9 semne că ești de succes chiar dacă nu simți asta

 

 

Dacă eşti o fire ambiţioasă este aproape imposibil să nu te simţi dezamăgit din când în când. Planurile măreţe duc şi la momente în care nu primești ceea ce te aştepţi, iar atunci intervine dezamăgirea. Trăim într-o lume care întăreşte acest sentiment. Deşi majoritatea oamenilor nu o vor recunoaşte, în afară de tipul ce a spus: „Cel care moare având cele mai multe jucării câştigă” subconştientul nostru echivalează succesul cu bunurile materiale.

Este o slăbiciune mare că ne lăsăm pradă gândirii materialiste, pentru că se ştie bine că nu e ceva de lăudat. Un studiu efectuat de Strayer a constatat că 90% dintre americani cred că fericirea este un indicator al successului, mai important decât puterea, posesia sau faima. Cercetând mai atent, 67% au definit succesul ca fiind suma relaţiilor bune şi a familiei fericite. Doar 20 % au declarat că banii aduc succesul.

Dar să spui şi să pui în aplicare sunt două chestii diferite!

Când vine vorba de succes, gândurile noastre zboară în multe părţi. E greu să nu simţi că cei mai de succes oameni sunt cei cu cele mai mari case, cele mai scumpe maşini şi cei cu prieteni mai influenţi. Indiferent de ce realizezi, o să gândești mereu că cineva are mai mult, iar acest lucru te poate face să te simţi inferior. Problema nu este că nu câştigi suficient, ci faptul că pentru tine ceea ce câştigi este definiţia succesului.

Adevăratul succes este reprezentat de cine eşti tu, de unde ai pornit şi cât de departe ai ajuns.  Dacă te gândeşti că nu eşti o persoană de succes aşa cum consideri tu că ar trebui să fii, probabil te-ai evaluat după criteriile greşite. Uneori ai nevoie doar de un moment să te gândeşti la ceea ce ai realizat cu adevărat în viaţă. Indicatorii ce urmează te vor ajuta să-ți dai seama dacă ai succes sau nu.

 

  1. Nu te comporţi de parcă eşti centrul universului

Ştim cu toţii „oamenii de succes” care se comportă de parcă ar fi centrul universului. E lumea lor şi noi restul trăim doar în ea, nu? Acesta nu este un succes. Adevăratul succes necesită capacitatea de a simţi empatia. Să înţelegi că sentimentele şi visele celorlalţi sunt la fel de importante ca şi ale noastre şi nu putem reuşi fără ele.

 

      2. Rămâi pozitiv 

Speranţa şi optimismul sunt componente esenţiale ale unei vieţi fericite. Dacă trăiești tot timpul cu gândul că lucrurile nu merg bine, devii trist şi ai resentimente. Când astfel de lucruri se întâmplă, eşecul apare inevitabil în viaţa voastră. Adevăratul succes înseamnă să vezi mereu partea bună a lucrurilor şi crezând că ai parte de bine, chiar şi cele mai grave situaţii vor trece mai uşor.

 

  1. Ştii că eşecul nu este pentru totdeauna

Se ştie faptul că singurii care nu reuşesc niciodată sunt cei care nu încearcă. Când eşuezi, nu presupune automat că eşti un eşec. În schimb, îmbrăţişează fiecare eşec ca o oportunitate de a învăţa ceva  şi apoi continuă. Dacă încă te lupţi cu acest lucru, să ştii că nu vei avea niciodată cu adevărat succes, nu până când vei învăţa să accepţi eşecul.

Greşelile tale de azi îţi deschid calea spre succesul tău viitor. Cele mai tari idei vin în momentul în care te simţi cel mai frustrat şi blocat într-o situaţie. Această frustrare te face să gândeşti altfel, să treci de zona ta de confort şi să vezi soluţia pe care ai omis-o.

 

  1. Îți apreciezi problemele la adevărata lor valoare

Uneori se întâmplă lucruri rele. Asta face parte din viaţă. Pentru majoritatea dintre noi, totuşi, ziua noastră cea mai proastă ar părea o vacanţă pentru cineva care are probleme reale. Cum ar fi să poată mânca sau să supravieţuiască unui război civil? Blocarea cheilor în maşină, sau faptul că ai pierdut metroul nu sunt aşa de grave precum preferăm noi să le vedem. Dacă ai dobândit capacitatea de a percepe problemele la adevărata lor valoare, ai agonisit un real succes!  

Relativ: Învață cum să fii productiv de la cei mai buni

 

  1. Ceri ajutor când ai nevoie

Cere ajutor atunci când ai nevoie de el. Refuzarea ajutorului, indiferent cât de mult te lupţi, este un semn de imaturitate emoţională. Solicitarea ajutorului înseamnă că nu te mai zbaţi pentru a dovedi că eşti perfect. Acest lucru arată că nu îţi este teamă de faptul că oamenii îţi vor descoperi slăbiciunile şi înţelegi că nimeni nu reuşeşte singur.

 

  1. Înţelegi că viața nu este un joc în care succesul e o sumă fixă

Doar pentru că cineva a câştigat şi a avut succes în viaţă, asta nu înseamnă că tu nu mai ai de unde lua. Nu tot ce era bun este acum la acea persoană. Trebuie să te bucuri de succesul celuilalt cu sinceritate. Dacă reuşeşti asta ai mai adăugat încă un succes pe lista ta – nu e chiar aşa de complicat, nu?

 

  1. Poţi vedea diferenţa dintre dramă şi emoţie

Adu-ţi aminte de zilele în care relaţiile stabile erau plictisitoare. Te plictiseai repede de oricine te-a tratat aşa cum ar fi trebuit?  Dacă o astfel de „dramă” este acum un lucru din trecut, felicitări. Dacă preferi stabilitatea şi profunzimea, ai reuşit!

 

  1. Nu îţi mai pasă de ce spun ceilalţi

Au fost zile în trecutul tău în care fiecare vorbă urâtă sau răutăcioasă te afecta chiar şi zile la rând? Acum tot ceea ce spun alţii despre tine îți par doar frustrările lor şi te amuză încercarea lor de a te face la fel ca ei? Înseamnă că eşti pe calea cea bună şi că ai încă un succes în viaţă.

 

  1. Accepţi lucrurile ce nu le poţi schimba şi schimbi tot ceea ce poţi

Există o diferenţă între pesimist şi practic. Există un uragan în capul tău şi nu poţi face nimic ca să-l opreşti. Doar când accepţi că uraganul vine poţi începe să lucrezi la atenuarea efectelor sale. Asumarea responsabilităţilor care vin odată cu schimbarea pe care vrei să o faci în viaţa ta este un semn mare că eşti un om de succes.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cum sa faci bani rapid
10 modalități prin care te poți îmbogăți rapid
Diferența de gândire dintre tine și oamenii de succes!
Shares
Share This