8 industrii desființate de realitatea virtuală

 

Pe parcursul ultimilor ani ni s-a tot spus că epoca realității virtuale este deasupra noastră. Companiile de tehnologie au introdus noi sisteme hardware și sisteme actualizate, dar până acum nu au reușit să pună în practică concret toate aceste lucruri.

 

Realitatea virtuală este adesea văzută ca noutate: e în regulă să o folosești într-un magazin sau acasă la  un prieten obsedat de tehnologie. Dar majoritatea dintre noi ne punem pe căștile si ieșim pe ușă.

Cu toate acestea, se pare că industria VR și AR sunt pe punctul de a deveni un lucru obișnuit, deoarece industriile încep să-și dea seama cum să implementeze tehnologia transformatoare în experiența utilizatorului. Aceste 10 industrii sunt modalități de pionierat pentru integrarea tehnologiilor VR și AR. Oferă clienților mai multe oportunități de a explora produse și servicii.

  1. Imobiliare

Căutarea unei noi locuințe poate fi resimțită ca și cum ați avea un al doilea loc de muncă. Încă de la verificarea continuă a actualizărilor ofertei la vizita fiecărei case disponibile de pe piață, cumpărarea unui nou loc poate fi o sarcină descurajantă și obositoare.

Dar dacă ați putea experimenta tot ceea ce o casă are de oferit fără a vă părăsi casa? Firmele imobiliare încearcă să găsească soluții VR care oferă potențialilor cumpărători șansa de a merge printr-o proprietate și de a cerceta fiecare cameră, hol și colț fără a-și părăsi propriile case.

  1. Vizitele la grădina zoologică

Vizitele la grădina zoologică le oferă oamenilor posibilitatea de a experimenta lumea din sălbaticie îndeaproape. Cu toate acestea, vizitele la zoo nasc de multe ori mai multe întrebări decât să ofere răspunsuri. Cele mai multe experiențe zoo constau în vizitatori rătăciți care vizitează fiecare specie în parte și citesc despre acestea pe plăcile mici afișate și în broșuri învechite.

Guru este o aplicație care încearcă să redefinească experiența grădinii zoologice prin aducerea animalelor și a habitatelor lor în viața virtuală. Aplicația permite utilizatorilor să aleagă efecte audio personalizate ale unor animale specifice, precum și videoclipuri sau chiar și portaluri create specific habitatelor și stilului de viață actual al animalelor din sălbăticie.

  1. Modă

Fiecare femeie cochetă își amintește de prima dată când a văzut dulapul lui Cher Horowitz. Ideea de a putea îmbrăca hainele și de a crea outfit-uri potrivite fără a trebui să le probați efectiv a fost una revoluționară pentru o întreagă generație.

Acum, de peste 20 de ani de când Clueless a declanșat o obsesie, dulapul lui Cher a devenit realitate. Gap a dezvăluit recent o soluție VR care permite clienților să „încerce” în mod digital în colecția sa. Alți comercianți cu amănuntul aduc căștile VR în magazine, pentru a permite vizitatorilor să se simtă ca și cum ar fi așezate pe primul rând la cea mai recentă prezentare a designerului de modă.

 

  1. Ospitalitatea

Internetul a făcut din lume un loc mai mic. Datorită unor programe cum ar fi Google Earth, oamenii se pot plimba în Santorini, iar apoi într-un alt loc.  Mai multe organizații de călătorii folosesc dragostea consumatorilor pentru explorarea virtuală.

Expedia a anunțat recent o noua inițiativă bazată pe VR, care va permite pasagerilor să pășească efectiv în camera de hotel înainte de a lua decizii cu privire la destinație.

 

  1. Medicina

Lumea medicinei explorează mai multe căi și utilizează VR pentru a ajuta medicii și pacienții. Unii medici poartă acum căști VR în sala de operații pentru a oferi studenților medicali o privire mai aprofundată asupra procedurilor chirurgicale.

În plus, spitalele experimentează VR ca mijloc de a face pacienții să se simtă mai confortabil. De exemplu, VisitU a creat ochelari virtuali pentru a oferi copiilor din spitale șansa de a experimenta viața la domiciliu sau în sala de clasă, chiar dacă sunt în pat.

  1. Divertisment și film

De la înființarea Hollywood-ului, studiourile de film și companiile de producție caută noi modalități de a-și face proiectele mai dinamice. Acum, cu tehnologia virtuală, studiourile de film au posibilitatea de a transforma experiența de vizionare de la pasivă la activă.

Companiile ca Inside câștigă atenția și sprijinul studiourilor majore, deoarece tehnologia lor creează experiențe de vizionare pe deplin impresionante, care, până de curând, Hollywood-ul nu putea decât să viseze.

  1. Fitness

Pentru mulți oameni este dificil procesul de auto-motivare atunci când vine vorba de fitness. De asemenea, poate fi dificil să-ți faci timp să ajungi într-o sală de gimnastică sau într-un studio de fitness pentru a face mișcare. Datorită programelor VR emergente, cei care doresc să fie în formă nu mai trebuie să-și sacrifice timpul.

Startup-urile precum Icaros creează soluții de fitness care înlătură plictiseala din exercițiul fizic.  Aceste sisteme permit utilizatorilor să se simtă ca și cum ar urca de fapt un deal sau de a boxa cu un adversar, când de fapt nu și-au părăsit încăperile.

  1. Automobile

Din punct de vedere istoric, industria auto a avut nevoie de achiziții efective pentru a dovedi puterea/dorința de cumpărare. Reușind astfel să rămână pe linia de plutire. Înainte ca oamenii să fie dispuși să facă investiții uriașe în vehicule noi, de obicei doresc să testeze mașina. Din acest motiv, industria auto a încercat să găsească modalități de a se conecta cu generațiile mai tinere, cumpărătorii digitali.

Acum, producătorii de automobile precum Ford introduc experiențe VR menite să ofere consumatorilor un sentiment real al interiorului unei mașini. Să creeze o experiență virtuală suficient de puternică pentru a-i încuraja să viziteze un dealer. Apoi să încerce să conducă automobilul real și să-l achiziționeze.

 

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 tipuri de limbaje ale corpului utile în comunicare
6 lecții de carieră pe care oamenii le învață greu
Shares
Share This