Top 4 obstacole în calea spre succes

 

 

Nimeni nu stabilește un plan pentru un eventual eșec. Văd în calea mea atât de mulți oameni care lasă obstacolele în calea propriului lor succes. Mă întâlnesc cu mii de oameni la conferințe cu diferite job-uri și toți au un vis, acela de a avea succes.

Ei pornesc spre obiectivul lor măreț, spre visul lor. Majoritatea sunt plini de energie și ambiție. Iar apoi, după ani, îi găsim încă blocați în același loc de muncă, tânjind după visul lor. Nu fac mare lucru pentru a putea să ajungă acolo unde și-au propus. Totuși, majoritatea visează la o viață plină de bani și succes, la vacanțe, mașini de lux…

Am alcătuit pe bază de experiență un top 4 ale celor mai grele obstacole în calea spre succesul fiecăruia dintre noi.

1. Timp

Dacă nu îl folosiți cu înțelepciune, el va deveni inamicul vostru numărul 1. Toți avem 24 de ore pe zi, iar lipsa de timp este de fapt o lipsă de priorități. Am descoperit că listarea priorităților și obiectivelor mele pentru fiecare zi și abordarea celor mai dificile mai întâi este optimă pentru mine. În acest fel, restul zilei pare mai ușor. Actualizați-vă lista în mod regulat și urmăriți pierderile de timp, sau „auto-sabotările”.

Ziua de lucru nu trebuie să se plieze în jurul programului 9-17. Întotdeauna trebuie să fiți gata de lucru.

 

2. Lipsa de concentrare

Lipsa de concentrare este un obstacol major în calea  succesului. Mulți oameni încep cu un scop clar definit, dar mai apoi scopul lor devine încețoșat. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că nu sunt destul de concentrați asupra dorinței lor principale.  Pentru a evita acest lucru, mai întâi scrieți un fel de declarație. În care să precizați care este scopul vostru. Apoi să notați pașii pe termen scurt, mediu și lung. Obiectivele se pot schimba pe măsură ce înaintați, însă verificați în mod constant lista cu obiectivele ce trebuiesc îndeplinite. Asigurați-vă mereu că sunteți pe drumul cel drept.

Cheia este să dați totul! Pentru că până la urmă, o faceți pentru viitorul și venitul dvs. de mâine. Nu sunt niciodată mulțumit dacă nu am oferit tot ce am eu mai bun într-o afacere. Dacă nu atingeți ceea ce doriți, nu vă micșorați așteptările și renunțați. În schimb, ridică-ți standardele mai sus!

 

3. Atitudinea

Evitați negativitatea și persoanele negative, începând cu voi înșivă. Persoanele negative vă vor seca energia și vă vor împiedica progresul, iar gândurile negative vă vor încetini și vă vor descuraja. Dacă lucrurile sunt grele, lucrați mai mult. Dacă eșuați, învățați din greșeli. Dacă vă concentrați pe probleme, veți avea și mai multe probleme. Dacă vă concentrați pe soluții, veți avea mai multe oportunități.

4. Frica

Frica poate fi atât o forță motivantă, cât și un obstacol în calea succesului. Vă poate împiedica să încercați și să ajungeți la acele obiective cu adevărat mari. Analizați situația și forțați-vă să vă descotorosiți de activitățile care nu vă ajută cu nimic. Dacă situația devine prea complicată, încercați să împărțiți sarcinile pe zile. Identificați și utilizați toate resursele de care sunteți capabil și pe care le aveți, pentru a putea să vă dezvoltați punctele forte și pentru a le corecta pe cele slabe.

Nu încercați niciodată să cumpărați scuzele pe care le folosesc cei din jurul dvs., pentru a renunța și a nu continua în drumul spre succes. Așa cum spun mereu:

Succesul nu este niciodată deținut. Este închiriat și chiria trebuie plătită în fiecare zi.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Fii productiv, începe de azi!
Succesul nu e niciodată o întâmplare, ci o alegere!
Shares
Share This