3 metode de a dezvolta o afacere de succes

 

 Elon Musk și Jeff Bezos sunt două dintre cele mai mari nume din lumea antreprenoriatului. Ambii antreprenori au avut o carieră de succes și au dezvoltat două dintre cele mai valoroase mărci de până în prezent. 

Nu este o surpriză faptul că a fi un antreprenor de succes înseamnă să ai multe atribuţiuni. Şi, deşi nu există o metodă unică pentru toţi, antreprenoriatul vine cu câteva metode capabile să îţi aducă succesul, metode pe care Bezos şi Musk le urmează. Indiferent dacă eşti la început de carieră sau încerci să îţi perfecţionezi abilităţile antreprenoriale, următoarele atribuțiuni şi aplicarea următoarelor strategii te vor ajută să continui în carieră fără a avea prea multe riscuri.

 

1. Cum să te autopromovezi

Autopromovarea este un lucru dificil. Dacă insişti prea mult pe acest subiect lumea te va judeca. Dacă ignori acest subiect rişti să pierzi legături valoroase. Stăpânirea artei autopromovării este fără îndoială dificilă, dar dacă nu te autopromovezi, cine să o facă? În cele din urmă, autopromovarea este cel mai bun mod de a-ţi spune povestea. La urma urmei, nimeni altcineva nu ştie povestea ta mai bine ca tine. Eşti expert la a te cunoaşte pe tine şi calităţile tale. Dacă vrei să te autopromovezi, ai o mulţime de posibilităţi, începând de la lucruri simple cum ar fi o postare pe profilul tău social public, pentru a-ţi dezvolta abilităţile de influencer social. Important este să ştii când trebuie să vorbeşti despre tine şi când nu. Sau în ce cantitate să le oferi oamenilor informaţii despre tine.

 

2. Stabileşte un plan de activităţi din timp

Oricât de exagerat ar părea, succesul în antreprenoriat se bazează pe o planificare adecvată. Dacă nu îţi planifici lucrurile este aproape imposibil să te concentrezi la toate şi să o faci bine. Inevitabil îţi va scăpa ceva şi astfel vei da greş. Din nefericire, mulţi antreprenori se concentrează asupra scopului final. Vor să îşi creeze mai repede produsul sau serviciul și omit să se concentreze pe planificarea lucrurilor. Un plan de afaceri nu este ceva ce poţi scrie în pauza de masă timp de 30 de minute. Este important să îţi aloci ore bune la scrierea şi gândirea lui. Realizează că planul de afacere este un lucru valoros ce trebuie avut, pentru o afacere de succes. În momentul în care planul este făcut şi toate detalile sunt stabilite, vor apărea noi încercări. Odată cu lansarea produsului sau serviciului, vor apărea probleme legate de activitățile de inceput. Există posibilitatea de a pierde vânzări. Mai ales dacă ai o afacere online. S-ar putea să ai nevoie de unele modificări la planul iniţial pentru a-ţi găsi sistemul de sarcini potrivit.

Într-un final, folosirea timpului tău pentru a face un plan de afaceri şi a stabili un sistem de sarcini se va dovedi unul folositor. Trebuie să identifici riscurile în avans şi să înţelegi care sunt greşelile şi să le remediezi.

 

3. Fii deschis la schimbare

Dacă există un atribut pe care toţi antreprenorii reuşesc să îl împărtăşească, este posibilitatea de a se schimba. Schimbarea nu este întotdeauna uşoară, mai ales pentru cei care preferă controlul. Deschiderea spre schimbare nu este doar o abilitate a omului de succes. Mai degrabă este o abilitate de supravieţuire. Sigur, a fi pasionat de ceea ce faci este un atribut necesar tuturor antreprenorilor, dar a fi încăpăţânat nu. Întreprinderile sunt, de cele mai multe ori, puse în situaţia de a-şi schimba serviciile sau produsele datorită cerinţelor noi ale clienţilor. Un bun antreprenor este dispus să facă aceste schimbări. Ca antreprenor, ai realizat că imaginea pe care o aveai în minte înainte este diferită de rezultatul final. În concluzie este posibil să fii nevoit să îţi schimbi produsul sau serviciul. Trebuie să îl adaptezi situaţiei tale unice în care te afli. Antreprenorii de succes consideră că este mai uşor să mergi înainte dacă îmbrăţişezi schimbarea. Schimbarea nu reprezintă eşec, ci creştere. Desigur, schimbarea poate părea înfricoşătoare, dar nu trebuie să fie. Antreprenorii reuşesc deoarece sunt conştienţi că nu trebuie să facă doar un lucru pe care îl ştiu. Ei trebuie să îşi creeze succesul în jurul acelui lucru.

 

Sursa:  Addicted2Succes

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 cursuri de dezvoltare personală online
Cum sa faci bani rapid
10 modalități prin care te poți îmbogăți rapid
Shares
Share This