Cum să creezi o ofertă de nerefuzat

 

Reuşita oricărei afaceri, se bazează de cele mai multe ori pe ofertele livrate publicului. Acestea trebuie să fie convingătoare şi irezistibile. Indiferent dacă este vorba de o schimbarea a unui produs sau serviciu. Dacă oferta din jurul produsului este una bună, şansele de reuşită vor creşte.

Problema? Majoritatea antreprenorilor se pierd atunci când vine vorba nu de a-și realiza o ofertă, ci de a ajunge la audiența țintă potrivită cu aceasta. Nu este uşor să creezi o legatură între publicul ţintă şi oferta ta, nici să faci o ofertă de nerefuzat nu este simplu. Însă doar aşa poţi avea o afacere înfloritoare şi bănoasă.

 

Pentru a realiza o ofertă convingătoare, trebuie să înțelegi câteva lucruri. Trebuie să cunoști clientul căruia te adresezi. De asemenea, ai nevoie de cunoștințe amănunţite despre mediul în care se desfăşoară afacerea ta. Intr-un final trebuie să îţi cunoşti şi concurenţa. Fii cât mai conştient de aceste trei lucruri când îţi formulezi oferta şi vei avea şanse mari de reuşită.

Aceste trei obiective sunt unele de bază, de aici începi să îţi creezi bazele ofertei tale. Însa mai sunt câteva lucruri la care trebuie să fii atent. În continuare am să îţi prezint o scurtă listă de obiective pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a avea o ofertă de nerefuzat.

 

1. Fii clar!

Primul pas pentru a crea o ofertă irezistibilă este acela de a spune totul clar în legătură cu ceea ce vinzi. Persoanele confuze nu vor cumpăra de la tine niciodată. Aici este momentul în care abilităţile tale de formulare a unui text intră în joc. Asigură-te că dezvolţi şi oferi o ofertă clară şi uşor de înţeles dacă doreşti ca oamenii să cumpere de la tine. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să notezi cu exactitate și să transmiți scopul oricărui lucru pe care îl oferi.

2. Oferă ceva de calitate.

Calitatea în afaceri a devenit mai puțin obișnuită. Majoritatea oamenilor încearcă să muncească cât mai puţin şi să obţină cât mai mult. Trebuie să oferi calitate într-o cantitate mare! Dacă tocmai ai început să vinzi un produs şi te aştepţi să ai vânzări în masă, iar acest lucru nu se întâmplă, gândește-te cât de mare e calitatea produsului tău.

Ofertele bine făcute, dar care oferă o calitate scăzută a produselor, vor fi adesea returnate sau contestate. Nimeni nu îşi doreşte ceva de proastă calitate şi nici nu vrea să piardă o sumă importantă în acest scop. Și nu doar cei care au cumpărat vor renunţa la serviciIle tale, din vorbă în vorbă vestea că nu oferi calitate se va răspândi repede. Iar potenţialiI clienţi vor renunţa la serviciul tău.

3. Oferă o reducere sau un premiu.

Trebuie să oferi clienților un motiv să cumpere de la tine chiar pe loc. Pentru a face acest lucru, trebuie să Îi oferi fie o reducere mare, fie un premiu. Ce bonusuri poți include in oferta ta? Ar trebui să te gândești bine la acest lucru și să-l pui în aplicare. Amintește-ți că informațiile despre produs și detaliile nu captează mult timp atenția, o ofertă de nerefuzat, în schimb da!

Dacă o persoană este nemulțumită de un anumit produs, încearcă să nu pierzi acel client și oferă-i o reducere sau un cadou pentru a-i crea o imagine bună despre serviciile tale.

4. Explică oferta.

Oamenii sunt în mod natural sceptici. Indiferent cine ești sau ce vinzi, atunci când oamenii îți întâlnesc oferta, va trebui sa fie convingatoare. Indiferent dacă ai construit o relație solidă cu acea persoană în timp sau nu, trebuie să furnizezi un motiv foarte logic pentru oferta ta. Ce perspectivă are? Ce vor putea realiza odată ce au cumpărat respectivul produs?

Nu e ca și cum ai construi nave spațiale, dar implică comunicare atentă. În timp ce oferta trebuie să fie foarte clară, după cum se precizează în prima etapă, trebuie, de asemenea, să fie explicată în detaliu. Utilizează subpuncte, oferă imagini de calitate superioara, fă oferta cât mai lizibilă și clară.

 

5. Solicită o reacție imediată. 

Solicită un răspuns imediat. Trebuie să existe un fel de principiu la care să se angajeze cumpărătorul. Poate că oferta va expira în câteva zile sau ore. Poate că există doar un număr limitat de produse. Sau poate că este altceva.

Orice ar fi, trebuie să le ceri să reacționeze acum. Spune-le că timpul este esențial. Pentru că, odată ce vor pleca, nu vor mai prinde oferta. Odată ce clientul părăsește inițiativa de a mai cumpara pe moment ceva de la tine, sunt șanse mult mai mici să revină. Intervine opțiunea de a cumpăra de altundeva sau acesta poate realiza că nu are neapărată nevoie de acel produs. De aceea trebuie să ai o ofertă care să îl facă să cumpere pe moment.

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
lider de succes
22 de calități ale unui lider de succes
Cu toții am început de la zero
Shares
Share This