5 lucruri pe care antreprenorii inteligenți nu le fac niciodată

Nu trebuie să fii un geniu ca să te poți declara un antreprenor inteligent. Trebuie doar să faci alegeri inteligente. Ești antreprenorul prea impulsiv care suferă din cauza consecințelelor unor alegeri proaste. Nu îți acorzi timp să privești imaginea de ansamblu?

Te identifici cu toate aceste comportamente? Iată o serie de lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată pentru a fi un antreprenor de succes.

Prea multă pregătire.

Există o preconcepție greșită despre faptul că trebuie să fii expert în toate. Să fii expert nu înseamnă că trebuie să știi totul, pur și simplu nu e adevărat.  Să fii expert înseamnă că știi mai multe despre un anumit subiect decât știe o persoană obișnuită. Să cauți informații inutile despre subiectul despre care știi deja multe, este o pierdere de timp. Ce trebuie să faci pentru a le demonstra că ești pregătit, este să îi faci să capete încredere în tine la un nivel înalt. Oamenii sau colaboratorii vor să știe că pot avea încredere în tine. Este mai folositor să spui că nu știi răspunsul la o întrebare, dar că vei primi răspunsul în curând. Nu pierde timpul încercând să înveți toate detaliile.

 

 

Caută-ți un echilibru în viață.

Ești antreprenor pentru că apreciezi libertatea. Uneori, noii antreprenori, nu sunt la masă în fiecare seară. Nu sunt prezenți constant la ceva anume sau nu își pot permite orice vacanțe doresc. Timpul este destul de limitat. Echilibrul în viață nu vine în bucăți de timp în fiecare zi. Vine în doze de libertate și flexibilitate amestecate cu muncă grea.

 

Nu ai întotdeauna dreptate.

Oamenii inteligenți se înconjoară cu oameni inteligenți și îi ascultă. Este ușor, scopul tău nu este să fii cel mai inteligent din cameră, ci să înveți de la cei care au mai multă experiență, idei creative și să aduci o nouă perspectivă vieții tale.

 

Îți asumi riscuri necalculate.

Antreprenorii reușesc să-și asume riscuri, dar sunt bine calculați. Cei mai inteligenți oameni pe care îi cunosc pot vedea fiecare unghi și un rezultat potențial. Ei cântăresc argumentele pro și contra și sunt dispuși să pivoteze după cum este necesar. Dacă ești gata să îți asumi un risc, întrebă-te cât de mult ești dispus să pierzi pentru a o face. Nu te lăsa furat de imaginea unui rezultat frumos dacă nu ești conștient de riscurile pe care ți le asumi și dacă nu le poți duce la bun sfârșit.

 

Ascultă-i pe alții.

Succesul nu este măsurat doar în bani. Este, de asemenea, o acumulare a ceea ce este în interiorul inimii și minții unei persoane. Antreprenorii inteligenți le permit altora să le găsească greșelile din comportament, credințele și acțiunile. Nu înseamnă că trebuie să te schimbi, dar ascultând ce au ceilalți de spus despre tine va cântări mult la analizarea propriilor greșeli. Să fii criticat de cei din jur poate fi un avantaj, dacă știi să-l privești dintr-un unghi pozitiv. Antreprenorii inteligenți învață din critici și le iau ca fiind constructive în majoritatea cazurilor.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Găsește-ți și tu doza de motivație!
6 lecții de carieră pe care oamenii le învață greu
Shares
Share This