4 moduri prin care poți gândi pozitiv mereu!

 

Indiferent dacă îți dai seama sau nu, experienţele tale negative din trecut influenţează adesea deciziile tale. Creierul tău învaţă reacţioneze din situaţiile dificile şi amintirile dureroase, iar aceste experienţe vor rămâne mereu impregnate în acesta.

Totuși, creierul tău face tot ce e posibil pentru a te proteja de retrăirea unor experienţe negative. Cu toate acestea, focusarea numai pe lucruri negative poate influenţa capacitatea noastră de a mai vedea şi lucrurile pozitive şi de a trăi o viaţă frumoasă.

Succesul se bazează pe recunoaşterea şi concentrarea asupra oportunităţilor pe măsură ce se manifestă. Acest lucru necesită de multe ori ca puterea interioară aibă şansa navigheze în ape tulburi. Cu cât îți întărești mai mult pozitivitatea, cu atât mai multe şanse ai de a găsi succesul şi fericirea de lungă durată. Tot ceea ce ai nevoie este puţin antrenament, astfel vei putea îţi setezi creierul gândească pozitiv.

  1. Eliberează-ți negativitatea interioară.

 

Dacă continui te concentrezi pe lucrurile negative, atunci scepticismul tău te va ghida în viaţă. Te vei supune la un mod de viaţă stresant şi plin de negativitate. E greu, poate chiar imposibil construieşti o viaţă de succes în momentul în care teai resemnat negativităţii.

Vei tinde vezi doar lucrurile negative, atunci scepticismul îţi va conduce viaţa şi îţi va influenţa deciziile.

Primul pas spre o viaţă excelentă şi de succes este laşi negativitatea deoparte. Începi îţi controlezi mintea şi direcționeaz-o spre lucruri pozitive. Poţi face acest lucru gândindu-te în mod constant la lucrurile care te fac fericit. Nu mai lăsa gândurile negative te tragă în jos.

Schimbă-ţi modul de a gândi într-un mod conştient. Un sfat simplu este petreci câteva clipe calmânduţi mintea. Încearcă faci schimbări mici. Respiră profund şi golește-ți mintea de orice gând negativ. Concentreazăte pe umplerea plămânilor cu aer. Acum eşti pregătit vezi lucrurile într-un mod pozitiv.

 

  1.  Tratează-ți creierul

 

Chiar dacă au trecut  ani de zile în care ai gândit negativ, este posibil să îți refaci subconștientul să se concentreze asupra lucrurilor pozitive. Important este să recunoști și să te concentrezi pe orice este pozitiv în orice situație negativă.

Primul pas este să îți recunoști modul de gândire. Începi prin ați acorda mai multă flexibilitate gândurilor tale. Creierul tău este preocupat de rezultatele negative? Ești blocat într-o buclă de gândire cinică? Recunoaște că modul de a gândi negativ nu te va sprijini în crearea succesului pe lungă durată. Ai nevoie de o minte echilibrată pe măsura ce decizi ce oportunități sunt mai bune.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să îți antrenezi creierul să vadă lucrurile pozitive. În loc să te uiți la o situație după părțile negative, trebuie să înveți să îți antrenezi mintea să le vezi pe cele pozitive.

O modalitate simplă de a începe acest lucru este de a analiza trei lucruri pozitive pe zi. În fiecare zi, fa o listă cu trei lucruri bune care s-au întâmplat cu tine și reflectă asupra a ceea ce le-a determinat să se întâmple. Concentrează-te pe câștigurile mici pe care le ai în fiecare zi și folosește-le pentru a rămâne motivat.

 

  1. Învață arta evitării gândurilor negative.

 

Odată ce recunoști faptul că ești prins într-o buclă continuă de gânduri negative, este timpul să te eliberezi prin evitarea lor.

Întreabă-te care este opusul gândului negativ. Dacă te-ai întoarce la 180 de grade față de poziția în care te afli, unde te-ai vedea?

Concentrează-te pe lucruri dintr-o perspectivă pozitivă. Practică vizualizarea lucrurilor dintr-un unghi pozitiv. Apoi gândește-te la pașii pe care trebuie să-i faci pentru a face acest lucru cât mai curând.

Dacă ai tendința de a fi anxios sau îngrijorat, acordă-ți atenție atunci când te simți în acest fel. Ce cauzează aceste emoții negative? Când simți că intri într-un ciclu negativ de anxietate sau îngrijorare, reamintește-ți că aceste gânduri negative te rețin de la a face alegeri pozitive în viața ta. Ia în considerare modul în care îți poți restructura gândurile într-o perspectivă mai pozitivă. Găsește o alternativă sigură la un impuls negativ.

 

Recunoaște că mintea ta va dori să se întoarcă la vechile obiceiuri, dar nu uita faptul că ai făcut o alegere și că ești pe drumul cel bun. Continuă în acest fel! Odată ce ai dezvoltat obiceiul de a te îndrepta spre pozitivitate, creierul tău va deveni predispus să facă acest lucru de la sine.

 

  1. Creează-ți  un ciclu de bucurii, plănuind asta dinainte

 

Când suntem drăguți cu ceilalți – când ne angajăm în acte de caritate și îi facem pe ceilalți să se simtă bine,  ne impulsionăm fericirea. Chiar și acțiunile mici care îi fac pe alții să zâmbească ne pot aduce bucurie. A face ceva frumos este,  o modalitate puternică de a opri un lanț de gânduri, fapte negative.

De exemplu, s-ar putea să te simți îngrijorat pentru o viitoare întâlnire pe care o vei avea, sau poate ești stresat din pricina unei discuții recente cu un prieten sau un coleg. Iar modelul obișnuit de gândire pe care îl aplici este să te îngrijorezi. În loc să te îngrijorezi pentru acest aspect mai bine ai ajuta pe cineva sau ai comunica.

Vei descoperi că acordarea unui moment pentru a face o mică favoare, pentru a ajuta pe cineva îți va da un impuls de pozitivitate. Este ca o gură instantanee de fericire.

Utilizează aceste sentimente pozitive pentru a canaliza gândirea ta într-un sens armonios și pozitiv.

 

 

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 tipuri de limbaje ale corpului utile în comunicare
10 citate motivaționale ale lui Bill Gates
Shares
Share This