10 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a-ți începe cariera

Viața este imprevizibilă, este frumoasă, dar nu este un pat de trandafiri. Este plină de urcușuri și coborâșuri. Sfaturile de mai jos te pot ajuta în viitoarea ta carieră.

NU POȚI MULȚUMI PE TOATĂ LUMEA

Ai o casă nouă? Nimănui nu-i pasă. Oameniilor de fapt nu le pasă. Sunt doar curioși. Garderobă nouă? Ai fost în vacanță? Niciunuia nu îi pasă. Nu îți construi fericirea pe baza opiniilor celorlalti.

MICILE COMPLIMENTE CHIAR CONTEAZĂ

Acesta este unul dintre sfaturile uimitoare în carieră. Există prejudecăți umane și iraționalitate construite în sistem. Ori ești prea bun sau prea slab. Utilizează tot ce primești ca feedback. Ulterior, poți continua aducând schimbări pozitive în viața ta și în carieră.

OAMENII LENEȘI VS. OAMENII RESPONSABILI

Nimănui nu îi place să lucreze cu o persoană leneșă, chiar dacă este bună. Deci, trebuie să fii dornic și responsabil cu privire la munca desfășurată. Slujba ta reală este să ușurezi viața șefului tău. Cu cât înveți mai repede acest aspect, cu atât lucrurile vor decurge mai bine.

PETRECE-ȚI VIAȚA CU OAMENII CARE ÎNCALCĂ REGULILE

Lucrați cu ei, împrieteniți-vă cu ei, petreceți week-end-ul cu ei, bucurați-vă de momentele speciale cu ei. Indiferent cât de multă putere acumulezi, nu vei avea niciodată posibilitatea de a face pe cineva să îi pese personal de tine decât transmitând același sentiment de păsare.

 

6. SFATURI FOLOSITOARE PENTRU CA BANII SĂ DEVINĂ AVERE (WARREN BUFFET)

CÂȘTIGĂ EXPERIENȚĂ

Nu îți vei da seama ce vrei să faci pentru restul vieții de la prima ta slujbă. Încearcă să absorbi toate lucrurile pe care le experimentezi și să afli ce te face fericit, cu ce tip de oameni dorești să lucrezi etc. Utilizează experiența primului loc de muncă pentru a te expune la cât mai multe variante posibile, astfel încât să poți face alegeri mai bune pe viitor.

PĂSTREAZĂ-ȚI MINTEA DESCHISĂ

Purul adevăr este că această piață este teribilă privind din prisma de locuri de muncă existente pentru solicitanții de locuri de muncă. Salariile sunt mai mici în general și mai multe posturi sunt reduse la jumătate de normă. Munca pe care ai iubit-o întotdeauna nu poate avea același titlu și poate fi împărtășită de o echipă acum. În loc să vezi acest lucru ca fiind negativ, ia în considerare oportunitățile. Vei putea, de asemenea, să te deschizi la lucruri noi iar lucrurile noi să îți însușească / aducă alte abilități și conexiuni. Salariul mai mic este o ajustare, dar mai puține ore înseamnă muncă voluntară sau ocazia de a urmări ideea antreprenorială pe care ai avut-o. În cele din urmă, aceasta ar putea fi o binecuvântare.

 

LUCRUL ÎN ECHIPĂ

A adera la o nouă organizație înseamnă aderarea la o echipă. Te vei baza probabil pe colegii tăi, iar colegii tăi de asemenea. Cele mai de succes grupuri își îndeplinesc sarcinile muncind împreună.

 

ORIENTAREA SPRE DETALII

Un alt sfat în carieră este să înveți să fii orientat spre detalii, chiar dacă acesta nu este modul tău normal de a fi. În fiecare grup de oameni construirea încrederii este foarte importantă. Verificând totul de două ori și fiind într-adevăr în partea sus a jocului este cel mai simplu mod de a construi încrederea în timp cu oameni pe care nu îi cunoașteți prea bine.

GREȘELILE AU LOC

Vei face destule greșeli! Este inevitabil și se întâmplă și celor mai experimentați angajați. În loc să îți acoperi greșelile, cheia este să le recunoști, să înveți din ele și să faci tot posibilul pentru a te asigura că nu se mai întâmplă. Uneori acest lucru necesită instrucțiuni suplimentare sau instruire și, uneori, necesită doar practică.

CONCENTREZĂ-TE PE CE ȘTII SĂ FACI CEL MAI BINE

Cel mai important ingredient pentru succes este acela de a afla care este obiectivul tău și de a face tot posibilul pentru a-l atinge. În special la început efortul este o parte importantă, dacă nu cea mai importantă a postului.

Sursa: Bornrealist

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 roluri importante într-o afacere
3 moduri de a controla daunele cauzate de greșeala ta
Shares
Share This