9 strategii de marketing cu buget redus

9 strategii de marketing cu buget redus. Orice început de afacere poate fi accesibil.

 

Orice început de afacere vine cu o serie infinită de încercări. Ce e important de menționat e că nici una dintre aceste provocări nu este una letală. O agenție ce se axează pe dezvoltarea afacerilor la început estimează că minimul de bani investiți într-o afacere este de 30.000 dolari.

Totuși există variații mari în această sumă, unele afaceri începând cu 100 de dolari, iar altele cu un milion de dolari.

Dar, rețineți! Aceste numere sunt doar costuri de pornire. În plus, companiile noi trebuie să plătească mii de dolari pe lună salarii pentru echipă, chirii pentru birouri, materii prime și alte costuri operaționale.

Toate încercând să obțină suficiente venituri pentru a rămâne pe linia de plutire.

Prinși în acest act de balansare financiară, majoritatea antreprenorilor sfârșesc prin abandonarea investițiilor pe care le consideră de prisos. Cu toate acestea, ironia este că neglijarea marketingului împiedică în totalitate creșterea unei afaceri. 

Cu toate acestea, un lucrul  este clar: Marketingul eficient nu trebuie să coste o mulțime de bani. Dar există o mulțime de strategii de marketing extrem de eficiente și cu costuri reduse pe care le puteți utiliza.

 

Iată nouă dintre ele:

 

1. Recomandări

 

Una dintre cele mai bune modalități de a vă comercializa produsul este să vă lăsați clienții să vă facă reclamă. Investiți în calitate!

Luați în considerare faptul că oamenii au de patru ori mai multă încredere să cumpere un produs atunci când este vorba de o recomandare a unui prieten.

În ciuda reclamelor bine făcute, încă mai avem încredere mai mult în recomandările pe care le primim de la prieteni. Puteți oferi clienților dvs. actuali o reducere de preț sau le puteți da un produs gratuit dacă vă recomandă produsele prietenilor.

 

2. Articole de presă sau anunțuri

 

Oamenii citesc știrile în mod regulat, iar dacă aveți ceva de spus, de cele mai multe ori știrile vor fi o mână de ajutor pentru dvs. Anunțurile sunt și ele o modalitate bună de a vă face reclamă și de a vă crește popularitatea. Căutați jurnaliști, trimiteți-le mail-uri, intrați în legătură cu cât mai multe persoane cunoscute.

3. Marketingul de conținut

 

Marketingul de conținut are multe forme, însă nici una nu necesită investiții semnificative. Abordarea cea mai simplă este gestionarea unui blog pe site. Apoi, va trebui să adăugați conținut nou de câteva ori pe săptămână, care informează cititorii într-un mod unic și practic.

Videoclipurile și podcasturile aparțin categoriei de marketing de conținut. Motiv? Toate aceste medii de conținut au puterea de a crește reputația mărcii dvs.

 

 4. SEO

 

Dacă petreceți timp scriind articole pentru campania dvs. de conținut, puteți investi și în îmbunătățirea optimizării pentru motoarele de căutare (SEO).

Sunteți nou în domeniul SEO? Ar putea părea complex din punct de vedere tehnic, dar realitatea este diferită. Cu puțină lectură și dedicare puteți înțelege cu ușurință elementele de bază. Veți utiliza instrumente online, cum ar fi Explorer-ul cuvintelor cheie.

De asemenea, va trebui să faceți modificări structurale ale site-ului, să scrieți în mod constant conținut de înaltă calitate. Există o mulțime de lucruri de făcut, dar dacă o faceți singur, singurul dvs. cost va fi timpul. Ceea ce merită, deoarece beneficiile pe termen lung sunt enorme.

 

5. Marketing social media

 

Marketingul mass-media nu este ceva ce puteți face ocazional. Dar este disponibil în mod liber și este ceva ce puteți stăpâni dacă investiți timp. Începeți prin stabilirea de profiluri pentru afacerea dvs. pe platforme importante cum ar fi Facebook, Twitter și Instagram.

Ajungeți la persoane și asigurați-vă că rămâneți conectat(ă). În timp ați putea crește o audiență de mii de oameni, reprezentând un flux de trafic ancorat pe site-ul dvs.

 

6. Marketing prin e-mail

 

Marketingul prin e-mail rămâne una dintre cele mai rentabile strategii de marketing, unele surse pretinzând o rentabilitate a investiției (ROI) de 400% sau mai mult.

 

7. Anunțurile PPC

 

Anunțurile cu plata pe click pot deveni scumpe dacă direcționați cuvintele cheie cu un nivel ridicat de trafic. Dar există nișe și platforme care sunt prietenoase chiar și pentru antreprenorul care începe cu un buget mic. De exemplu, pe Facebook, puteți plăti doar 1 dolar pe zi pentru anumite anunțuri.

 

8. Branding personal

 

Branding-ul personal funcționează la fel ca branding-ul corporativ, cu excepția cazului în care acesta se va aplica pentru dvs. ca persoană fizică. Vă veți promova pe dvs. și expertiza dvs. prin intermediul rețelelor sociale și, eventual, pe un blog dedicat, câștigând noi adepți și o sursă separată de trafic și interes.

Partea bună, este că oamenii tind să aibă încredere în ceilalți oameni mai mult decât în corporații. Astfel, în ​​cele din urmă veți avea o oportunitate separată și puternică pe care o puteți utiliza pentru a vă distribui conținutul sau a atrage noi clienți – toate fără a plăti un ban.

 

9. Forumuri și grupuri

 

Nu subestimati puterea forumurilor publice și a grupurilor de social media. S-ar putea să vedeți pe cineva care pune o întrebare la care să știți răspunsul. Cu cât sunteți mai implicați în comunitățile dvs., inclusiv în cartierul local și în industria mai largă, cu atât veți câștiga mai mult.

Cel mai bine este să intrați în astfel de grupuri. Nu costă nimic pentru a deveni membru al acestor comunități, astfel încât să puteți beneficia de servicii la un preț mai bun și mai rapid.

De aici? Dacă vă aflați în dificultate cu bugetul afacerii dvs., nu recurgeți la eliminarea marketingului din ecuație. În schimb, găsiți modalități creative de a realiza conținut în jurul mărcii dvs. și a produselor care nu necesită investiții importante în avans.

 

Sursa Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 metode de a dezvolta o afacere de succes
Cele mai mari 8 provocări pentru noii antreprenori
Shares
Share This