3 modalități de a scăpa din zona de confort

 

Simți că rămâi pe loc? Crezi că nu ai făcut suficient pentru a-ți atinge obiectivele? Probabil pentru că ai stat prea mult în zona ta de confort. Când nu îți depășești limitele și nu faci pașii corecți spre succes, te vei simți blocat într-o anumită situație.  Indiferent în ce poziție a carierei sau a vieții te afli. Să crești în orice domeniu, înseamnă să faci ce este necesar chiar și atunci când este inconfortabil. Succesul se bazează pe această creștere.

 

Cum să treci peste acest blocaj, ce nu te lasă să urci cât mai sus în carieră sau în viața de zi cu zi? Am să îți las câteva sfaturi importante în continuare.

 

  1. Recunoaște-ți comportamentul greșit și fa schimbări

 

O mulțime de oameni recurg la eforturi mari pentru a evita situațiile neplăcute. Își impun să se confrunte cu anxietatea și fac lucruri ce nu fac parte din rutina lor zilnică. De câte ori ai trecut peste oportunități doar pentru că păreau prea dificile, chiar dacă aveai resursele necesare pentru a le face cu succes? Cu toții am trăit aceste momente și este întodeauna o provocare să ne dăm temerile deoparte.

Poate fi mai dificil atunci când lași îndoiala și frica să îți tulbure mintea. Oricine poate fi descurajat dacă se gândește la ce e mai rău. Oamenii au diferite moduri de a trece peste nervozitate și stres. Dacă nu reușești să te motivezi de unul singur să începi, încearcă să te pui într-o situație în care nu ai încotro decât să faci acel lucru.

De cele mai multe ori doar dorința de a face ceva nu e suficientă pentru a te motiva. Obligă-te într-un anumit fel să faci ceea ce îți dorești și nu mai pleca cu premiza că nu o să reușești. Cum poți să îți depășești temerile? Pas cu pas. În primul rând, trebuie să fii conștient de teama ta și trebuie să te gândești de la ce pornește ea. După ce vei afla care este adevarata cauză a fricii tale, încearcă să o confrunți. Trebuie să îi recunoști puterea asupra ta, și trebuie să te ridici împotriva ei, să o faci să dispară sau să înveți să o controlezi.

 

      2. Fă ce fac oamenii de succes în fiecare zi

 

Nu există altă cale. Cine altcineva te poate învăța cum să atingi succesul mai bine decât oamenii care au făcut-o deja? Învățarea de la oameni precum Bill Gates, Warren Buffett și Oprah Winfrey îți vor arăta că trebuie să te concentrezi pe dezvoltarea personala. Oamenii de succes își alocă în fiecare zi o oră pentru a practica sau a învăța. Pentru ei există trei lucruri importante de făcut: lectură, meditație și experimentare. Poți aloca o oră pe zi pentru a-ți dezvolta un obicei, a lectura, a învăța. De asemenea, poți folosi acel moment pentru a medita, a scrie într-un jurnal sau pentru a face orice fel de dezvoltare personală care funcționează pentru tine. Poți, de asemenea, să o utilizezi pentru a realiza și a testa lucruri și pentru a descoperi metode și noi sisteme ce pot funcționa.

 

  1. Caută-ți inspirația oriunde

 

Lăsând deoparte ce trebuie să faci zilnic pentru a crește și a deveni cel mai bun, trebuie să experimentezi și să înveți lucruri noi. Există o mulțime de platforme online excelente care îți permit să îți extinzi abilitățile cu doar câteva clik-uri. Unii oameni caută videoclipuri motivaționale, cum ar fi discuții și discursuri inspiraționale. Alții caută citate ale unor personalități remarcabile.

Indiferent ce te inspiră, caută și o să găsești. Ai putea face o plimbare afară și te poți conecta cu natura. Caută-ți sursa de inspirație și profită de ea din plin. Trecerea de la zona ta de confort implică curaj și determinare. Caută inspirația si motivația în orice te înconjoară. Luptă pentru scopul tău!

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4. Ghidul începătorului pentru tipurile de anunțuri Facebook
Nefericit nu trebuie să existe în vocabularul tău!
Shares
Share This