8 diferențe majore între oamenii de succes și cei fără

 

Există o diferenţă evidentă între persoanele care au succes şi persoanele care nu reuşesc. De exemplu, cu toţii avem acel prieten care se plânge pentru toate şi niciodată nu face nimic!  Există posibilitatea să ai şi alţi prieteni care sunt plini de vitalitate şi capabili de a reuşi multe în scurt timp. Diferenţa între obiceiurile şi deciziile celor două tipuri de oameni dă naştere noţiunilor de succes şi insucces.

Oamenii de succes fac toate lucrurile pe care cei fără succes nu reușesc să le facă.                         

1. Sunt responsabili

Probabil că nu ai văzut niciodată o persoană de succes care se plânge de greșelile altora. Acest tip de oameni vor fi mereu conștienți de greșelile lor și nu vor arunca cu greșelile lor în alții. Succesul este compus din muncă grea, hotărâre și perseverență. Ei consideră orice sarcină drept o prioritate și o îmbrățișează cu toată responsabilitatea. Astfel au capacitatea de a face față oricăror consecințe, în timp ce oamenii care nu reușesc găsesc întotdeauna pe altcineva să se ocupe de lucrurile pe care ei nu le pot face. Nu căuta să fii ca ei, cei neserioși! Ia-ți responsabilități asupra ta și succesul te va urma tot restul vieții tale.

 

2. Cred în iertare

A ierta pe cineva nu te face mai slab decât alții! Mai degrabă te face mai valoros în fața altora.

Cei ce reușesc îi iartă pe cei din jurul lor. Ei consideră că trebuie să renunțe la lucrurile inutile și se concentrează la lucruri care contează. Un gând rău față de cineva nu îți va aduce nici un beneficiu, doar îți va face viața mai urâtă. Așadar, evită să fii răutăcios și supărăcios, nu te va ajuta cu nimic! Pozitivitatea este cheia spre succes!

 

3. Nu se consideră atotștiutori

Singura modalitate de a crește ca persoană, profesional sau ca lider, este să nu încetezi niciodată să înveți. Oamenii de succes se forțează să iasă în afara zonei lor de confort. Ei se simt confortabil să-și asume riscuri și chiar să-și vadă eșecurile ca un lucru pozitiv. Ei doresc să exploreze oportunități de a crește și avansa în carieră. Fiind persoane deschise, ei sunt dispuși să-și schimbe o idee dacă cineva prezintă o altă variantă care este mai bună. Oamenii de succes cresc în mod constant și evoluează. Ei întotdeauna au idei noi!

 

4. Au un plan făcut pe termen lung

Pentru a se menține pe linia de plutire, oamenii de succes își stabilesc obiective pentru perioade scurte și lungi. Ambele obiective sunt eficiente în stabilirea ritmului activității lor.

Oamenii de succes își stabilesc obiective realiste și știu clar care e pasul următor! Ei au tehnici perfecte pentru a atinge ceea ce vor în viață.

 

5. Acțiune, nu vorbă

„Schimbul de idei cu alții ne va face mai buni.”, spune Kerpen. În loc să bârfească alți oameni, ceea ce nu te duce nicăieri, oamenii de succes discută despre idei. Vorbind despre alte persoane te face să fii mai confuz și negativ față de ceilalți. De multe ori uiți care îți este sarcina reală – într-un fel te descurci, dar nu obții ceea ce ți-ai propus inițial.

 

6. Își doresc și succesul altora

Persoanele de succes nu doresc eșecul altor persoane, dar le doresc același lucru pe care și-l doresc pentru ele. Nu vor dori răul altora niciodată, chiar dacă persoana nu pare a fi capabilă de succes. Vor dori întotdeauna să își împartă cunoștințele pe care le au, spre deosebire de persoanele ce nu au succes.

7. Apreciază munca tuturor

O persoană de succes își va recompensa întotdeauna colegii sau alte persoane. Îi va aprecia munca oricărui om din preajma sa. Spre deosebire de alții care simt în mod constant nevoia de a-i critica și lovi pe alții.

8. Acceptă provocările

Acceptarea provocărilor este unul dintre cele mai grele lucruri pe care o poate face o persoană! Cum lumea se mișcă repede, este esențial să ne mulăm după schimbările ce vin odată cu ea.  Decât să ne temem, să ne dăm la o parte și să ne ferim de schimbare, oamenii de succes reușesc să facă astfel de lucruri, ei îmbrățișează schimbarea.

 

Sursa: Bornrealist

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Instagram – o sursă vitală de marketing
4 lecții importante primite de la soldați
Shares
Share This