8. Ghid de anunțuri Facebook pentru raporturi și optimizare

 

 

Capitolul 8

Ghid de anunțuri Facebook pentru raporturi și optimizare

 

După ce ați configurat prima dvs. campanie de anunțuri Facebook, este timpul să vă bucurați de un espresso cremos dublu și să reveniți la muncă.

În timp ce Facebook face o treabă destul de bună optimizând automat campaniile dvs. de anunțuri, trebuie să verificați dacă totul funcționează fără probleme. În plus, puteți vedea ce funcționează și puteți aplica noile informații atât pentru campaniile publicitare existente, cât și pentru cele viitoare.

Amintiți-vă: nici o campanie (nesupravegheată) nu va dura pentru totdeauna!

Indiferent de cât de uimitoare este campania dvs., trebuie să o monitorizați pentru a verifica performanțele și când este timpul să o reactualizați.

În acest capitol final al ghidului nostru de publicitate Facebook, vom aborda următoarele întrebări:

Unde vă puteți vedea rezultatele campaniei Facebook?

Cum se face raportarea campaniei Facebook?

Care sunt cele mai importante valori ale anunțurilor Facebook?

Cum se utilizează meniul de detaliere a campaniei pentru a vedea mai multe informații?

Cum puteți optimiza campaniile pe baza rapoartelor anunțurilor dvs.?

 

Bine, să mergem la treabă!

Reclame raportate în Facebook Ads Manager

 

Cea mai ușoară modalitate de a examina performanța campaniei dvs. este să utilizați Managerul anunțurilor Facebook. Aici, puteți să vă filtrați campaniile după date, obiective etc. și să măriți orice campanie pentru a măsura performanța fiecărui set de anunțuri sau a unui anunț.

Nu uitați să setați intervalul de date corect la verificarea rapoartelor anunțurilor! De asemenea, puteți compara două intervale de date diferite pentru a vedea cum s-a schimbat performanța campaniei dvs. în timp.

Dacă doriți să înțelegeți cum funcționează acum o campanie, selectați numai ultimele 7 zile. O perioadă mai lungă ar putea schimba toate valorile dvs. și ar face dificilă înțelegerea performanței recente a campaniei.

Pe măsură ce vă uitați la fila Campanii din Managerul de anunțuri, veți observa tabelul de raportare cu valori diferite, cum ar fi:

  1. Cost-pe-click
    Cost-pe-conversie
    Afișări
    Click-uri unice pe postare
    Aici puteți obține o imagine de ansamblu asupra performanței tuturor campaniilor dvs. Facebook.

Puteți selecta o campanie făcând click pe caseta de selectare din dreptul numelui campaniei. Apoi, puteți naviga la filele Seturi de anunțuri pentru a vedea performanța fiecărei unități de campanie individuale.

Lucrul minunat despre această pagină este faptul că Facebook afișează automat cele mai utile date pentru fiecare campanie.

Gestionarea coloanelor rapoartelor dvs. de anunțuri

În timp ce Facebook face o treabă destul de bună afișând cele mai relevante valori ale anunțurilor, puteți schimba efectiv valorile pe care le vedeți în rapoartele anunțurilor. Faceți click pe meniul Coloane pentru a selecta între diferite rapoarte de anunțuri pentru a modifica valorile din rapoartele anunțurilor dvs.

Puteți să selectați rapoarte prestabilite sau să creați rapoarte de anunțuri personalizate făcând click pe „Customize Columns„.

Există cu adevărat multe valori disponibile în Managerul de anunțuri Facebook. Pentru a vă ajuta să începeți, am subliniat cu îndrăzneală cele mai importante și mai vizibile valori ale raportului. Desigur, alegerea valorilor raporturilor dvs. de anunțuri depinde de obiectivul campaniei.

 

Performanță: Rezultate, Rata de rezultat, Frecvență, Afișări, Livrare, Reacție socială, Impresii sociale, Persoane care vorbesc despre asta, Feedback pozitiv și negativ, Sumă cheltuită, etc.

Angajament: implicarea postului, comentariile postate, acțiunile postate, implicarea în pagini, preferințele de pagină, mențiunile de pagină, răspunsurile la evenimente, reclamațiile ofertei etc.

Clickuri: Clickuri catre link-uri, clickuri unice pe link, CTR, clickuri organice etc.

Mesaje: conversații noi de mesagerie, răspunsuri la mesaje, cost pentru o conversație prin mesaje noi, etc.

Media: timpul mediu de vizionare video, timpul de vizualizare a Canvasului, vizionările video de 3 secunde, vizionările videoclipurilor de 10 secunde, vizionările video de 30 de secunde, vizionările video de 25% din videoclip , vizionările video de 100% din videoclip etc.

Conversii de site-uri web: site-uri web, Căutări de site-uri web, site-uri web adăugate în coș, înregistrări finalizate de site-uri web, costuri pe conversii ale site-urilor web, costul pe site-ul Web,

Aplicații: Instalări pentru aplicații desktop, acțiuni pentru aplicații mobile, achiziții mobile pentru aplicații, costuri pentru instalarea aplicațiilor etc.

Pe Facebook: achiziții pe Facebook, Leads (Formular), Cost pe achiziție pe Facebook, etc.

Offline: Conexiuni offline, Vizite la magazin, Achiziții offline, Contribuții offline în cos, Costuri pentru achiziții offline, etc.

Odată ce ați creat rapoartele de anunțuri de care aveți nevoie, nu uitați să le salvați! De asemenea, puteți seta orice raport nou ca opțiune implicită.

 

Rapoarte avansate ale erorilor campaniei

 

În plus față de valorile campaniei pe care le vedeți în rapoartele Managerului de anunțuri, puteți lua rutina de raportare cu un pas, utilizând meniul Breakdown. Prin utilizarea meniului Breakdown, puteți filtra rapoartele de campanie prin:

Livrare: vârsta, sexul, locația, platforma de navigare, dispozitivul, ora etc.

Acțiune: dispozitivul de conversie, destinația, tipul de vizualizare video, sunetul video, caruselul etc.

Ora: zi, săptămână, două săptămâni, lună

Puteți selecta până la un singur criteriu din fiecare secțiune (adică unul din livrare, unul din acțiune și unul din timp).

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
6 lecții de carieră pe care oamenii le învață greu
Cum sa faci bani rapid
10 modalități prin care te poți îmbogăți rapid
Shares
Share This