Care sunt semnele că lucrezi pentru echipa potrivită?

 

Când eşti la începutul unei afaceri este uşor fii dezamăgit. La urma urmei, începuturile sunt prezentate ca fiind cele mai grele de către toată lumea. Unele afaceri noi au lideri ineficienţi, în timp ce altele nu se îndreaptă nicăieri.

 

Nu te avânta în orice afacere, mergi spre lucrurile pe care le iubeşti. Munceşte în scopurile care îţi fac plăcere. Până la urmă, merită munceşti o grămadă de ore pentru un scop ce nu îţi face plăcere? Cu toate acestea, de unde ştii care este afacerea ideală? De unde ştii eşti în locul potrivit?

 

Ce trebuie faci? Ei bine, am îţi dau câteva sfaturi despre cum îţi dai seama munceşti pentru afacerea potrivită.

Un bun lider

 

“Nu alege un loc de muncă, alege-ţi un şef bun”

 

Totul se rezumă la această propoziţie simplă şi eficientă. În cazul în care tu eşti cel care începe afacerea reformulează altfel sfatul. “Nu alerga după o afacere bună, aleargă după un fondator/CEO bun!”

 

Când te gândeşti la începuturile unei afaceri probabil îţi trec prin minte poveşti cu începuturile Airbnb, Uber, WhatsApp, Amazon şi alte poveşti de succes care vin cu ele. În realitate nu toate afacerile bune reuşesc la început. Rezultatele arată , în decursul a 3 ani, 92% din afacerile noi eşuează. Asta înseamnă există şanse de 9/10 rămâneţi fără job în următori trei ani.

 

De ce trebuie te asiguri tu când îţi alegi un loc de muncă? Ei bine de faptul patronul/ CEO-ul pentru care munceşti este unul bun şi perseverent. Poţi căuta informaţii despre el pe LinkedIn, poţi citi articolele despre el. Află care este viziunea lui pentru această afacere pe care o începe, află dacă are experienţă în domeniu.

 

Dacă ai dubii în legătură cu noua afacere pentru care lucrezi, atunci analizează comportamentul şefului. Ascultă sugestiile colegilor săi? Evaluează fiecare succes / eşec al lansării? Echipa ta este în mod consecvent motivată să contribuie cu idei în şedinţele sale? Ştii ai tras lozul cel mare când ai un şef care ştie asculte şi acționeze.

 

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii visese mai mult, să înveţe mai mult, facă mai mult şi devină mai mari, atunci te poţi numi un lider.” John Quincy Adams

 

Întărirea spiritului colaborativ

 

Competiţia este un lucru bun, dar prea multă competiţie poate dăuna pe termen lung. În general este mai bine lucrăm împreună pentru a rezolva problemele. Gândește-te la momentul în care toţi ar vrea se întreacă între ei şi echipa e destrămată. E mult mai bine lucrezi într-o echipă în care colegii se ajută unul pe celălalt.

 

Cât de bine este lucrezi cu echipa potrivită! Nu te vei gândi prea mult la cum începi, ci mai mult la cum devii mai bun. Ştii faci parte din echipa potrivită atunci când lucrezi într-un mediu amuzant şi colaborativ. Când ai momente de nesiguranţă îţi priveşti echipa şi prinzi curaj.

În momentele de cumpănă ştii ai pe cine te bazezi şi vei primi sfaturi inteligente de la cei din jur.

 

Flexibilitate şi libertate

 

În slujbe industriale, va trebui te ghidezi după regula de la 9 la 5. Nu sunt permise absențe. Asta înseamnă , dacă ai o situaţie de urgenţă familială sau dacă ai nevoie de o pauză, nu poţi pleca. Poate deveni foarte frustrant odată ce programul tău se învârte în jurul locului de muncă. Din fericire, la locul de muncă potrivit acest lucru nu este niciodată o problemă.

 

Nu se întâmplă nici o tragedie dacă nu eşti în birou. De asemenea, nu e o problemă dacă nu lucrezi opt ore constant. Atâta timp cât îți vei îndeplini sarcinile, colegii tăi îţi vor ține locul în caz de urgenţă. Asta pentru adevăraţii lideri ştiu puțină libertate îţi poate creşte productivitatea.

 

Oportunităţi de creştere

 

Când aplici pentru jobul corect, nu eşti obligat ai calităţile stricte pentru un anumit job. Noul tău şef îţi va da ocazia demonstrezi ceea ce poţi face şi îţi ofere un post cât mai relevant pentru tine. Poţi încerca lucruri noi. Cine ştie? O afacere nouă are nevoie de atât de multe lucruri încât puteţi  descoperiţi noi abilităţi o întreţineţi.

 

Sigur, este mult mai confortabil faci lucrurile la care eşti de fapt bun şi fii cel mai bun în domeniul tău. De asemenea este foarte important încerci şi lucruri noi. Nu numai este o provocare, ci şi câştigați experienţe care vă pot îmbunătăţi CV-ul. presupunem eşti bun la marketing, dar eşti un începător în designul grafic.

Este dificil când ţi se cere creezi materiale promoţionale. Probabil vei şterge primele câteva încercări. Dacă lucrezi într-o corporaţie mare, atunci cel mai probabil un artist va prelua sarcina. Însă la locul de muncă potrivit, vei fi încurajat continui proiectezi atât timp cât ai iniţiativă.

 

De fapt, în startup-urile de succes, toată lumea e ocupată înveţe ultimele tendinţe şi şi actualizeze abilităţile. Pentru a-i prinde din urmă, va trebui profiţi de multe ocazii de a experimenta. Ar trebui ţi le creezi pe cont propriu.

În concluzie, data viitoare când colegii te încurajează înveţi sau faci ceva nou, -o, ştii te afli în echipa potrivită!

Sursa: Addicted2Success

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 cărți pe care fiecare lider trebuie să le citească
Introvertiți vs. Extrovertiți în viața antreprenorială
Shares
Share This