10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

 

Sunt convins că lecțiile prezentate în clasă sunt folositoare, dar nu poți învăța suficiente lucruri din manuale și prezentări PowerPoint. Sigur că aceste lecții ar putea fi valoroase și aplicabile și în viața reală, dar te poți raporta cu adevărat la ele? Dacă nu constați că trăiești acele exemple, atunci este timpul să te dirijezi spre ceva nou. Uneori, cea mai ușoară cale de a comunica și de a accepta realitatea este prin ficțiune. Și nu te poți referi decât la cinema. Cel mai bun mod de studiere a afacerilor prin prisma realității și, mai presus de toate, să înveți din exemple de succes este urmărind unele dintre cele mai bune filme filme de afaceri pe care Hollywood le-a produs până acum. De la Jordan Belfort la Howard Hughes asistăm la povestiri despre trădare și  realizare.

Iată 10 filme de afaceri pe care fiecare student de afaceri trebuie să le vizioneze:

WOLF OF WALL STREET

Wolf of Wall Street trebuie să se afle pe lista de top a filmelor de afaceri vizionate de studenți. Așa cum ne duce adânc în călătoria vieții lui Jordan Belford, ea dezvăluie, de asemenea, o serie de secrete pe care le ascunde o afacere din lume. Ne duce în lumea întunecată de pe Wall Street și cum oamenii își schimbă integritatea pentru a deveni bogați.

 

TUCKER: A man and his dream

Cauți ceva inspirație înainte de a intra în lumea antreprenoriatului? Acesta este unul dintre filmele de afaceri care pot fi foarte motivaționale pentru tinerii întreprinzători.

 

THE INSIDER

Un film de afaceri cu Al Pacino și Russell Crow. Acești doi actori strălucitori ne învață despre etica și morala necesare în timpul desfășurării a unei afaceri. Este o poveste despre un om care trebuie să facă alegerea corectă, păstrând integritatea sa intactă.

 

THE BIG SHORT

The Big Short este un film bine executat bazat pe criza din 2007-08 pe Wall Street. Un grup de genii care încearcă să preia piața locuințelor și să facă bancherii să pară depășiți. Acest film de afaceri te va ține până la sfârșit.

 

OFFICE SPACE

Acest film este de fapt un film de comedie de afaceri pentru cei care își urăsc slujbele și le privesc doar ca pe o pierdere de timp. Prezintă politica de birou în forma sa adevărată. Peter Gibbons joacă într-o manieră de excepție trasmițând într-un mod briliant mesajul pe care să îl poată înțelege cu toții.

 

IT’S A WONDERFUL LIFE

Acest film de afaceri clasic alb-negru ne oferă o lecție detaliată de moralitate, afaceri practice și cum să depășim problemele financiare. Lecția reală pe care toți elevii de afaceri o pot învăța din acest film este că banii nu pot cumpăra totul, iar bucuria reală constă în petrecerea timpului cu prietenii, familia și cei dragi.

 

SMARTEST GUY IN THE ROOM

Acest film de afaceri dezvăluie istoria unora dintre cele mai mari fraude și crize de afaceri din lume și tu, ca persoană de afaceri, trebuie să știi cum și de ce a apărut situația. Acest film ne învață, de asemenea, diferența dintre a face lucrurile potrivite și a face exact opusul.

 

THE GODFATHER

Acest film clasic preferat de oamenii din toate timpurile este într-o categorie selectă ale celor mai vizionate filme. The Godfather este unul dintre cele mai faimoase filme de afaceri. Filmul reprezintă o biblie pentru studenții interesați de afaceri. Acest film te va învăța totul despre construirea de rețele, conexiuni și cum să supraviețuiești pe o piață super competitivă.

 

BARBARIANS AT THE GATE

Studenții din mediul de afaceri sunt foarte pasionați să învețe noi strategii și tehnici care îi vor ajuta să-și înființeze și să își desfășoare afacerea. Acest film de afaceri este o afacere reală, care te va învăța cum să câștigi puterea, cum să rămâi întotdeauna cu in pas în fața competitorilor și cum să profiți de cele mai bune oportunități.

 

JOY

De ce funcționează organizațiile? Ce le menține în joc? Acest film de afaceri va răspunde la toate întrebările tale. O poveste inspirațională a unei mame singure care muncește din greu și depășește toate provocările, pentru a-și desfășura activitatea.

Sursa: Bornrealist

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 tipuri de limbaje ale corpului utile în comunicare
3 roluri importante într-o afacere
Shares
Share This