Greșeli pe care le fac noii antreprenori în primul an

 

Te-ai gândit să îți vinzi cărțile cu succes? Bineînțeles că asta ți-ar aduce multe beneficii, însă pentru a scrie cărți și mai apoi să le vinzi, e nevoie să fii o persoană creativă și inteligentă.

JK Rowling este unul dintre cei mai de succes și celebri autori ai tuturor timpurilor, dar înainte ca seria sa Harry Potter să devină un fenomen global, 12 editori au respins-o. Chiar și cei mai de succes oameni din lume dau greș. Și ei fac greșeli și suferă, dar trec mereu de obstacole.

Greutățile nu se termină niciodată, nici măcar când ajungi în vârf.

Cu toate acestea, dacă ți-aș spune că există o modalitate de a evita multe din greșelile pe care majoritatea oamenilor le fac, m-ai asculta? O cale de a evita multe eșecuri, astfel încât să fii mereu pe calea pe care ți-ai dorit încă de mic. Această modalitate sau cale există!

Cel mai deștept lucru pe care orice nou antreprenor îl poate face este să învețe de la alți oameni. De ce să faci greșeli când poți învăța de la alții? Pentru asta, trebuie să fii mereu pregătit să vezi în jurul tău ce alții nu pot vedea și să acționezi. Să realizezi care sunt greșelile, de ce au fost ele făcute, ce urmări aduc ele, și mai ales cum le poți tu ocoli.  Încetează să încerci să faci totul pe cont propriu. Nimeni nu a construit un imperiu pe cont propriu. Trebuie să implici și pe alții și trebuie să construiești cu aceștia o echipă. Erin Blaskie a încercat să facă totul singur atunci când și-a creat prima afacere. La început totul a fost perfect. Găsise cheia spre succes. Avea clienți fericiți care i-au iubit munca. Cu toate acestea, în curând administrarea întregii afaceri a devenit mult prea epuizantă. Ușor, toată afacerea începea să alunece și să se surpe. Acei clienți care până mai ieri erau mulțumiți, începuseră să se arate nemulțumiți de serviciile oferite de Erin. Ca un sfat, nu poți face totul singur. Ai nevoie de ajutor.

 

Cum să remediezi această situație:

 

Gândește-te la toate sarcinile pe care le faci în timpul unei săptămâni obișnuite și alege o persoană pentru a te ajuta. În următoarele câteva zile angajează respectiva persoană și nu te uita înapoi. Fii pozitiv! Totul o să fie în regulă!

 

E ușor să spui da.

Spunând da te face să te simți mai bine. „Da” este un cuvânt bun, pentru că „da” înseamnă mai multă muncă și bani. Dar adevărul este că a spune „da” nu aduce decât pericol.

Când Greg Hickman și-a început afacerea, el și co-fondatorul său au spus „da” tuturor. La urma urmei, agenția lor de marketing ar putea ajuta orice afacere. Așa că au spus da unui restaurant, unui bar, unui teren de golf extravagant. „Da”, s-a simțit bine, dar „da” nu s-a materializat. Au încercat să ajute prea mulți oameni și, în cele din urmă, n-au ajutat pe nimeni.

 

Cum să remediezi această situație:

 

Încearcă să ajuți doar persoanele pe care ești sigur că le poți ajuta. Trebuie să te recomande ceva, nu doar banii sau excesul de încredere. Dacă nu ești sigur că poți ajuta o persoană sau o firmă, atunci nu spune da, oricât de tentant ar fi.

 

 

Frica este o parte a vieții.

Toată lumea o are, și nici o sumă de bani sau faima nu o elimină. Dar cei din vârf nu lasă frica să le vorbească. Din păcate, cei de la început de drum o fac deseori. Debbie Millman a făcut această greșeală când a absolvit colegiul. Avea vise și ambiții, dar se temea că nu era suficient de bună. Una dintre opțiuni ar fi fost să își găsească un loc de muncă și să meargă pe drumul pe care majoritatea o fac. Și-a construit un CV foarte bun în timp, iar mai apoi o carieră, însă nu strălucită. Acum, ea se uită în spate și se întreabă ce ar fi făcut dacă și-ar fi lăsat teama la o parte.

 

Cum să remediezi această situație:

 

Fă ceva ce te sperie astăzi. Ca și Noah Kagan, mergi la o cafenea și cere-i o reducere de 20%. Cu cât confrunți mai mult frica, cu atât este mai ușor s-o depășești.

 

Sursa: Addicted2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
8 abilități pe care toți marii lideri le împărtășesc
Cum să creezi o ofertă de nerefuzat
Shares
Share This