Cum să îți faci angajații mai eficienți

 

 

Când treci prin momentul acela dificil prin care toţi angajatorii trec, ai nevoie de următoarele sfaturi. La ce mă refer? Ei bine, este vorba de acea perioadă în care nu mai ştii cum să îţi faci angajaţii mai eficienţi. Momentul când parcă toţi angajaţii tăi nu mai au nici un pic de motivaţie.

Ce poţi face?

E bine de ştiut că ei, ca și tine de altfel, au nevoie de încurajare. Dacă ştii cum să îţi lauzi angajatul, acesta poate avea parte de succes. În momentul în care el are parte de succes îţi va face şi ţie treaba mult mai bine şi mai eficient. Vedeţi voi, încurajarea este modul de a oferi feedback pozitiv ce se concentrează în mod specific pe efortul depus. Lauda vine în momentul în care un obiectiv este dus la capăt cu succes!

Abilitatea de a încuraja pe cineva în perioade dificile şi în momentele în care nu progresează este o ştiinţă, chiar şi o artă. Există tehnici de a motiva, dar acestea sunt utile numai dacă utilizaţi inteligenţa emoţională în timpul procesului. Inteligenţa emoţională include abilitatea de a citi şi de a răspunde nevoilor celorlalţi. Observarea limbajului corpului, alegerea cuvintelor şi interacţiunea cu ceilalţi vor fi de ajutor în acest proces.

Aici sunt 4 tehnici de motivare a angajaţilor pe care le recomand angajatorilor

 

Întreabă-i de ce au nevoie

Adesea întrebarea simplă „Cum te pot ajuta?” , va începe procesul de încurajare a angajatului.

Fiţi foarte atenţi la modul în care angajatul reacţionează. Comportamentul schimbat şi alegerea cuvintelor îţi va spune totul. Acestea sunt indiciile care arată dacă un angajat este dezamăgit sau frustrat. În general, tot ceea ce au nevoie este să poată să îşi spună supărarea.

Ajutați-i să descopere răspunsul corect

Atunci când un angajat rămâne blocat într-un proces şi nu face progresele pe care le aşteaptă, frustrarea îşi face simţită prezenţa. Când observi un angajat frustrat, întărește-i mai întâi ideea că este important şi adu-i aminte de calităţile sale. Pune-i întrebări care să îl ajute să descopere răspunsul corect, să vadă unde este de fapt problema. Întrebările îi vor demonstra că el a găsit răspunsul şi că este capabil.

Recunoaşte-le câştigurile mici

Aceste victorii vor include schimbări de comportament, stăpânire și pricepere. Patronii uită adesea că victoriile mici merită recunoscute, astfel încât angajaţii să ştie că fac progrese către câştigurile mai mari. Recunoaşterea schimbării pozitive întăreşte ideea angajatului legat de lucrurile eficiente pe care trebuie să le facă în viitor. Nu aştepta câştiguri mari, caută-le pe cele mici şi recunoscându-le vei avea parte de mai multe. Prin câștiguri, mă refer la sarcini duse la bun sfârşit şi alte lucruri de genul acesta.

Mulţumeşte

O bună practică în a-ţi face angajaţii mai eficienţi este să le mulţumeşti. Chiar dacă obiectivul ţintit nu este dus la final, deoarece efortul depus nu poate echivala cu rezultatele aşteptate, trebuie să conştientizezi că singurul mod prin care ele pot fi duse la final este acela de a-i încuraja. Şi cum ai putea să îţi încurajezi angajaţii decât prin mulţumiri şi laudă.

De exemplu

Gândeşte-te că angajatul tău este un alergător pe distanţe lungi. Dacă i se dă apă în timpul cursei, adică mulţumiri, va ajunge mai uşor şi repede la final decât dacă i-ai spune să se grăbească. În momentul în care să mulţumeşti și să îţi pese de angajaţii tăi devine o rutină, vei avea cea mai eficientă echipă! Dacă treci cu vederea nevoile angajaţilor tăi, s-ar putea că şi ei să treacă cu vederea nevoile tale. Este simplu, dacă oferi, primeşti, dacă nu oferi, nu primeşti. Este un principiu ce se aplică în orice!

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 dintre avantajele competiției în afaceri
8 abilități pe care toți marii lideri le împărtășesc
Shares
Share This