Modalități de a crește o afacere

 

Când ți-ai început afacerea, ai făcut probabil o mulțime de cercetări. Ai cerut ajutorul consilierilor. Ai acumulat informații din cărți, reviste și alte surse ușor accesibile. Ai investit mult timp și bani să îţi crești afacerea, să o ridici şi să o faci să funcţioneze. Şi acum ce urmează?

Pentru aceia dintre voi care ați supraviețuit lansării și ați construit o afacere de succes, acum s-ar putea să vă întrebați care este următorul pas pentru a vă dezvolta afacerea. Există numeroase posibilități.

Am să enumăr mai jos unele dintre ele. Alegerea celei potrivite (sau a celor) pentru afacerea ta va depinde de tipul de afacere pe care o deții, de resursele disponibile și de cât de mulți bani, timp și efort ești dispus să investești din nou. Dacă ești gata să crești, sunt pregătit să te ajut!

  1.  Licențiază-ți produsul

 

“Aceasta poate fi o opțiune de creștere eficientă, cu costuri scăzute, mai ales dacă oferi un serviciu sau un produs de marcă”, Larry Friedman International Center for Entrepreneurship. Vei avea posibilitatea să câştigi o sumă considerabilă de bani folosindu-te de brandul tău, iar succesul lui va aduce şi mai multe venituri. Plus că nu va trebui să sa realizezi tu produsele, tu doar îţi pui numele pe produsul cumpărat de la asociaţii tăi. Astfel scapi de multă bătaie de cap şi birocraţie.

 

  1. Parteneriatul

 

Parteneriatul cu o firmă ce lucrează în  același domeniu este o extindere ușoară, avantajele fiind de nenumărate ori mai mari, iar timpul necesar pentru dezvoltarea firmei mai scurt. Având ajutorul partenerului poți vedea lucrurile altfel, iar echilibrul se poate menține mai ușor! Trebuie să cauți să te asociezi cu întreprinderi care au deja liste cu potențiali clienți. Este cel mai rapid mod de a avea succes.

 

  1. Diversificarea

 

„Diversificarea este o strategie excelentă de creștere, deoarece vă permite să aveți mai multe fluxuri de venituri care pot adesea să elimine golurile sezoniere și desigur să crească vânzările și marjele de profit.” McGuckin

Diversificarea a fost întotdeauna printre primele intenții ale întreprinzătorilor Rebecca Cutler și Jennifer Krane, creatori „raising a racquet” – o linie de echipamente pentru tenis, lansată în 2002. Aceștia susțin că au planificat de mult modul în care se vor extinde, dorindu-și acest lucru foarte mult, vizând și alte teme decât cea a sportului.


“Odată ce am început să stabilim o bază de clienți loiali și să obținem o recunoaștere a mărcii noastre, am lărgit apoi gama noastră de produse pe alte două nișe.”  Rebecca Cutler

Diversificarea a funcţionat de minune pentru ele, astăzi se pot lăuda cu câștiguri de mii de dolari. Îți recomand să îți diversifici afacerile. Totuşi ai grijă să nu intri în branşe prea puţin cunoscute. 

     4. Afaceri pe internet

 

ceastă opţiune trebuia pusă în prima parte a acestui articol, deoarece, v-am spus de fiecare dată când am avut ocazia că dacă nu vă deschideţi acum o afacere pe internet sunteţi pierduţi! Este crucial! Cele mai mari firme și cele mai de succes afaceri au domenii online.

Bill Gates a spus că: “Până la sfârșitul anului 2002, vor exista doar două tipuri de afaceri: cele prezente pe Internet și cei fără succes.”

Poate părea o afirmație exagerată, dar în ziua de azi cele mai de succes afaceri sunt în mediul online, sau se folosesc de mediul online să se promoveze!

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
antreprenor de succes
Sondaj Google! Vezi dacă ești un manager eficient
Cum să fii motivat mereu!
Shares
Share This