Perseverența este cea mai importantă cheie spre succes

 

Perseverenta este cea mai importantă cheie spre succes.

Cu toţii devenim bucuroşi cu gândul la succes, iar asta ne face adesea uităm de dificultăţile ce stau în calea spre el. Ne stabilim ţinte şi dorim le atingem imediat, dar suntem oameni şi ne lovim de multe lucruri până ajungem să reuşim. Eşecul de la început poate aduce printre altele şi frustrare. Încrederea noastră poate fi lezată pe parcurs, astfel renunţăm la unele obiective. Dar nu trăiești cu impresia nu vei reuşi vreodată!

 

Succesul depinde de încrederea în sine. Există o linie de mijloc, de unde poţi urca sau coborî, iar atunci când cazi, trebuie ai grijă nu te propulsezi singur şi mai jos. Poţi pierde în drumul tău spre succes! Dar, dacă continui te lupţi şi încerci, ai mai multe şanse fii cel mai bun.

Teai întrebat vreodată cum marii oameni de succes au reuşit? Teai întrebat ce au făcut ei diferit faţă de restul? Cum au rămas ei pozitivi, când au dat faţă în faţă cu eşecul? Au ei o reţetă secretă care îi ajută treacă peste toate obstacolele? Cum putem face rost de ea?

 

Să vedem cum au răspuns ei întrebării:

Care este reţeta succesului?

 

“Am urât fiecare minut de antrenament, dar mi-am spus: Nu renunţa, chinuie-te acum şi trăiește-ți restul vieţii ca un campion.” a spus Muhammad Ali

El a ajuns se pregătească pentru luptele sale până la limită, a refuzat renunţe când lucrurile au fost grele, ceea ce l-a făcut campionul de astăzi.

Autorul seriei Harry Potter, J. K. Rowling, este un alt exemplu de succes. Manuscrisul primei cărţi a fost respins de 12 editori înainte Bloomsbury o publice. Iată ce are de spus despre eşecul ei: „Eşecul nu este nimic altceva decât o lecţie. Dacă m-aș fi oprit din a scrie, astăzi nu mai eram unde sunt. În cazul în care cartea mea ar fi fost acceptată din prima, probabil nu mai fi insistat atât continui pe această nişă.”

Se pare pentru a avea succes trebuie fii persistent! Aceste două exemple ne arată clar dacă nu te dai bătut vei avea de câştigat.

Când lumea îţi spune “renunţă” ridică-te şi mai încearcă o dată!

 

Ce înseamnă perseverenţa?

 

Perseverenţa: statornicie în a face ceva în ciuda dificultăţilor sau a întârzierilor în obţinerea succesului. Perseverenţa este un element esenţial când trebuie atingi un nivel înalt de succes. Este un dar minunat de utilizat şi nu necesită o facultate sau o diplomă o obţii. Ea vine în mod natural şi necesită o voinţă puternică.

Nu contează care este scopul tău sau cât timp îţi ia îţi atingi un obiectiv. Şansele tale către succes se măsoară în voinţa şi perseverenţa ta! Deoarece perseverenţa e egală cu succesul, iar fără ea nu ajungi nicăieri.

Perseverenţa înseamnă continui, indiferent de ceea ce îţi stă în cale, rămâi neclintit în îndeplinirea sarcinilor dificile. Este nevoie de un nivel înalt de răbdare pentru a dezvolta perseverenţa din tine.

Perseverenţa are mai multe beneficii decât acelea de a te ajuta stăpâneşti abilitatea răbdării. Iată câteva dintre avantajele perseverenţei.

Încrederea: cineva care este perseverent este mai de încredere decât restul. Oamenii ştiu nu va renunţa, indiferent de cât de grea va fi situaţia.

Îţiîncredere în tine: îţi va creşte sentimentul de stimă de sine şi încredere. Începi  te ocupi de obiectivele pe care le-ai stabilit pentru a le atinge. Astfel vei crede cu tărie destinul tău stă în alegerile tale şi vei deveni de neînvins.

 

Îţi amplifică motivaţia

Perseverenţa înseamnă, în mare, sunteţi dedicaţi scopului vostru. Aceasta îţi măreşte stima de sine şi îţi intensifică nivelul de motivaţie. Te ajută descoperi lucruri minunate şi îţi dezvoltă cunoştinţele, despre tine şi scopurile tale.

 

Se ştie foarte clar succesul nu vine peste noapte şi acesta se construiește în timp. Nu există nici un succes ce se realizează peste noapte. Drumul spre succes este uneori o călătorie lungă. Este nevoie de muncă şi de timp pentru a vă construi un viitor excelent!
Pe scurt, perseverenţa este cheia unei vieţi reuşite. Dacă eşti perseverent suficient de mult, îţi vei obţine adevăratul potenţial!

 

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă
Care sunt semnele că lucrezi pentru echipa potrivită?
Shares
Share This