7. Licitarea și optimizarea anunțurilor Facebook

Capitolul 7

Licitarea și optimizarea anunțurilor Facebook

 

În Capitolul 7 veți afla despre structura campaniei Facebook și modul de configurare a bugetelor. Lucrul frumos despre procesul de creare a campaniei Facebook este că este super logic și simplu. Vă vom arăta toate setările și opțiunile în ordinea în care apar în Ads Manager.

 

 • După ce ați citit acest capitol, veți ști răspunsurile corecte la întrebări precum:

 • Cum funcționează licitarea anunțurilor pe Facebook
 • Cât de mari ar trebui să fie bugetele mele de publicitate
 • Cum se configurează licitarea manuală pe Facebook
 • Care este costul mediu al anunțurilor Facebook
 • Cum să selectați metoda potrivită de optimizare a difuzării anunțurilor
 • Cum se configurează un program personalizat de livrare a anunțurilor
 • Aceste întrebări sunt doar o mică parte a tuturor cunoștințelor pe care sunteți pe cale să le dobândiți!
 • Și credeți-ne, înțelegerea structurii campaniei Facebook și a sistemului de licitare va deveni utilă de multe ori în viitor!

Structura campaniei Facebook

 

 • Structura campaniei Facebook are trei nivele:
 • Campanie
 • Setul de anunțuri
 • Anunț

O campanie Facebook poate conține mai multe seturi de anunțuri și are un obiectiv unic de campanie. Singurul atribut al campaniei este obiectivul pe care doriți să îl atingeți. Deci, dacă doriți: 1) să conduceți vânzări către site-ul dvs. și 2) să creșteți numărul de aprecieri pe pagina dvs. Facebook, va trebui să creați două campanii, câte una pentru fiecare obiectiv.

 

Un set de anunțuri Facebook poate include mai multe anunțuri și are o vizare unică pentru public, buget, programare, licitare și destinație de plasare. Seturile de anunțuri sunt, de asemenea, cele mai bune unități de utilizat pentru testarea A / B pe Facebook – nu uitați să plasați întotdeauna toate variantele din seturile de anunțuri diferite.

 

Anunțul pe Facebook (practic ceea ce am creat până acum în acest ghid) este cea mai mică unitate a campaniei. Anunțurile pot avea adrese URL diferite, imagini publicitare și copii de anunțuri.

 

Pe măsură ce ajustați setările setului de anunțuri, veți avea o mulțime de opțiuni privind bugetele și sumele licitate. În continuare, vom examina fiecare dintre aceste elemente ale setului de anunțuri în mod individual.

Cum să configurați bugetul campaniei dvs. de anunțuri Facebook

 

Alegerea bugetului potrivit pentru campania dvs. este esențială pentru succes. Primul pas al setării „Buget și Program” este de a atribui un buget pentru campania dvs.

Facebook vă oferă două opțiuni de bugetare:

 

 1. Buget zilnic – Facebook va cheltui această sumă pentru difuzarea zilnică a anunțurilor în timpul campaniei. Atunci când vă stabiliți bugetul zilnic, îi spuneți Facebook-ului să vă aducă în fiecare zi valoarea aproximativă a rezultatelor bugetului dvs. zilnic.

În unele zile, atunci când Facebook prezintă oportunități de potențial ridicat, acesta poate cheltui până la 25% mai mult decât bugetul dvs. zilnic (și apoi reduce cheltuielile în zilele cu potențial scăzut). Pe măsură ce selectați bugetul zilnic, cheltuielile dvs. zilnice de anunțuri ar putea arăta ca un set de curbe.

Nu vă faceți griji, este absolut normal și înseamnă că Facebook optimizează automat livrarea de anunțuri (ceea ce este un lucru bun).

 1. Buget pe viață – Facebook va împărți bugetul total al campaniei mai mult sau mai puțin egal între datele campaniei. Dacă setați un buget pe întreaga durată a vieții, Facebook vă va solicita datele campaniei, astfel încât să poată calcula cheltuielile medii pentru fiecare zi.

Vă recomandăm să setați un buget zilnic și o durată nelimitată a campaniei, astfel încât să puteți modifica mai târziu dimensiunea bugetelor zilnice și să întrerupeți campania când doriți.

 

Important! Nu puteți modifica tipul de buget al unui set de anunțuri după crearea setului de anunțuri. Asigurați-vă că efectuați selecția corectă în timpul configurării campaniei.

