3 roluri importante într-o afacere

 

Pentru majoritatea antreprenorilor, inclusiv pentru mine, începerea unei noi afaceri depinde de obicei de o singură idee. Așadar, ești destul de pasionat să poți să investești într-un anume proiect, fonduri, timp, resurse și energie?

Pasiune este ceea ce oferă antreprenorilor energie, putere și voință pentru a-și duce ideile la bun sfârșit. Cu toate acestea, va veni ziua când antreprenorul va trebui să renunțe la unele sarcini, pentru a obține maximul de beneficii din afacerea sa.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, totul trebuie planificat din timp, sau cel puțin să devină un scop pe parcursul inițierii afacerii. Recunoscând că nu poți să îndeplinești singur toate sarcinile pentru a aduce afacerii o creștere durabilă și succesul dorit, trebuie să creezi o structură mai bună pentru un succes mai mare în viitor, fără să riști prăbușirea afacerii.

 

Decide ce sarcină poți bifa cu brio

Din experiența mea, ar trebui să decizi pe care dintre cele trei roluri-cheie ți-l vei însuși; Vizionarul care va crește afacerea. Executorul care va asigura livrarea cu succes a produselor și serviciilor sau supervizorul care va optimiza operațiunile.

Este nevoie de atenție, coordonare și coerență pentru a fi duse la bun sfârșit. De exemplu, cineva care se gândește în primul rând la creștere și la viitor, este mai puțin atent la nevoile angajaților și la solicitările lor.  Un supervizor, va fi mai concentrat pe aceste lucruri, va fi atent la dorințele angajaților și va face tot posibilul ca firma să funcționeze într-un mod optim. În același timp, clienții tăi sunt importanți și vrei ca ei sa fie mulțumiți de serviciile tale. Așadar executorul, se va ocupa de produse și livrarea lor corespunzătoare. Acum înțelegi de ce separarea rolurilor este crucială?

Vizionarul

Dacă vrei să fii vizionarul, care din experiența mea este optim, atunci ar trebui să stăpânești generarea de idei și concepte noi care să păstreze afacerea înaintea competiției. Rolul vizionarului include, de asemenea, stabilirea strategiilor de creștere, consolidarea echipei și asigurarea parteneriatelor. Cu alte cuvinte, vizionarul ar trebui să fie cel care are responsabilitatea finală de a conduce afacerea la o creștere continuă.

 

Executorul

Cel de-al doilea rol necesar pentru a conduce o afacere eficientă și de succes este executorul. Acesta este rolul care asigură livrarea la timp, în limitele bugetului ce respectă standardele de calitate. Cu alte cuvinte, responsabilitatea finală a executantului este de a aduce satisfacția clienților.

 

Supervizorul

Este cel de-al treilea rol important pentru a conduce o afacere. Acesta este rolul care asigură funcționarea eficientă a operațiunilor în afacere. Obținerea echilibrului și îndepliniri cu brio a sarcinilor sunt responsabilitatea lui.

Având aceste trei roluri ocupate de persoane capabile să le ducă la îndeplinire, poți fi sigur că vei avea o afacere prosperă.

Ce am vrut să subliniez în acest articol este faptul că tu, ca nou antreprenor sau investitor, ce pornește într-o nouă afacere, trebuie să fii conștient de aceste atribuțiuni. La început va trebui să le acoperi tu, apoi când afacerea va crește trebuie să îți angajezi persoane capabile să ducă la bun sfârșit aceste atribuțiuni. Dacă tu ești bun pe unul din aceste roluri, atunci te poți ocupa personal de acele sarcini, iar dacă nu, alege opțiunea de a angaja pe cineva.

 

Sursa: Inc.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 temeri pe care va trebui să le depășiți pentru a deveni o persoană de succes
Diferența de gândire dintre tine și oamenii de succes!
Shares
Share This