Patru semne că lucrați pentru managerul nepotrivit!

Patru semne că lucrați pentru managerul nepotrivit!

 

Învăţăm tot mai mult despre modul în care trebuie conducem o afacere. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat de-a rândul anilor, este un bun manager nu este cel care se impune prin forţă sau este dominator.

Un bun conducător este exact opusul, managerii puternici sunt suficient de capabili conducă prin încredere, în timp ce managerii slabi trebuie şi folosească puterea poziţiei pentru a-i face pe oameni îi asculte.

Un manager slab este uşor de identificat. Cum?

Trebuie te uiţi la acei manageri care îşi pun oamenii acţioneze aşa cum vor ei doar prin frică, amenințând, ridică vocea. Îşi ţin colegii într-un dezechilibru total doar pentru a nu fi ei întrecuţi.

Managerii puternici conduc şi formează echipe bazate pe încredere. Ei au încredere în coechipierii lor şi angajaţii lor au încredere în ei. Nu trebuie aibă dreptate. Nu le pasă dacă au dreptate sau nu, atâta timp cât răspunsul corect apare în conversaţie.

Ei au încredere în angajaţi, ştiu aceştia au capacitatea de a rezolva problemele şi în cazul în care dau de o problemă de nerezolvat vor întreba.

Managerii slabi nu au încredere în ei pentru a fi capabili procedeze astfel!

Iată cinci semne managerul tău este unul slab care doar încearcă pară puternic dar e definiţia opusului. Poate pare rău pentru el. Dar nu aveţi timp de risipit! Într-un loc în care dorinţa de dezvoltare şi ambiţia  este înfrânată. Dacă managerul vostru nu este precum un mentor, nu merită lucraţi pentru el. Trebuie fiţi înconjuraţi de persoane inspiraţionale. În nici un caz de cineva care demoralizează!

 

Nu cere ajutorul

Atunci când un manager este slab nu va fi sigur pe ce vrea să facă în continuare, nu îți cere sfaturi, ție sau echipei. Așadar, managerul slab va veni cu o soluţie de moment şi va spune:Faceţi aşa, eu sunt managerul şi ştiu mai bine!” Un manager slab nu este capabil ceară sfatul colegilor de muncă. Iar în momentul în care veți încerca îi daţi un sfat acesta se va supăra.

 

Caută vinovaţi

Atunci când un manager slab observă ceva nu merge bine, el sau ea are un singur scop în minte: găsească un vinovat! Un manager puternic îşi va asuma responsabilitatea pentru orice lucru care nu funcţionează conform planurilor şi va spune: „Ei bine, ce putem învăţa din asta?” Un manager slab nu-şi asumă această responsabilitate. Va încerca doar dea vina pe altcineva.

 

Ei nu spun „Nu ştiu!

Un manager puternic va spune „nu ştiu care este răspunsul de mai multe ori pe zi, dacă este necesar, dar un manager slab nu poate spună „nu ştiu. Acesta va încerca iasă basma curată, inventând tot felul de aberaţii nu cumva cadă prost.

 

Managerii puternici învaţă repede, pentru aceştia învaţă din reuşite şi din greşeli. Managerii slabi nu sunt la fel de deschişi la acest tip de a învăţa, deoarece atunci când ceva nu merge aceştia se concentrează dea vina pe cineva, nu la ce ar putea învăţa din asta.

 

Măsoară totul

Managerii puternici se axează pe rezolvarea problemelor şi dau importanţă doar lucrurilor mari. În schimb un manager slab va căuta mereu îşi ocupe timpul cu lucruri mărunte, chiar dacă ştie aseară ai stat peste program te va critica dimineaţă dacă vei întârzia cinci minute.

Managerii slabi se bazează pe măsură în loc de judecată, atunci când conduc. Ei au un etalon pentru tot. Ei vor spune „eu conduc cu ajutorul numerelor.”, când, de fapt, ei nu conduc deloc.

 

Nu pot spune „Îmi pare rău!

Ultimul semn al unui manager slab este un astfel de manager nu poate spunăÎmi pare rău!, pe când un lider mai puternic ar face acest lucru de fiecare dată când e cazul. Ei nu pot fi criticaţi şi nu pot accepta feedback-uri. Ei nu pot accepta acest lucru deoarece nu au încredere în ei şi nu vor să înțeleagă schimbările.

Viaţa este scurtă, prea scurtă pentru a pierde timpul lucrând pentru o persoană care încearcă te pună la pământ. Un loc de muncă unde nu te poţi exprima şi unde nu poţi îţi spui punctul de vedere este precum un virus. Te duce la pieire.

Unul dintre cei mai importanţi factori ce determină pasiunea şi dorinţa ta de muncă la serviciu este managerul tău, iar dacă este managerul nepotrivit acest avânt se pierde. Oare nu meriţi fii înconjurat de oameni pozitivi şi capabili să înţeleagă importanța comunicării?

Sursa: Forbes

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
7. Licitarea și optimizarea anunțurilor Facebook
Ce sunt NFT-urile și cum pot fi folosite în avantajul tău?
Shares
Share This