12 caracteristici ale oamenilor cu o influență negativă asupra ta

 

 

Trăim într-o lume plină de tot felul de oameni diferiţi, iar noi trebuie să interacţionăm cu fiecare dintre aceștia. Să ştii cum să te comporţi cu fiecare om în parte reprezintă o abilitate importantă!

Când suntem tineri, adesea intrăm în relaţii crezând că vom putea schimba cealaltă persoană. Cu cât vei realiza mai repede că nimeni nu se schimbă doar pentru că vrem noi să o facă, cu atât mai bine. Astfel vei ajunge să rezolvi mai repede problemele din relaţii. O atitudine grijulie, respect reciproc şi comunicare clară şi la obiect sunt elemente suficiente de obicei pentru a întări o relaţie. Fie ea de dragoste, familiară sau de colegialitate. Cu toate acestea, există o anumită categorie de oameni pentru care aceste reguli nu se aplică. Aceşti oameni pot fi numiţi oameni toxici. Acești oameni pot fi extrem de carismatici. Ne aflăm deseori în situaţia în care suntem fermecaţi şi ne pierdem într-o relaţie înainte de a ne da seama ce s-a întâmplat. Deoarece oamenii toxici se comportă în moduri ce dăunează altora, este esenţial să îi recunoşti prematur.

 

Iată 12 moduri în care poţi recunoaşte o persoană toxică:

 

1. Trăiesc vieţi dramatice şi intense, te pot atrage cu uşurinţă în lumea lor.

2. Sunt persoane complet egoiste. Se asigură mai mereu că atenţia este îndreptată spre ei.

3. Au nevoie de ajutor constant, vor să fie salvaţi din orice.

4. Sunt răutăcioşi. O persoană toxică îţi poate face rău mereu şi foarte repede, dacă îi permiţi.

5. Încearcă să te controleze prin manipulare emoţională.

6. Niciodată nu ştii la ce comportament să te aştepţi.

7. Persoanele toxice pot fi uneori blânde sau nervoase, calme sau înfuriate. Te ţin departe de echilibru.

8. Oamenii toxici te testează frecvent, cerându-ţi să le dovedeşti dragostea sau prietenia.

9. Mint, nu poţi avea încredere în ei niciodată.

10. Aceştia vor fi lângă tine când trec printr-o perioadă proastă. Însă să nu te aştepţi să împărţiţi un moment fericit.

11. Le plac să te vadă cum te chinui, mai mult decât să te vadă reuşind.

12. Ei au toate şansele să te tragă în jos. Te vor judeca mereu pentru ceea ce faci.

 

Cum te poţi proteja de o persoană toxică?

 

Odată ce ai identificat persoana toxică, cel mai bun mod de a trata această persoană este să păstrezi distanța. Când este posibil, rupe relaţia cu totul. Desigur, îndepărtarea definitivă nu este întotdeauna o soluţie. Uneori persoana toxică este o persoană pe care o vezi la locul de muncă sau un membru din familia ta. Dacă alegi să comunici sau interacționezi cu persoana toxică, este esenţial să determini în avans forma interacţiunii. Ia o decizie legat de modul în care vei reacţiona la fiecare din cele 12 semne de mai sus. Majoritatea dintre noi vor întâlni cel puţin o persoană toxică în timpul vieţii. Când le poţi identifica şi te poţi proteja, gândeşte-te la acest lucru ca la un dar.

Sursa: Addicted2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Programe de finanțare pentru startup-uri din Bruxelles
lider de succes
22 de calități ale unui lider de succes
Shares
Share This