3 întrebări ce te vor motiva să ajungi un om de succes

 

Mulți oameni trăiesc cu falsa impresie că, dacă sunt primii la birou și pleacă ultimii, muncind din greu, vor avea succes.  Întreprinzătorii lucrează circa 50-60 de ore pe săptămână, punând în prim-plan succesul. Realitatea este că succesul este adesea mult mai aproape de tine decât ți-ai imagina. Depinde de modul în care îl privești și de ce întrebări îți adresezi.

Pe măsură ce înaintezi pe calea spre succes, indiferent ce înseamnă aceasta pentru tine, întrebările pe care ți le adresezi sunt extrem de importante. Ele îți pot aduce succesul. Dacă tu te gândești la ce e mai rău când lucrurile nu merg așa cum au fost planificate, te întrebi adesea: “De ce eu?”.  Această întrebare nu te va ajuta să rezolvi problema și nici nu te va aduce mai aproape de obiectivele tale. Este o întrebare inutilă, deoarece creierul tău va încerca să răspundă la ea doar cu răspunsuri negative.

 

De exemplu, dacă nu ai reușit să semnezi un contract important, iar apoi te întrebi: “De ce eu?”, te învinovățești pe tine și colegii tăi. Te gândești că ai vorbit prea tare, ai spus ceva greșit în ședință sau că asistentul tău a lansat târziu propunerea.

 

În schimb, întrebându-te ce puteai face mai bine, vei afla cum trebuie să procedezi pentru a-ți asigura reușita data viitoare. Întrebările importante îți pot schimba starea și te pot catapulta rapid într-un cadru mai pozitiv. Astfel călătoria spre succes va fi mult mai ușoară!

Aici sunt cele 3 întrebări ce te vor motiva să ajungi un om de succes!

 

  1. De ce sunt capabil?

 

Aceasta este o întrebare mică. Nimeni nu știe cu adevărat de ce suntem capabili. Noi ne stabilim propriile limite și acestea ajung să ne definească. Este important să gândești la nivel înalt, atât încât să crezi că este posibil. Alți oameni vor încerca să îți atragă atenția să nu visezi la lucruri imposibile. Însă, în realitate, nimeni nu știe care este limita posibilului.

 

De multe ori, din lucrurile ce par imposibile izvorăsc cele mai mari realizări. Până nu treci printr-o situație imposibilă, nu vei putea ști că ești capabil să treci prin așa ceva. Gândește-te la toate personajele de film, prin câte situații limită trec pentru a ajunge la succes. Poate te inspiră mai mult viața reală, așa că te poți gândi la oamenii de succes. Prin câte au trecut ei pentru a ajunge ceea ce sunt?

 

Când te întrebi de ce ești capabil lasă-ți mintea să zburde. Adu-ți aminte: acum câțiva ani în urmă, te-ai fi gândit că te vei putea uita la filme pe un dispozitiv portabil?

Posibilitățile sunt infinite!

 

  1. Pe cine trebuie să țin aproape?

 

Jim Rohn a spus că suntem media celor cinci persoane pe care le avem în preajmă cel mai mult. Uită-te în jurul tău și analizează ce persoane ai lângă tine. Notează oamenii ce îți sunt cei mai apropiați. Sunt oamenii potriviți cu ajutorul cărora îți poți atinge obiectivele? Dacă nu, începe să iei decizii înțelepte. Întâlnește-te cu oamenii care gândesc ca tine și sprijiniți-vă în drumul spre succes.

 

  1. Cine trebuie să devin?

 

Imaginează-ți că joci un rol într-un  film. Gândește-te cum ar arăta acest personaj când va avea succes. Analizează trăsăturile și obiceiurile pe care le va avea personajul. Modul în care vizualizezi că rezolvă problemele și momentul în care are succes este important. Odată ce ți-ai clarificat cine e acest personaj, încearcă să devii persoana respectivă acum! Exersează să ajungi astăzi starul de cinema, încearcă să îți intri în rol cât mai bine.

 

Întreabă-te zilnic aceste lucruri, azi și pentru restul vieții tale!

Sursa: Addicted2Success

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.





Alte articole similare
Scuzele ce stau în spatele insuccesului tău!
Cum să ai un plan de afaceri bine conceput
Shares
Share This