Cum să te transformi într-un antreprenor neînfricat

A devenit un lucru foarte obișnuit, mai obișnuit ca oricând, să îți dorești o viață de antreprenor după prăbușirea economică din anul 2008. Cu toate acestea, majoritatea antreprenorilor nu mai sunt în afaceri ori s-au reorientat. Trebuie să învățați câteva lecții pentru a putea face față în această lume.

Trebuie să vă pregătiți pentru a deveni un antreprenor de succes. Iată lecțiile pe care le-am învățat în toți acești ani.

1. Călătoria este cea mai bună parte.

Este ușor să vă uitați la muntele din fața ochilor dvs. Știți că deja l-ați urcat și ati înfruntat vremurile grele ce-l ocolesc. Știu că v-ați intimidat când ați început dar la un moment dat o să aflați: călătoria este cea mai plăcută parte a procesului în drumul spre succes.

Toți antreprenorii de succes se uită înapoi la călătoriile lor cu o mare plăcere. Chiar și dvs. trebuie să faceți acest lucru. Nu vă fie teamă de călătorie, ci mai degrabă îmbrățișați-o.

2. Investiți în lucrurile ce vă inspiră și în care credeți.

Întotdeauna trebuie să aveți mai multe lucruri care vă pot motiva. Fie că vorbim despre case, mașini, diplome sau bijuterii, trebuie să fiți mereu motivat. Trebuie să vă gândiți mereu. Pot să-mi cumpăr acea casă mare, acea mașină sport. Sau pot merge în vacanță 2 luni în Bali? Îmbrățișați ceea ce vă conduce spre succes și ce vă motivează. Utilizați asta pentru a vă trezi în vremurile grele.

Luați o imagine a rezultatului și puneți-o undeva în biroul dvs. unde o puteți vedea.

3. Nu sunteți niciodată suficient de bogat pentru a vă pierde timpul liber.

„Nu am timp”. Am auzit această scuză în mod regulat. Îmi pare rău, dar nu-mi pasă dacă aveți o slujbă de la ora 9 până la 17 și doi copii. Puteți să vă duceți copii la somn și apoi să vă reîntoarceți și să citiți informații prețioase ce vă vor ajuta în afaceri. Încercați să nu pierdeți nici măcar un minut. Dar atenție, nu trebuie să cădeți în extrema cealaltă. Nu trebuie neapărat să vă dedicați viața noii dvs. afaceri, dar dacă aveți doar o oră, folosiți acea oră în mod constructiv.

4. Greșelile sunt adevărate lecții.

Nu s-a născut nimeni învățat. Chiar și regii, preoții, dar și geniile au făcut greșeli catastrofale. Să nu vă feriți de ele. La un moment dat, veți face greșeli. Veți învăța din ele, asta este partea cu adevărat bună în această situație. Nu este posibil să vă începeți călătoria și să nu faceți greșeli.

În momentul în care soarta decide să greșiți, tot ce rămâne de făcut este să reflectați. Acordați-vă o perioadă de timp pentru a reflecta asupra motivului pentru care ați făcut această greșeală și ce puteți face pentru a vă asigura că nu faceți din nou aceeași greșeală.

5. Adaptați-vă sau pierdeți.

Antreprenoriatul este o competiție într-un peisaj în care vremea se tot schimbă. Trebuie să vă adaptați sau să muriți pentru visul dvs. Monitorizați constant concurenții și piața dvs. Bucurați-vă de succesul dvs., fără a deveni niciodată prea mulțumit de situație. Întotdeauna trebuie să vă doriți mai mult.

6. Pornirea este cea mai grea parte.

Nu vă abandonați visul din cauza scuzelor și a dificultăților întâmpinate. Nu vă mai gândiți la cât de mult va dura tot procesul. Este doar începutul. Faceți tot ceea ce puteți astăzi, pentru a vă aduce visul mult mai aproape de realizare. Credeți-mă, va fi cea mai bună decizie pe care o veți lua vreodată.

 

Sursa Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Pinterest – o sursă neexploatată de marketing în România
9 exemple uimitoare în care ne e influenţat creierul
Shares
Share This