5. Cum să creați primul anunț publicitar Facebook de succes

 

Capitolul 5

Cum să creați primul dvs. anunț publicitar Facebook de succes

 

Performanța și creativitatea anunțurilor

 

Reclamele dvs. de pe Facebook și drepturile de autor se numără printre elementele de anunț de top care determină dacă campania dvs. de anunțuri reușește.

În funcție de reclama pe care o utilizați, poate exista o diferență de 100% sau mai mult între costul pe clic (CPC) al anunțurilor și costul pe achiziție (CPA). Achiziția de Consumatori a constatat chiar că imaginile sunt responsabile pentru 75% -90% din performanța anunțurilor. Așa că faceți bine și îmbunătăți-vă designul anunțului (și copia de reclamă)!

Cum să configurați reclamele dvs. Facebook

 

În faza de creare a campaniei, puteți selecta între mai multe tipuri de creații de reclame, în funcție de obiectivul campaniei dvs.

Facebook vă permite să selectați și să testați pană la 6 imagini diferite de reclamă pentru a găsi cea mai bună opțiune. Vă sugerăm să testați mereu unele elemente din anunțuri, iar designul dvs. de reclame Facebook este un loc minunat pentru a începe.

 

Pentru a selecta imaginile anunțului, aveți trei opțiuni:

 

 • Incărcati o imagine de pe computer
 • Răsfoiți galeria pentru a reutiliza o imagine pe care ați încărcat-o anterior
 • Găsiți imagini în baza de date cu imagini gratuite

 

Datorită unui parteneriat între Facebook și banca de imagini Shutterstock, puteți avea acces gratuit la milioane de fotografii! Este foarte important să reîmprospătați frecvent imaginile anunțurilor dvs., astfel încât utilizatorii să le vadă cât mai noi și mai atractive. Capacitatea de a găsi imediat și de a folosi imagini noi gratuit este foarte utilă (și veți economisi mulți bani).

Cu toate acestea, rețineți că aceste imagini gratuite sunt disponibile tuturor agenților de publicitate Facebook, ceea ce înseamnă că majoritatea acestor imagini sunt folosite în mii de campanii publicitare. Dacă este posibil, utilizați întotdeauna imagini originale pentru anunțul dvs.

Cele mai bune practici de design ale anunțurilor Facebook

Pentru a vă ajuta să concepeți reclame creative de succes care vă vor aduce click-uri cu un CPC scăzut, am făcut o listă cu trucurile noastre preferate pentru design-ul anunțurilor pe Facebook.

 

Pentru a crea modele frumoase de anunțuri Facebook, trebuie să:

 

 • Realizați anunțurile colorate, astfel încât acestea să atragă imediat atenția
 • Plasați propunerea dvs. principală de valoare în imaginea anunțului, astfel încât utilizatorii să o citească corect în momentul în care văd anunțul dvs.
 • Creați anunțuri care contrastează cu fluxul de știri
 • Utilizați dimensiunea corectă a imaginii (1200 x 628 pixeli), astfel încât reclamele dvs. publicitare să arate bine pe fiecare ecran

Textul anunțului

 

Textul anunțului dvs. este a doua cea mai importantă parte a anunțurilor dvs. Facebook, imediat după imaginea anunțului. Textul anunțului ar trebui să captureze mai întâi interesul celor ce vizionează anunțul și apoi să-i convingă să ia măsuri, de ex. efectuați o achiziție.

Anunțurile dvs. Facebook au mai multe câmpuri în care puteți plasa text:

 • Textul principal al anunțului – până la 90 de caractere (până la 500 pentru anunțurile cu feeduri de știri cu AdEspresso)
 • Titlul – până la 25 de caractere
 • Descrierea link-ului – până la 90 de caractere
 • Este o idee bună să aveți mai multe titluri și descrieri diferite înainte de a începe să creați anunțul. Acest lucru vă va ușura procesul dvs. de căutare, în loc să faceți acest lucru pe loc.

După cum puteți vedea, aveți mai multe opțiuni disponibile atunci când aveți de a face cu anunțurile Flux de Știri și pentru Telefon Mobil, comparativ cu anunțurile clasice din coloana din dreapta. În primul rând, puteți alege un buton „Apelați la acțiune” printre cele oferite de Facebook. Aceste butoane s-au dovedit eficiente pentru a mări rata de click. Dacă se potrivesc cu produsul dvs., vă sfătuim cu tărie să le folosiți.

Amintiți-vă, păstrați-vă anunțul scurt și extrem de clar. Aici, scopul nu este de a vinde. Este vorba despre a convinge utilizatorii să facă click pe anunț pentru a afla mai multe. Încercați să veniți cu o idee care prinde și explicați în mod clar utilizatorilor de ce ar trebui să dea click. Oferirea de reduceri și gratuități ajută de obicei. Cu toate acestea, aveți grijă să nu atrageți prea multe click-uri ieftine care nu se vor fructifica.

Doriți să aflați mai multe? Acestea sunt resurse excelente pentru a săpa mai adânc în secretele textelor de reclame de pe Facebook:

 

 

 

 

Cum să configurați textul anunțului Facebook

Configurarea textului anuntului este foarte ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți textul în câmpurile potrivite.

Veți vedea, de asemenea, o previzualizare a campaniei dvs. Publicitare.

Dacă testați mai multe imagini de anunțuri sau doriți să vedeți cum arată anunțul dvs. pe diferite ecrane (Desktop vs. Telefon Mobil), puteți face acest lucru selectând alte vizualizări din cele două meniuri evidențiate în imaginea de mai jos.

Aveți trei opțiuni atunci când este vorba de anunțurile dvs. Facebook: coloana de știri, mobil și coloana din dreapta.

Mulți agenți de publicitate consideră că anunțurile din coloana din dreapta sunt o risipă de bani, deoarece nu funcționează la fel de bine ca anunțurile pentru coloana de știri. Cu toate acestea, anunțurile din partea dreaptă sunt relativ ieftine și nu veți ști niciodată ce tip de anunț este cel mai potrivit pentru campania dvs. fără a fi testat.

Oferiți-le o șansă.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este piața țintă pe telefonul mobil. Unii agenți de publicitate fac greșeala de a trimite utilizatorii care dau clic pe anunțurile mobile către site-uri care nu sunt mobile. Utilizați numai publicitatea pentru telefonie dacă site-ul dvs. este prietenos cu dispozitivele mobile, altfel veți pierde o mulțime de bani, deoarece Facebook mobil generează o mulțime de click-uri.

Eliminarea unei ținte este destul de simplă. Atunci când creați un anunț, veți avea trei file pentru a verifica o previzualizare a acestuia în cele trei destinații de plasare disponibile.

La sfârșitul filei pentru fiecare destinație de plasare, aveți un link „Eliminați”. Doar faceți click pe acesta pentru a dezactiva o plasare.

Et voila! Ați creat primul dvs. anunț pe Facebook!

În capitolul următor, vom explora diferitele tipuri de segmente de public din Facebook – pentru a ști despre toate opțiunile de direcționare posibile.

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Secretul lui Elon Musk pentru a învăța orice mai rapid
Învață să depășești obstacolele din viața ta!
Shares
Share This