10 cărți pe care fiecare lider trebuie să le citească

 

Dacă ați fi întrebat vreun mare lider din lume care este secretul său de succes, răspunsul ar fi simplu: ascultarea. Asta pentru că cei mai buni conducători nu sunt neapărat cei mai buni în a vorbi, a conduce, ci mai degrabă în a asculta, pentru a înțelege.
Da, a fi un lider bun necesită o mulține de învățături, de aceea am completat o listă cu unele dintre cele mai bune cărți despre leadership. Verificați-le mai jos:

„Meetings Suck” de Cameron Herold

Toată lumea urăște întâlnirile de afaceri inutile. Tu știi . . . Și toți cei care participă știți cu adevărat că ce faceți sau ce spuneți ar putea fi consolidat într-un singur e-mail. Astfel de întâlniri sunt plictisitoare, frustrante și, sincer, o pierdere de timp.

Din fericire pentru noi, Cameron Herold, fondatorul Alianței COO, a scris acest material de referință în ceea ce privește modul de desfășurare a întâlnirilor de succes. Cursul lui Herold include modalități de abordare cu înțelepciune privind modul de a desfășura ședințe mai productive, precum și identificarea resurselor necesare pentru a le conduce și sfaturi privind economisirea timpului.

2. „The Art of Seduction” de Robert Greene

O carte lăudată de antreprenori celebrii: 50 Cent și Jessica Alba, cartea analizează relația dintre putere și manipulare. În timp ce mulți consideră că această carte este o piesă „artist-pick-up”, Greene oferă mai multe, detaliind dinamica puterii și comportamentele pentru oameni. Credeți sau nu, cartea de fapt prezintă exemplul care arată cum pot merge lucrurile bine în afaceri atunci când ești o persoană de treabă.

 

3. „The 4 Hour Work Week” de Tim Ferriss

Activitatea principală a cărții este de a vă ajuta să maximizați eficiența și productivitatea muncii. Scopul este de a elimina dezordinea și, în consecință, vă ajută să trăiți un stil de viață mai puțin stresant, de succes.

4. „The Tanning of America,” de Steve Stoute

Poate că una dintre cele mai importante cărți despre relația dintre marketing și cultură, The Tanning of America pătrunde profund în relația dintre mărci și artiști (în special, cei din hip-hop). Steve Stoute vorbește pe larg despre modul în care cultura formează publicitatea și marketingul, precum și succesul parteneriatelor inovatoare.

5. „The Art of the Pitch”, de Peter Coughter

Fiecare lider trebuie să învețe „The Art of the Pitch” de Peter Coughter, pentru a avea succes. Coughter vă transpune într-o călătorie despre cum să scrieți un speech sau o prezentare bună, dar și cum să spuneți o poveste captivantă într-un mod concis.

6. „The 48 Laws of Power”, de Robert Greene

Prima carte de succes a lui Greene, „Cele 48 de legi ale puterii”, traversează câteva seturi diferite de legi care abordează dinamica puterii. Acestea sunt utile pentru oricine se străduiește să fie conștient în formularea unei abordări a conducerii.

7. „A People’s History of the United States”, de Howard Zinn

De obicei, câștigătorii războaielor sunt cei care scriu istorie. Dar această carte spune poveștile părții care a pierdut. Pătrunzând adânc în perspectiva celor care au puțină putere, o istorie a poporului este o modalitate bună pentru cititori să reflecteze asupra unei abordări bine formate a leadership-ului.

8. „The Seven Habits of Highly Successful People,” de Stephen R Covey

Poate că una dintre cele mai populare cărți de auto-ajutorare existentă vreodată. Cele șapte obiceiuri ale persoanelor cu o înaltă performanță. Oferă principiile de bază privind modul în care poți deveni o persoană mai productivă.

9. „Lean StartUp”, de Eric Ries

Lean Startup oferă sfaturi obținute din cariera antreprenorului de success a lui Eric Ries. Ries dezvoltă o filozofie în carte despre modul în care avem tendința de a analiza procesele noastre de gândire greșite. El își pune accentul pe ceea ce ar trebui să reprezinte afacerea, precum și pe ceea ce oamenii doresc.

10. „Extreme Ownership” de Jocko Willink și Leif Babin

Scrisă de doi foști navigatori din marină, Extreme Ownership concretizează lecțiile pe care le-au învățat în timpul desfășurării activității lor și le aplică în afaceri și în viață. Teza cărții este de a înțelege modul în care este structurat leadership-ul. Ce este necesar pentru fiecare plan și cum se construiesc echipe de înaltă performanță, câștigătoare.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
6. Ghidul începătorului pentru creşterea notorietăţii şi target-ului prin intermediul Facebook-ului
Cum să ai un plan de afaceri bine conceput
Shares
Share This