Cum să fii motivat mereu!

 

Ai 50 de idei minunate pe zi? Noi planuri de afaceri? Ai începe bloguri noi? Cărţi noi de scris? Noi cursuri? Noi discursuri? Noi invenţii de lansat?

Începi multe proiecte, dar îţi pierzi motivaţia foarte repede.

Se pare  ideile vin şi pleacă fără  le dai importanţă.

Te întrebi de ce unii oameni pot începe noi proiecte şi le duc până la capăt?

Ei bine, aici e şmecheria. Motivarea nu este ceva cu care  te fi născut. Nu este vorba  unii oameni se nasc motivaţi, iar alţii nu. Marele secret este  motivaţia poate fi cultivată. Ceea ce înseamnă  şi tu poţi face ceva pentru a îmbunătăţi nivelul de motivaţie din viaţa taCând simţi  pierzi sensul unei idei deoarece ţiai pierdut interesularuncă o privire la modul în care te poţi motiva.

Îţi prezint câteva moduri prin care îţi poţi recăpăta motivaţia!

Cu paşi mici dar siguri 

Dacă  place  muşcaţi mai mult decât puteţi mesteca, gândiți-vă bine la acest aspect. Dacă  propuneţi lucruri măreţe şi obiective marilucraţi la ele cu paşi mărunţi. De ce? Pentru  astfel veţi obţine rezultate mărunte dar constante, ceea ce  va întări motivaţia.

Găsește-ţi motivul pentru care trebuie  rămâi motivat

Acesta este cel mai important aspect care  ajută  continuaţiÎncepi ceva dar brusc simţi  nu mai ai nici un motiv  continuiDacă îţi propui  faci ceva, clarificăţi de ce acest lucru este important pentru tineţi o listă a motivelor pentru care dorinţa ta este importantă pentru tineGândeşte-te mereu la acea listă când ai de gând  renunţi!

„Un vis nu devine realitate ca prin magie, este nevoie de transpiraţie, determinare şi muncă grea „- Colin Powell

Viziunea ta despre ce este posibil te ajută  continui

De multe ori, începem şi renunţăm pentru  nu putem vedea rezultatul final. Nu putem vedea cum arată câştigul promis. Dacă vrei  rămâi motivat, trebuie  păstrezi viziunea asupra a ceea ce este posibil pentru tinePetrece câteva minuteimaginânduţi atingerea obiectivului sau împlinirea visului. Ce te face  simţi asta? Cum te vezi după ce ai reuşitGustă aromă succesului şi a libertăţii.

Obiceiurile sunt combustibilul motivaţiei

Da, trebui  faci paşi mici, dar nu ocazional şi nu când simţi asta. Modalitatea de a te asigura  rămâi motivat, mai ales la început, este  îţi transformi visele în paşi şi acţiuni pe care le faci în mod consecvent. Scrie cinci minute pe zi. Fugi cinci minute pe zi. Lucrază la planul tău de afaceri timp de cinci minute pe zi. Nu este vorba de cât timp faci ceva, este vorba de constanţă, astfel va deveni un obicei  faci ceea ce trebuie pentru succes.

Realizarea progresului tău – e esenţial!

Poţi merge mai departe, dar simţi  rămâi în urmăCând nu simţi  progresezi, începi  simţi  ai pierdut. Modul de a te ajuta  rămâi motivat este  îţi aminteşti în mod regulat de unde ai plecat. Pentru a face acest lucru, recunoaşte progresul. Uităte înapoi şi observă cât de departe ai ajuns!

Eşecul îţi poate reaprinde motivaţia

S-ar putea  te simţi de parcă s-a terminat când ai eşuat, dar nu este cazul. Toţi marii oameni de succes au eşuat. Trebuie  folosești lecţiile eşecului ca pe o ocazie de a merge înainte. Utilizează eşecul tău pentru a afla ce nu a funcţionat, apoi începe din nou. Porneşte mai puternic şi mai îndrăzneţ decât când ai începutEşecul este un motivator mare, pentru a ceva face bine şi pentru a depăşi încercările anterioare.

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
9 semne că ești de succes chiar dacă nu simți asta
Programe de finanțare pentru startup-uri din Bruxelles
Shares
Share This