8 pași pentru realizarea unui curs digital profitabil

 

Una dintre cele mai dificile părți ale antreprenoriatului, în special pentru antreprenorii singuri, este determinarea modului în care o afacere poate fi creată pentru a servi mai mulți oameni – cu scopul de a atrage și mai mulți clienți. Există multe modalități de a face acest lucru și una dintre cele mai ușoare este de a crea venituri pasive printr-un curs online.

 

Doar peste jumătate dintre antreprenorii din lume au minim colegiul. Și chiar mai puțini au un background în a avea ce spune în domeniul educației sau design-ului. Asta se dovedește a fi o adevărată provocare – să știe de unde să înceapă să schițeze un curs online.

Determină subiectul cursului

După ce ai decis să realizezi un curs digital, primul element ce trebuie gândit este ce categorie de oameni vor plăti pentru achiziționarea acestuia. Încearcă să faci un sondaj de opinie și să îți întrebi prietenii, ce consideră ei la tine un atu. Ce au învățat de la tine, în ce domeniu te pricepi cel mai bine?

 

Validează ideea 

Testează cererea pentru subiectul tău pentru a te asigura că există o piață. Acest lucru se poate face în mai multe moduri, inclusiv punerea ideii într-un email și solicitarea de feedback.  Apoi chestionarea publicului prin intermediul rețelelor sociale sau efectuarea de sondaje printr-o platformă precum Google Surveys.

 

Mărește-ți abonații

Înainte de a începe să te pregătești pentru lansarea cursului, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să îți găsești un public țintă, să îți mărești numărul de abonați sau să aduci follow-uri noi. Alege-ți două trei canale media unde știi cu siguranță că urmăritorii acestor canale sunt viitorii tăi clienți și oferă-le cursul gratuit pentru a-i face un review.

Poți să îi îndemni apoi pe viitorii tăi clienți să își lase o adresă de mail, iar când cursul este online, să-l oferi cadou la câteva persoane din acea listă. Odată ce această listă se mărește, iar ideea ta prinde contur, începe să proiectezi cursul.

 

Schițează cursul

Crearea unei schițe a cursului este la fel de ușoară ca și crearea unei liste cu modulele expuse în curs. Pur și simplu aceasta este schița. Trebuie să explici ceea ce clientul tău va învăța în fiecare modul. Trebuie să te mai gândești și ce active trebuie să îți realizezi pentru fiecare modul. Mă refer la videoclipuri, grafică, poze editate sau foi de lucru, dar și sonorizarea. Din experiența mea, recomand cursurile cu maxim 4 unități. Acestea sunt cele mai urmate și cumpărate.

Mulți proprietari de afaceri se uită la cursurile online create de competiția lor. Cred că dacă au mai multe module, vor avea mai multă importanță. Aceasta nu este abordarea care va aduce rezultate dorite în timp util. Trebuie să știi că acest curs realizat de către tine va crește profitabil odată cu timpul. Nu trebuie să conțină multe module pentru a fi cumpărat.

 

Găzduiește câteva webinarii

Webinariile sunt esențiale pentru vânzările bune. Ar trebui să găzduiești două sau trei seminarii live pentru a comercializa cursul potențialilor clienți. În timpul seminarului, explică cine ești, cum poți ajuta oamenii să-și rezolve problemele și apoi să-ți prezinți cursul online ca soluție. Asigură-te că incluzi un apel clar la acțiune pentru participanți. Oferă o reducere sau un bonus dacă se înscriu pentru cursul online înainte de terminarea seminarului.

Trezește-ți publicul

Unul dintre cele mai simple moduri de a te poziționa ca expert și de a-ți crește audiența este cu Facebook Live.

Pentru a lansa pe Facebook Live rulează anunțuri Facebook, include informații în newsletter-ul tău de e-mail. Postează despre acesta pe canalele media sociale. Toate aceste elemente ar trebui să facă trimitere la o pagină de înscriere pentru webinar. Apoi poți colecta adrese de e-mail de la persoanele care se înregistrează.

Planifică lansarea cursului

Planifică o lansare de șapte zile a cursului online care începe marți și se termină marți – deoarece studiile au arătat că este o zi de impact pentru marketingul digital.

După ce utilizatorii vizualizează webinarul, pregătește-te de marea lansare. Intră în baza de clienți prin e-mail o dată pe zi până în ultimele două zile de lansare. În acele zile, scrie e-mailurile, circa de două sau trei pe zi. E-mailurile ar trebui să fie conectate la pagina de vânzări a site-ului tău. Concentrează-te pe curs: ce vor primi clienții, ce este inclus în el și de ce ești cea mai bună soluție pentru problema lor.

Asigură-te că nu pierzi bani

Există două moduri de a lansa un curs: după ce conținutul a fost creat și cursul este gata, sau înainte ca și conținutul cursului să fie pregătit și să permiți oamenilor să îl cunoască. Dacă ești nou în crearea de cursuri online, încercă opțiunea 2. Acest lucru oferă mai multă libertate de a pregăti și de a cheltui bani, creând un curs care atrage cumpărătorii pe baza informațiilor pe care le-ai învățat pe parcursul seminariilor web, a social media, etc.

 

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
8 diferențe majore între oamenii de succes și cei fără
Informatii despre colecția de NFT-uri Shine de la Stailer
Shares
Share This