5 locuri de muncă ce vor fi înlocuite de roboți

 

Nu este un secret că oamenii își pierd locul de muncă în detrimentul roboților. Bine, acest lucru se întâmplă încă de când oamenii au inventat roboții. Din perspectiva afacerii, este logic să angajezi pe cineva care nu necesită nici o salarizare, care rămâne cu zero timp liber și care nu are nevoie de nici un beneficiu. De la serviciul de relații cu clienții până la fabricarea auto, roboții înlocuiesc oamenii peste tot. Și nu e de mirare. Potrivit unei estimări, 6% din locurile de muncă din America vor fi înlocuite de roboți în următorii 5 ani.

Orice loc de muncă din industria de servicii sau de muncă manuală poate fi deja înlocuit cu un robot. Dar ceea ce vă poate surprinde este cantitatea de profesii foarte specializate, care ar putea fi înlocuite de roboți în următorii 10 ani. Pentru a înțelege ceea ce vreau să spun, am enumerat 5 astfel de profesii care probabil vor fi înlocuite în următorul deceniu.

Sper că a ta nu este pe listă.

Piloții liniilor aeriene

Nu este ceva la care publicul larg dă multă atenție, dar piloții comerciali de companii aeriene petrec deja un timp remarcabil de mic, pilotând un avion propriu zis. În prezent, piloții sunt activi, pilotând în timpul decolării și aterizării. Restul perioadei de zbor este gestionată de autopilotul avionului.

Cel mai mare obstacol cu ​​care se confruntă zborurile fără pilot, în acest moment, este situația de urgență. Cu toate acestea, problema este abordată de Colegiul Universitar din Londra în timp ce scriu acest articol. Învățații colegiului sus numit încearcă să dezvolte un prototip de roboți care să poată răspunde automat la schimbările drastice ale condițiilor de zbor. Acest prototip de roboți este doar în stadiul de teste în momentul redactării acestui articol. Cu siguranță vom sesiza o evoluție drastică în decursul anilor următori.

 

Jurnaliştii

Acest lucru va fi probabil o surpriză mai mare pentru scriitori decât pentru cititori. Jurnaliștii cu care ne-am obișnuit deja ar putea fi înlocuiți.

De fapt, este posibil să fi citit deja articole scrise de roboți fără a realiza acest fapt.

Associated Press publică în mod frecvent articole politice, de afaceri și de sport, scrise de roboți. Și nu sunt singurele. Companiile precum Automated Insights și Science Narrative au dezvoltat algoritmi de învățare a mașinilor care elimină o mulțime de surse pentru știri și o folosesc pentru a genera conținut proaspăt.

 

Avocaţii

Industria juridică a fost cu adevărat lentă atunci când vine vorba de adoptarea de noi tehnologii. Cu toate acestea, vine revoluția tehnologică și în acest domeniu. Vedem deja ce se întâmplă la nivelurile inferioare. Platforme precum Beagle și jEugene oferă o revizuire a contractului legal, care este mai rapidă decât este posibil din punct de vedere fizic pentru oameni și costă o fracțiune din comisioanele tradiționale de avocat. Cu toate acestea, schimbarea reală va avea loc atunci când un robot poate reprezenta persoane în instanță. Mulți profesioniști din domeniul juridic spun că mai avem încă zeci de ani de așteptat.

Din păcate, pentru acei profesioniști, un Avobot cu servicii complete nu este la fel de departe pe cât gândesc. O tânără companie canadiană are deja un astfel de robot în fabrică. Numele robotului este ROSS.

 

Starurile de cinema

Sunt sigur să afirm că dacă aș cere la 100 de persoane să enumere câteva profesii pe care le consideră că vor fi înlocuite de roboți în următoarele decenii, nimeni nu ar spune stelele de cinema. Cu toate acestea, posibilitatea ca roboții să înlocuiască stelele de cinema prinde contur în fiecare zi.

2016 Rogue One: O poveste Star Wars a prezentat două apariții ale unor actori care nu erau chiar acolo. O tânără prințesă Leia a fost făcută folosind CGI. Un număr din ce în ce mai mare de stele de cinema își scanează trupurile astfel încât să poată fi înlocuite de CGI în caz de accident în timpul filmărilor și astfel să poată continua să-și asigure familiile după moarte.

Dacă vedetele de cinema pot continua să acționeze pentru totdeauna, vom ajunge la un punct în care nu este nevoie de noi actori?

 

Chirurgii

Medicii au dezvoltat unelte chirurgicale asistate de roboți încă de acum 30 de ani. Aceste unelte au redus erorile umane, au redus timpul necesar intervenției chirurgicale si a permis chirurgilor să opereze în locuri care nu au mai fost posibile niciodată. Guy’s and St. Thomas ‘NHS Foundation Trust a angajat deja roboți chirurgicali pentru a lucra alături de medici. Pare logic ca următorul să fie eliminarea oamenilor (și a posibilității de eroare umană) din întreg procesul.

 

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Ai un magazin online? Învață cum ar trebui să faci publicitate online
Cele 10 secrete ale lui Steve Jobs care l-au făcut milionar
Shares
Share This