Scuzele ce stau în spatele insuccesului tău!

Nu poți înțelege de ce nu ai succes?

Scuzele tale stau la baza insuccesului tău, cu siguranță!

Vrei să ai bani, o viață socială uimitoare și o familie ce nu poate fi comparată cu o alta? Lucrurile acestea ți se par ușor de obținut după ce citești mult și intri în contact cu persoanele potrivite. Însă nu este chiar așa ușor precum pare!

Vei observa că ceva nu funcționează cum trebuie și astfel vei deveni frustrat de insuccesele tale.

De ce se întâmplă toate aceste lucruri? Ei bine, din cauza ta! Tu ești singurul ce nu face lucrurile cum trebuie! Scuzele tale sunt vinovate de acest aspect. Am să îți dau câteva exemple des întâlnite pe care cu toții le-am folosit cel puțin o dată.

 

Scuza numărul 1: De mâine încep

 

Există un fenomen în dezvoltarea personală ce se numește regula de 5 secunde. Se rezumă la faptul că, dacă ai o idee și nu o aplici în 5 secunde, o uiți. Dacă îți spui că începi mâine, nu vei acționa niciodată.

 

Memoria noastră este atât de încărcată, încât este foarte posibil să uităm multe lucruri. În cazul în care nu faci ce îți propui acum, mai târziu nu o vei face niciodată. Nu știu despre voi, dar eu vreau să mă simt bine mai curând, decât mai târziu.

 

Mă ocup mâine de asta. Această minciună pe care ne-o spunem în mod consecvent produce același lucru: nici o acțiune. Un mod de gândire mai bun este să începeți să faceți ce v-ați propus cu pași mici.

 

Muncește în prezent la visul tău. Nu este mult mai bine să faci puțin decât să aștepți ziua de mâine și să nu se întâmple nimic?

 

Scuza numărul 2: Sunt prea bătrân

 

Ce înseamnă pentru voi bătrân?  Toți credem că suntem bătrâni, chiar și copilul în vârstă de 11 ani spune că e prea mare pentru alinturile bunicii. Vârsta nu are nici o influență asupra capacității tale. Există în lumea aceasta oameni de 95 de ani ce fac lucruri mai interesante și mărețe decât unul de 25 de ani.

 

Jules Winkler este campion la maratoane de alergat la vârsta de 80 de ani. Omul acesta face multe persoane să se simtă ca niște leșinați. Jules crede că are tot ceea ce îi trebuie pentru a reuși și lucrează la disciplină. El mănâncă bine (de cele mai multe ori) și încearcă să nu se streseze. Încearcă să treacă pe la sala de gimnastică, să învețe noi tehnici și crede în reușita sa!

Mulți îl consideră nebun. Eu cred că este o persoană obișnuită ce a ales să își trăiască viața la maxim. A fost capabil să renunțe la scuze, ceea ce l-a și propulsat spre o viață bună!

 

Scuza numărul 3: Nu sunt pregătit

 

O să fii pregătit cândva? Uneori fiind pregătit, îți permiți să faci greșeli. Așa am învățat să vorbesc în public. Dădeam greș, încercam din nou. Dacă lăsam cinci, zece la sută din proiect la întâmplare, dăm un element uman proiectului.

 

Încercarea de a fi mereu pregătit este un semn al perfecționismului. Ceea ce tu consideri perfect pe moment, pentru populație poate fi oribil. Îți recomand să finisezi orice proiect în timpul acțiunii, astfel vei avea un succes mai mare.

 

Scuza numărul 4: Nu îmi place asta

 

Am o nouă veste pentru tine! Vei începe să ai succes numai în momentul în care vei face și ce nu îți place. A trăi în confort este un mod fantastic de a merge nicăieri în viață și de a deveni neîmplinit.

 

 „Când faci lucruri ce nu îți plac, vei ajunge să le iubești.”

 

Sportul este un bun exemplu pentru toți. Când te gândești că trebuie să alergi un km sau chiar trei pentru a arăta bine, parcă nu îți prea vine să o faci. Însă, odată ce te apuci de alergat și faci acest lucru constant, vei realiza energia ce îți va cuprinde trupul și senzația de libertate ce vine odată cu ea.  

 

Nu spune din start „nu îmi place”! Încearcă, repetă încercarea, la un moment dat vei observa că e chiar ok și starea devine din ce în ce mai plăcută.

 

Scuza numărul 5: Dacă o dau în bară?

 

Nu trebuie să îți pui această întrebare. Orice încercare sau orice plan va avea eșecurile lui. Nu trebuie să stai concentrat pe faptul că eșuezi. Concentrează-te pe numărul de succese ce vor veni. Un eșec este suma a mai multor lecții și idei de viitor. Sună ciudat, dar bucură-te de eșecurile tale la fel de mult cum o faci pentru succese. Eșecurile fac din tine o variantă mai bună, așa că fruntea sus!

Sursa: addicted2success

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cum să citeşti de trei ori mai repede
3 motive pentru care vorbitul în public îți crește afacerea
Shares
Share This