Cele 10 secrete ale lui Bill Gates pe care l-au făcut milionar

Bill Gates

1. Fii plin de energie

Cu siguranță, dacă vrei să începi o afacere, ai nevoie de multă energie! Te vei simți depășit de riscurile care vin la pachet cu acest nou început. Înainte de a începe o afacere pe cont propriu este benefic să lucrezi în alte companii. Poți învăța multe, dobândind informații, lucrând pentru alții și formându-ți o idee despre ceea ce înseamnă cu adevărat o afacere. Fiind tânăr și la început, oamenii nu te vor lua în serios. În acele momente, fii pregătit să dai tot, să le arăți ce potențial ai, iar ei vor spune: “Wow, această persoană are multe calități, deci multe de oferit!”. Așa vei începe să fii ascultat.

 

 2. Fii chiar tu o influență

Am fost invitat sa țin un discurs în fața absolvenților de la Hardvard. Le-am spus că sunt cel mai de succes neabsolvent al acestei instituții. Și totuși, sunt luat ca exemplu. De ce? Pentru că majoritatea dintre cei prezenți ar fi făcut altceva dacă și-ar fi ascultat instinctele. Ar fi făcut ceea ce le place. Asta am făcut eu. Acum sunt cel mai cunoscut și de succes student al acestei instituții. Sunt mândru să spun că dintre toți cei care au renunțat la studii, eu am făcut-o cel mai bine!

 

 3. Muncește din greu

Noaptea când copiii mei merg la somn, încep să trimit email-uri. În week-end fac același lucru. Răspund la telefoane și stau într-o legătură strânsă cu oamenii ce lucrează pentru mine. Am doar două săptămâni pe an când îmi acord timp să citesc, să mă relaxez și să stau departe de muncă încercând să mă gândesc la viitor. 25% din timpul meu îl aloc călătoriilor de afaceri, întâlnirilor cu clienții. Încerc să mă gândesc la priorități și să fac lucrurile întotdeauna bine!

 

 4. Creează viitorul

Am văzut viitorul în Windows. E incredibil cât de repede au avansat programe ca Word, Excel sau Power Point. Și nu vorbesc doar de Microsoft. După această etapă de început, multe alte companii au început să creeze aplicații pentru Windows! E incredibil cum au avansat lucrurile, iar noi am prevăzut că asta se va întâmpla în viitor. Iar ceea ce trăim noi acum este viitorul.

 

 5. Bucură-te de ceea ce faci în fiecare zi

Trebuie să te bucuri de ceea ce faci în fiecare zi. Pentru mine asta înseamnă să lucrezi mereu cu oamenii foarte inteligenți, ajutându-mă atunci când am probleme ce par să nu aibă o soluție. Încercăm pe cât se poate să nu ne bucurăm de succesele de moment.

 

6. Joacă Bridge

Bridge este un joc ce îți stimulează creierul. Poate fi jucat o viață întreagă și tot vei putea să devii mai bun în ceea ce privește strategia de joc. Vreau să le mulțumesc celor care l-au creat. Vă recomand să jucați Bridge. Oricine poate juca acest joc. E pentru toată lumea.

 

7. Cere sfaturi

Vorbesc cu tatăl meu, cu mama mea, cu soția mea și le cer sfaturi. E bine să ai pe cineva în preajma ta care te cunoaște. E bine să îi încurajezi pe cei de lângă tine să te ajute în momentele de cumpănă. Ai nevoie de persoane care știu când ești prea extaziat sau uiți unele lucruri, iar în acel moment să te pună pe linia de plutire într-un perfect echilibru. De exemplu, când merg la unele petreceri și uit să salut unele persoane foarte importante, soția mea îmi atrage atenția. Acesta e un exemplu minor al greșelilor pe care le fac, iar ea mă ajută să le îndrept. Vă spun din propria experiență, este bine să îți ții aproape acele suflete care îți vor binele și îți dau sfaturi.

 

8. Alege oamenii potriviți

O afacere bună începe și de la alegerea oamenilor potriviți, pentru a face colaborări de succes pe termen lung. Pentru mine a fost o alegere bună parteneriatul cu Paul Allen, e probabil în topul listei. E greu să găsești pe cineva în care poți avea încredere deplină, care să îți împărtășească viziunile și cu care să fii pe aceeași lungime de undă. Trebuie să ai în preajma ta oameni care îți înțeleg ideile și care gândesc la fel și totodată să știe să îți spună când greșesti fără menajamente. Ai nevoie de oameni care să creadă și să știe când și cum e bine. Așa că, ai grijă; să îți alegi partenerii e ceva crucial în afaceri!

 

9. Nu amâna lucrurile

Când eram în liceu, aveam obiceiul să las lucrurile pe ultimul moment și să dau impresia că nu îmi pasă. Nu mergeam la ore, iar apoi în ultimele două zile înainte de examene încercam să rezolv tot ce puteam cât să trec de încă un hop. Ceilalți credeau că e amuzant, că vreau să par tipul care nu face nimic până în ultimul moment, care e… cool. Dar vă asigur, nu e deloc așa! Apoi am intrat în afaceri. Am avut la început destule probleme. Mi-a luat 2-3 ani până am învățat că trebuie să fiu organizat și să am o anumită disciplină pentru a face lucrurile cum trebuie.

 

10. Ai umor de calitate

Bill Gates este o persoană ce știe să accepte și părțile mai puțin serioase ale vieții, glumele. Un simplu exemplu pentru asta, este faptul că a acceptat provocarea dată de Mark Zuckerberg, celebra provocare Ice Bucket Challenge. Bill Gates a născocit în mintea lui genială un dispozitiv cu scripete, care răstoarnă singur găleata plină cu apă și cuburi de gheață. Puțin umor nu strică niciodată, nu? Dar să fie un umor de calitate!

Sursa: Youtube

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
8 diferențe majore între oamenii de succes și cei fără
Avantajele inteligenței emoționale
Shares
Share This