Vânzări vs. Branding

 

Zilele trecute am citit un articol absolut demențial pe care îl atașez în următorul paragraf. Este vorba despre diferența dintre branding și vânzări. Gary V. ne vorbește în termeni simpli, astfel oricine poate înțelege care este diferența dintre branding și vânzări.

 

 

Diferența dintre branding și vânzări este una simplă de înțeles.

Există doar un singur lucru care constituie „brand- ul”. Este modul în care vă simțiți în momentul în care interacționați cu produsul, serviciul sau afacerea. Când spun „Pepsi”, „Coca-Cola”, „IBM” și „Sears”, experimentați o reacție înnăscută specifică sentimentelor dvs. față de acea marcă.

Singurul lucru care mă interesează și pe care doresc să mă concentrez cu adevărat este  moștenirea, vreau ca oamenii să aibă reacție pozitivă când îmi vor auzi numele. Vreau să se simtă bine când se  gândesc la ceea ce am realizat. Dacă ar fi trebuit să definiți în cuvinte, sper că ați putea spune „Gary, tipul care a dat mai mult decât a cerut” sau ceva de genul acesta.

Realitatea este că cele mai mari companii din lume nu vând. Ei creează un brand. Apple ca un prim exemplu … Când, dacă vreodată, ai vizualizat o reclamă de la Apple care îți spune să cumperi produsul lor? Nu se întâmplă niciodată. Apple se concentrează pe construirea unei relații care va dura prin distribuirea întregii energii în branding și arătând modul în care viața ta se va schimba odată ce treci la iPhone. Anunțurile lor vizează împărtășirea unei experiențe, despre simplitatea și ușurința utilizării produselor lor. Despre cât de minunat este să folosiți Mac-ul. E vorba de branding.

 

            Indiferent dacă vă deschideți o afacere mică sau o corporație masivă, trebuie să începeți să vă gândiți la afacere ca o relație pe termen lung, și nu la o singură tranzacție.

Este pentru că îmi pasă și am construit încredere. Tot ce fac este să construiesc o marcă. Este vorba despre împărtășirea poveștii mele și despre documentarea succesului meu. Am construit o afacere reală. Am clienți reali.

Ceea ce încerc în final să fac este să îmi construiesc moștenirea. Știu că, dacă aduc valoare audienței mele, atunci când vor avea succes, poveștile oamenilor aceștia de la cină, de la conferințe sau poveștile pe care le vor spune nepoților lor vor transmite o imagine pozitivă despre mine. Acest lucru are mult mai mult impact asupra mărcii mele decât  să cumpere unul dintre cursurile mele și apoi să nu ajungă niciodată la succes.

Deci, motivul pentru care eu voi fi relevant în 50 de ani este că am construit o marcă. Dacă voi continua să postez cel mai bun conținut de pe internet, dacă îl distribui mai bine decât oricine, dacă am avea impact asupra tineretului înaintea altor antreprenori, dacă vând de fapt cu succes tactica și etica muncii pe care trebuie dvs. trebuie să o aveți? Apoi, veți avea succes. Și apoi veți continua să împărtășiți poveștile despre modul în care v-am influențat/afectat și afacerea și așa mai departe.

Brandul nu poate fi vândut. Brandul rămâne pentru totdeauna.

 

 

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 dintre avantajele competiției în afaceri
Care sunt semnele că lucrezi pentru echipa potrivită?
Shares
Share This