Importanța diversificării portofoliului pentru investiții

 

În timp ce venitul este cel mai mare instrument de îmbogăţire, cu siguranţă nu este singurulÎn calitate de antreprenor, cunoști deja cât de important este ai cât mai mulţi bani posibili şi investeşti cu înţelepciune pentru a oferi un viitor financiar luminos şi promiţător familiei tale.

Dar, înainte  te implici în prea multe investiţii, asigură-te  înţelegi semnificaţia şi importanţa diversificării.

 

Ce este diversificarea?

 

Este un cuvânt simplu pe care tocmai l-ai auzit, dar înţelegi cu adevărat ce este diversificarea? Potrivit Investopedia, „Diversificarea este o tehnică de gestionare a riscurilor care combină o mare varietate de investiţii într-un portofoliu. Motivul acestei tehnici susţine un portofoliu construit din diferite tipuri de investiţii va aduce, în medie, randamente mai mari şi va reprezenta un risc mai scăzut decât orice investiţie individuală găsită în portofoliu. „

„Un alt termen pentru diversificare este alocarea de active „, a spus Crawford, principalul fondator al NWM în Red Bank, New Jersey. Mulţi consultanţi financiari vor împărţi investiţiile prin acţiuni şi obligaţiuni. Există şi alte clase de active care trebuiesc luate în considerare, inclusiv fondurile de capital privat, fondurile speculative, bunurile imobile şi obiectele de colecţie. ”

 

4 motive pentru prioritizarea diversificării activelor

 

Sună destul de simplu, nu? Deci, de ce sunt atât de mulţi indivizi care resping diversificarea şi pun toate ouăle într-un singur coş? Singura explicaţie posibilă este ei nu înţeleg beneficiile.

 

Risc mai mic.

 

Motivul numărul unu pentru diversificare este acela va reduce riscul la scară largă. Cu cât distribui în mai multe părţi activele, cu atât este mai puţin probabil ca un singur eveniment aibă un impact negativ asupra portofoliului.

Gândește-te la acest lucru: dacă ai toate investiţiile într-un singur stoc şi acest stoc pierde 50% din valoarea pe parcursul unui an, tocmai ai pierdut 50% din portofoliu. Dar dacă acel stoc reprezintă doar 3% din portofoliu, o scădere masivă de 50% nu te va afecta atât de mult. Aceasta este frumuseţea diversificării – reduce riscul şi îți permite ieşi din aproape orice declin economic.

 

Diferite stiluri de investiţii.

Există mai multe tipuri de strategii de investiţii. Două dintre cele mai comune sunt valoarea şi creşterea.

„Un manager bun tinde ia în considerare, printre altele, forţa fundamentală a unei companii şi a echipei sale de conducere.„, a explicat Sentry Investments pe site-ul său. „Un manager bun nu ia în considerare neapărat preţul stocului companiei. În schimb, analizează cât de rapid a crescut compania şi dacă alte produse noi sau alte avantaje competitive ar trebui accelereze câştigurile pe viitor. Ceea ce ar putea aduce beneficii preţului acţiunilor „.

 

Limitele țării de proveniență

 

Mereu va exista problema numită “părinte în țara de origine”.

Problema este că “părintele din țara de origine” îți limitează dorința de a investi în alte piețe mai profitabile – pur și simplu pentru că sunt în afara zonei tale de confort.

Când îți diversifici opțiunile te forțezi să lucrezi în afara locului de origine. Acest lucru vă deschide piețele internaționale, ceea ce diminuează în cele din urmă riscurile în timpul perioadelor de recesiune economică. În cele din urmă, diversificarea vă deschide mai multe oportunități. Chiar dacă oportunitățile suplimentare ar putea să te expună teoretic la riscuri mai mari.

 

De exemplu, spui că înclinația ta naturală este de a investi în acțiunile din S.U.A. Dacă investești doar în acțiuni și ai ocazia să investești într-o piesă a bunurilor imobiliare, poți ridica din umeri. De ce? Pentru că nu te simți confortabil să treci dincolo de limitele impuse. Ca rezultat, ai putea pierde mii de dolari din câștigurile potențiale. Dar dacă ești deja obișnuit cu diversificarea, vei profita de ocazie și vei avea mult mai mult de câștigat.

 

Protejează și crește investițiile

 

Odată ce înțelegi beneficiile complete ale diversificării, îți va fi mult mai ușor să începi să practici acest avantaj. Contrar tradiției populare, diversificarea nu este ceva greu de făcut. Pur și simplu ai nevoie de o bună orientare financiară și de o doză sănătoasă de răbdare. Diversificarea portofoliului nu îți va aduce bogății rapide, dar în timp, averea se va mări considerabil.

 

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 cărți pe care fiecare lider trebuie să le citească
9 semne că ești de succes chiar dacă nu simți asta
Shares
Share This