecția ei: „nu este niciodată prea târziu să începi.”

  1. Începe să ai grijă de sănătatea ta acum, nu mai târziu!

 

Știm cu toții că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Trebuie să mâncăm sănătos și să dormim bine, de altfel știm și că sportul ajută. Dar, la fel ca și în cazul banilor, trebuie să știm că momentul să începem să facem asta e acum! Sfatul oamenilor trecuți de o vârstă ce au răspuns sondajului este următorul: realizați-vă un stil de viață sănătos și păstrați-l!

Și nu e precum sfatul mamei de a mânca toate legumele din farfurie. Această afirmație a venit de la oameni ce au supraviețuit cancerului sau accidentelor vasculare cerebrale, persoane cu diabet zaharat și probleme de tensiune arterială, probleme comune și dureri cronice. Toți au spus același lucru: „Dacă aș putea da timpul înapoi, aș începe să duc o viață mai sănătoasă, căci de când am început să am o viață haotică am pășit în brațele bolii.”

 

     3. Nu-ți pierde timpul cu persoane care nu te tratează corespunzător!

 

Ce înseamnă asta în mod specific? Uite ce au spus câteva din persoanele participante la studiu:

„Nu tolerați oamenii care nu vă tratează bine. Nu îi tolerați din motive financiare. Nu îi tolerați din motive emoționale. Nu îi tolerați de dragul copiilor sau de dragul lor. „(Jane, 52)

„Nu vă mulțumiți cu prietenii mediocri, pentru slujbă, din dragoste sau pentru relații” (Sean, 43)

„Stai departe de oamenii negativiști și plini de ură, te vor consuma, te vor distruge.” (Gabriella, 43)

„Înconjurați-vă și întâlniți-vă doar cu oameni care  fac o versiune mai bună din voi, care  scot cele mai bune părți ale voastre la suprafață, ce vă iubesc și vă acceptă pentru ceea ce sunteți.” (Xochie 36)

Când suntem pe la 20 de ani este mult mai ușor să schimbăm grupuri de prieteni și să ne lăsăm influențați. Dar la vârsta de 30 de ani, experiența de viață și întâmplările pot să ne ajute să fim cât mai selectivi și să luăm inițiativă. Doar persoanele ce ne ajută și ce ne fac viața mai ușoară, veselă și ce ne motivează ar trebui să fie în jurul nostru!

 

 

  1. Fii bun cu persoanele pe care le apreciezi!

 

„Fii atent cu familia ta și cu prietenii tăi. Tu contezi și prezența ta contează pentru ei.”  (Jessica, 40)

După ce reușim să ne selectăm persoanele benefice pentru noi, ce ne vor ajuta în viață din multe puncte de vedere, dar mai ales mintal, este absolut necesar să menținem cu ei o legătură strânsă și să  le arătĂm că ei contează pentru noi.

„Apreciați-i pe cei de lângă voi, puteți primi mai mulți bani sau un job mai bun, dar timpul nu îl mai puteți da înapoi pentru a repara vreo greșeală.” (Anne 41)

 

 

  1. Nu poți să ai totul, poți avea câteva lucruri dacă le faci foarte bine!

 

La 20 de ani avem multe vise. Credem că aveam tot timpul din lume să facem orice. Dar este foarte important să fim conștienți de ceea ce ne pasionează cu adevărat cât mai repede posibil. Nu va fi ușor să ajungi sus atât de repede decât dacă începi devreme.   

„Într-un cuvânt: concentrare. Poți pur și simplu să faci mult mai mult în viață dacă te concentrezi pe un singur lucru și o faci foarte bine. Focusează-te mai mult! „(Ericson, 49).

 

  1. Nu-ți fie frică să îți asumi riscuri, poți face schimbări încă!

 

Mulți dintre cei ce au participat la sondaj au spus : „Nu vă lăsați influențați de ideile preconcepute ce sunt pretutindeni”. Cum ar fi: „Dacă până la 30 de ani nu aveți o carieră bine conturată și nu sunteți căsătoriți, nu veți mai reuși să faceți acest lucru după vârsta de 30 de ani”. Nu vă lăsați descurajați de aceste lucruri negative. Asumați-vă riscuri majore, doar așa viața vi se va schimba într-un mod major!

Multe persoane ce au împlinit vârsta de 30 de ani au făcut schimbări majore și au fost capabile să le facă față chiar mai bine decât la 20 de ani. Nu îți crea viața după principii învechite, căci așa vei rămâne în urmă!

 

      7. Continuă să crești și să investești în tine!

 

Un foarte important amănunt ce trebuie știut de toți, deși nu e o surpriză pentru nimeni, este că omul poate evolua chiar și după vârsta de 30 de ani într-un mod foarte rapid. Mulți dintre oamenii ce au luat parte la acest proiect au spus cu mândrie că și la vârsta de 30 de ani ei încă mai făceau un curs sau că mergeau la facultate. Investind în tine ai șanse mult mai mari să reușești și să crești pe orice plan. Iar cititul este o necesitate, nu o alegere, au spus mulți! Pe lângă asta, mulți au început să meargă la tot felul de terapii și să facă meditație.

 „O parte din motivația ta ar trebui să se rezume la a deveni o persoană mai bună. Un partener mai bun, un părinte mai bun chiar și un coleg mai bun. Într-un cuvânt, să crești ca individ!” (Aimilia, 39)

Chiar dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani de ceva timp și nu ai pus în aplicare nici una din aceste reguli, nu e târziu să începi acum, nu mai târziu. Te poți redresa într-un mod plăcut atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. 

 

 

Sursa: Markmanson.net

 

   

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Bill Gates
Cele 10 secrete ale lui Bill Gates pe care l-au făcut milionar
Vrei să ai succes în viață? Trebuie să începi de astăzi!
Shares
Share This