3 metode de a face bani din YouTube

Realizarea de videoclipuri pe YouTube poate fi foarte profitabilă dacă este executată corect. Din nefericire, mulți creatori începători de content pe YouTube consideră că, dacă fac videoclipuri de calitate și permit anunțurilor să apară în videoclipurile lor, banii vor începe să curgă. Cu toate acestea, mulți dintre acești creatori de content află că Youtube-ul nu este o sursă de câștig durabilă. De fapt, în timp ce este imposibil să estimați un număr exact de vizualizări, puteți estima că un videoclip va face un dolar pentru fiecare mie de vizualizări.

Destul de puțin, așa-i?

De ce îi plătește YouTube-ul atât de puțin pe creatorii săi? Mai întâi de toate, să ne amintim că aceasta este platforma YouTube și că nu are nicio responsabilitate să îi plătească pe creatorii săi. Dar alege oricum să o facă. Trebuie, de asemenea, să rețineți că există multe mâini pe la care banii de la agențiile de publicitate trec înainte de a ajunge la dvs. Începe cu consumatorii, care plătesc agentul de publicitate, care apoi plătește YouTube, care îl plătește în cele din urmă pe creator. Până la urmă, nu mai rămân prea mulți bani. Deci, ce pot face creatorii pentru a utiliza rapid YouTube-ul pentru a crea un venit durabil?

Afilierea în marketing

Aceasta este una dintre cele mai populare metode de a face bani pe YouTube – Afilierea pe piața de marketing în care vindeți produsele altor persoane și realizați un mic comision pentru fiecare element sau serviciu pe care îl vindeți printr-o adresă URL specială care este conectată la contul dvs. În timp ce multe companii au programe de afiliere pentru care puteți face un  comision, unul dintre cele mai simple și mai populare programe este programul Amazon’s Associates cu un comision de 4%.

Când vă înscrieți pentru programul Amazon veți fi dus la portalul dvs. unde puteți căuta practic orice articol de pe piața Amazonului. Apoi creați o legătură specială pentru acel produs. Tot ce trebuie să faceți este să faceți un videoclip care să evidențieze un produs pe care îl iubiți, apoi să le spuneți spectatorilor să facă click pe link-ul din descriere dacă sunt interesați.

Vânzarea propriilor produse

Programele de afiliere, cum ar fi Amazon, ne vor da un procent mai mare din vânzări în scurt timp. Dar dacă am fi vrut să facem 100% din venituri și să avem control total asupra banilor care vin? Pentru a face acest lucru, trebuie să ne vindem propriile produse.

De exemplu, să presupunem că realizați un mini program de formare online pe care îl vindeți pentru 50 de dolari. Trebuie doar să realizați un videoclip, iar la sfârșitul videoclipului să faceți un review pentru programul realizat de dvs.  La 1.000 de vizionări pe acest videoclip, YouTube AdSense va plăti aproximativ 1 $. Dar dacă ați reușit să convingeți doar 0,5% din publicul dvs. să achiziționeze cursul sau programul dvs. veți obține un venit total de 250 $. Prin urmare, nu este nevoie de mulți oameni să achiziționeze produsul dvs. pentru a face mai mulți bani.

Consultant

Încărcarea videoclipurilor și speranța că ele vor fi cele mai bune nu este suficientă. După ce vă atrageți treptat publicul țintă, alegeți periodic să vă oferiți serviciile de consultanță pentru spectatorii dvs.

Din experiența mea, mulți creatori care încep pe YouTube cred că trebuie doar să încarce videoclipuri, să aibă cât mai multe vizualizări  și să lase compensația să crească. Acest lucru este valabil numai dacă doriți să obțineți un venit pasiv non-durabil din videoclipuri. Dacă sunteți în căutarea de a crește un brand și o afacere, asigurați-vă că mergeți pe drumul potrivit. Iar acesta nu este unul deloc bun. Amintiți-vă, însă, singura modalitate prin care fiecare dintre aceste modalități de a realiza venituri în plus – prin YouTube, va fi eficientă doar dacă realizați ceva calitativ. Banii vor veni natural, într-un timp îndelungat, dar sigur!

 

 

Sursa Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cum să citeşti de trei ori mai repede
4 reguli de aur pentru afacerea ta
4 reguli de aur pentru noua ta afacere
Shares
Share This