1. 5 motive pentru care trebuie să faci reclamă pe Facebook

Capitolul 1

5 motive pentru a face publicitate pe Facebook

Motivul #1: Publicitatea pe Facebook este foarte eficientă!

 

Potrivit unui studiu eMarketer, 96% din marketing-ul social media consideră Facebook cea mai eficientă platformă de publicitate social media.

În ultimii ani, publicitatea în mediul social a devenit un loc de marketing extrem de popular. Acest lucru se datorează faptului că este unul dintre cele mai eficiente canale de publicitate plătite, ajutând la obținerea de noi clienți și transformarea acestora în clienți plătitori.

Anunțurile Facebook funcționează atât pentru companiile B2C, cât și pentru cele B2B, și există atât de multe povești de succes care arată că șansele sunt 5 ori mai mari să ai rezultate mai bune de marketing după ce faci publicitate pe Facebook.

Dacă crezi că este prea târziu pentru a face  publicitate pe Facebook, nu îți face griji. Există o creștere continuă atât în ​​ceea ce privește noii utilizatori Facebook, cât și oportunitățile de publicitate.

Bugetele de publicitate pentru rețelele sociale s-au dublat în întreaga lume în ultimii 2 ani. Mergând de la 16 miliarde de dolari în SUA în 2014 la 31 miliarde de dolari în 2016.

În 2017, analiștii au prezis o creștere globală de 26,3% a cheltuielilor pentru anunțurile pe rețelele sociale.

După cum a raportat TechCrunch, numărul utilizatorilor activi zilnici pe Facebook a crescut cu 18%,  ajungând  la 1,23 miliarde de persoane în 2016.

 

Motivul #2: Proces simplu de configurare și rezultate rapide

 

Nu trebuie să fiți o companie mare sau să achiziționați fonduri pentru a face reclamă pe Facebook. De fapt, câteva sute de dolari te pot duce destul de departe. Cel mai bun lucru la anunțurile pe Facebook este că poți începe fără prea mult efort și vezi primele rezultate chiar dacă cheltuiești o sumă minimă. Poți chiar să îți aduci persoane pe pagina ta, în costul a 0,10-0,30 USD pe click, în funcție de plasarea anunțului.

Poate că de aceea 65 de milioane de companii folosesc paginile Facebook, și există peste 5 milioane de profiluri de afaceri pe Instagram. Dacă ei o pot face, o poți face și tu!

În comparație cu Google AdWords, la gestionarea anunțurilor Facebook are un proces mult mai facil. Mai mult decât atât, nu trebuie să pierzi mult timp să înveți despre anunțurile pe Facebook înainte de a putea configura prima campanie.

Am menționat că durează doar 10 minute pentru a crea o campanie de anunțuri Facebook cu AdEspresso? (În comparație cu orele pe care le-ai cheltui cu crearea unei campanii Google AdWords.)

Motivul #3: Îți poți alege audiența perfectă pentru tine.

 

Începând cu luna ianuarie 2017, peste un miliard de oameni văd un anunț prin intermediul rețelelor sociale în fiecare lună.

Adaugă la ecuație faptul că oamenii își verifică contul de Facebook și Instagram zilnic. Astfel vei înțelege și gradul de utilizare a publicului țintă prin intermediul Facebook.

Din cei 1,6 miliarde utilizatori lunari Facebook, o persoană petrece în medie 50 de minute zilnic pe Facebook. Este mult mai mult față de orice altă rețea socială. Cu anunțurile de pe Facebook, vei avea ocazia să ajungi la fiecare dintre ei.

Obiectivele publicului pe Facebook sunt foarte personalizabile, făcând posibilă orientarea reclamelor către persoanele potrivite pe baza interesului lor, a datelor demografice, a locației, a acțiunilor pe site-ul tău web, a implicării în aplicația ta și multe altele.

Acest lucru face ca Facebook să fie cea mai bună rețea de publicitate pentru a crea o audiență țintă.

Motivul #4: Campanile publicitare pe Facebook pot fi personalizate extrem de mult.

 

Prin adăugarea constantă de noi destinații de plasare a anunțurilor, inclusiv anunțuri video și anunțuri cu articole inserate, există nenumărate oportunități pentru crearea unor formate de anunțuri eficiente.

Vom explora toate tipurile de anunțuri Facebook în capitolul 4 al acestui ghid. Cu toate acestea, iată un exemplu de anunț obișnuit pe Facebook:

În plus față de designul anunțului Facebook, poti personaliza fiecare element al campaniei tale de anunțuri pe Facebook.

 

  1. Obiectivul campaniei
  2. Public țintă
  3. Licitarea
  4. Optimizarea livrărilor

Aceste opțiuni fac Facebook-ul cea mai personalizată rețea de publicitate, permițându-vă să creați campaniile de anunțuri exact așa cum doriți.

 

Motivul #5: Facebook adaugă noi funcții în fiecare lună

 

În acest moment, am observat că Facebook face șase actualizări de noi funcții lunare în medie, ceea ce înseamnă că vor exista peste 70 de caracteristici noi și îmbunătățite în fiecare an. Nicio altă rețea de publicitate nu poate ține pasul cu acesta!

Cu cât învățați mai repede să faceți publicitate pe Facebook, cu atât mai repede veți profita de potențialul adus de o publicitate calitativă.

Cea mai bună modalitate de a începe să înveți despre anunțurile Facebook ca începător este să îți creezi contul Facebook Business Manager, iar apoi să creezi prima campanie de anunțuri.

 

Și tocmai de aceea am creat acest ghid! Să te ajutam!

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 moduri prin care poți gândi pozitiv mereu!
3 moduri de a controla daunele cauzate de greșeala ta
Shares
Share This