4 schimbări de mentalitate ce îți vor aduce succesul

Ce legătură are mentalitatea cu succesul?

Ei bine, succesul este egal cu mentalitatea ta! Dacă oxigenul îți este strict necesar ca să trăiești, așa îți este și mentalitatea potrivită pentru a avea succes!

 

Poate că în școală ai fost învățat că ce e cel mai important este să ai un job bine plătit. Să aștepți ca norocul să te propulseze în față. Ei bine, poți fi mai bun de atât! Aici sunt 4 pași simpli ce te vor duce spre succes!

Întreabă-te mereu: “Cum pot fi mai bun?”

 

Începe să folosești această întrebare frecvent, în toate domeniile vieții. Fie că e vorba de afaceri, familie, relații de tot felul, îmbunătățește constant totul! Faptul că un anumit lucru “a fost mereu așa” nu înseamnă că trebuie să rămână pe veci așa.

 

Un sportiv mi-a povestit odată cum a început el să alerge. Nu fusese niciodată bun la alergat, abia putea duce doi km. După doi ani de exercițiu a participat la un maraton și după 30 km încă alerga la o viteză mare. El a pus în aplicare cele spuse de mine mai sus și s-a întrebat “Cum pot fi mai bun?”.

 

Experimentează întotdeauna

 

Îmbrățișează noul, experimentează, nu vei ști ce îți place până nu încerci. Amazonul este cunoscut pentru cultura de experimentare constantă. Nu tot ce încearcă aceștia funcționează, același lucru ți se va întâmpla și ție. Însă dacă vei experimenta destul de mult unele lucruri îți vor plăcea la nebunie!

 

Experimentează în orice domeniu. Realizează o serie de experimente de 30 de zile privind sănătatea, sportul și banii. Vezi ce funcționează, ce îți place păstrează și repetă experiența. Te va ajuta să fii mult mai responsabil și organizat ducând o viață frumoasă.

 

Cine nu a depăşit zi de zi câte o temere, nu a învăţat lecţia vieţii. „- Ralph Waldo Emerson

 

Privește mereu imaginea de ansamblu

 

Fii conștient de obiectivele tale în viață. Obiectivele afacerii tale sau la locul de muncă. Detaliile sunt importante, cu siguranță, dar numai atunci când sunt direct relevante cu imaginea de ansamblu. Dacă te concentrezi asupra detaliilor minore, asigură-te că sunt importante.

 

În momentul în care vă loviți de vreo problemă, mai ales cele recurente, căutați rezolvarea de moment. Ce trebuie să faceți apoi, este să vă gândiți atent la ele și să evitați repetarea lor în viitor.

Acest lucru trebuie aplicat în orice. Se întâmplă să mănânci dulce seara, frecvent? Rezolvarea problemei nu se rezumă la a bea multă apă astfel încât să nu mai poți mânca dulcele, ci la a nu mai cumpăra dulciuri.

 

Nu te încrede în ipotezele tale

 

Ipotezele sunt periculoase! Când presupuneți ceva, vă imaginați cu adevărat că știți cum este acel ceva sau de ce este așa cum este. Aceasta poate fi o strategie bună, dar nu îți va aduce o viață de succes!

 

Nu trageți concluzii pripite. Nu presupuneți că noile căi vor fi întotdeauna mai bune sau că ceea ce fac toți ceilalți va funcționa pentru voi.

 

Până când nu-ți testezi ipotezele, niciodată nu vei ști. Puneți întrebări ori de câte ori este posibil. Experimentează dacă ai oportunitatea. Încearcă să nu acționezi niciodată pe ipoteze netestate, dacă circumstanțele nu te forțează. Fii pregătit să greșești. Nu te atașa de ideile tale despre cum ar trebui să fie lucrurile. Poate trebuie să fie așa cum sunt și trebuie să le schimbi!

 

Ce este succesul, oricum? Succesul este o călătorie, și numai tu poți defini cu adevărat cum arată călătoria succesului pentru tine. S-ar putea să nu știi încă. Este posibil să trebuiască să faci niște experimente. S-ar putea să te afli într-un punct dur, întrebându-te dacă vei obține vreodată ceva care arată de departe a succes, dar o vei face.

 

Atât timp cât îți amintești cine ești și ce este important pentru tine și ai ajuns la nivelul în care faci ce este mai bine pentru tine, ești deja un om de succes. În acest punct, desigur, singura întrebare ce rămâne este: Cum pot fi mai bun?

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Succesul nu e niciodată o întâmplare, ci o alegere!
Cum să creezi o ofertă de nerefuzat
Shares
Share This