 

Optimizarea livrării anunțurilor

 

După ce ați configurat bugetul campaniei dvs. de anunțuri, puteți selecta metoda de optimizare a livrării anunțurilor.

Optimizarea pentru livrarea anunțurilor indică Facebook-ului care este obiectivul final care vă interesează cel mai mult. De exemplu: dacă obiectivul dvs. este de a direcționa traficul către site-ul dvs. web, optimizați livrarea anunțurilor pentru click-urile pe link-uri.

 

Dacă doriți ca oamenii să convertească pe site-ul dvs. web, alegeți obiectivul Conversii.

Dacă doriți ca utilizatorii să instaleze aplicația dvs., alegeți obiectivul Instalare aplicație.

 

Anunțurile licitate Facebook – cum funcționează?

 

Pe măsură ce faceți publicitate pe Facebook, veți concura cu sute de mii de agenți de publicitate, fiecare dorind să ajungă la publicul țintă. Oferta de anunțuri Facebook funcționează pe bază de licitație. Cine câștigă oferta? – agentul de publicitate care are cea mai bună combinație dintre cea mai bună ofertă, scorul de relevanță și „rata de acțiune estimată”.

 

Manual vs. licitarea automată

 

Dacă vă faceți primii pași în lumea publicității Facebook, vă sugerăm să utilizați licitarea automată. În acest fel, nu aveți nevoie de cunoștințe anterioare despre sumele licitate medii și despre costul mediu pe rezultat.

 

 

Utilizați licitarea manuală dacă știți cât de mult merită rezultatele. De exemplu, atunci când optimizați setul de anunțuri pentru click-urile pe link-uri, puteți seta cel mai mare preț pe click pe care sunteți dispus să îl plătiți. Pe măsură ce setați o sumă licitată manuală, Facebook vă va arăta gama de oferte sugerate și va introduce automat o sumă licitată sugerată în casetă.

 

Modificați întotdeauna oferta manuală prestabilită a Facebook în caseta de licitare. De exemplu, dacă Facebook mai întâi sugerează că licitați suma de 1,0 € pe click pe un link și intervalul de oferte este (0,43 € – 0,88 €), puteți licita 0,60 € sau chiar 0,44 €.


Anunțuri Facebook programate

 

De asemenea, Facebook permite agenților de publicitate să stabilească programe personalizate de livrare a anunțurilor, astfel încât anunțurile dvs. să ajungă la persoanele dorite de către dvs., în săptămâna aleasă, la ora aleasă.

Vă recomandăm să utilizați opțiunea „Rulați anunțurile tot timpul” pentru prima dvs. campanie publicitară. Mai târziu, după cum puteți vedea din rapoartele anunțurilor ce zile și ore funcționează cel mai bine, puteți utiliza aceste informații pentru a configura un program personalizat.

 

Tipuri de livrare Facebook Ads

Pe măsură ce configurați o campanie Facebook, ultima selecție din nivelul setului de anunțuri este tipul de livrare.

Aici puteți alege între:

Livrarea standard a anunțurilor – Facebook va difuza anunțurile dvs. cu viteza optimă la cel mai mic cost

Accelerarea difuzării anunțurilor – Facebook va difuza anunțurile dvs. cât mai repede posibil, ceea ce va duce la costuri mai mari ale anunțurilor.

 

Vă recomandăm să lăsați opțiunea Tip de livrare setată la „Standard”. Livrarea accelerată a anunțurilor este în principal relevantă pentru agențiile de publicitate mari care au campanii de scurtă durată. Deoarece livrarea accelerată este optimizată pentru viteză, nu pentru valoare, este posibil să ajungeți la un cost mai mare pentru fiecare rezultat.

 

Plasați comanda și publicați!

 

Acum că ați configurat toate elementele campaniei dvs., cum ar fi obiectivul campaniei, bugetele, reclamele, copiile anunțului, adresele URL etc., sunteți gata să faceți click pe butonul „Place order” și să publicați campania Facebook.

Vedeți, crearea primei dvs. campanii de publicitate pe Facebook nu a fost atât de terifiantă cum ați fi crezut.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Importanța diversificării portofoliului pentru investiții
Informatii despre colecția de NFT-uri Shine de la Stailer
Shares
Share This