4 tipuri de limbaje ale corpului utile în comunicare

 

Din dorința de a transmite lumii, mai bine, totul despre limbajul corpului, Donna Van Natten, cunoscută ca și „Doctor în limbajul trupului” a scris o carte. Aceasta se numește Image Scrimmage – un manual de cercetare. Te ajută să îți dai seama de existența sau inexistența unei comunicări nonverbale. Într-un interviu pe care experta în limbajul corpului l-a acordat, s-au strâns mai multe informații despre îmbunătățirea imaginii personale, prima impresie și despre cum ar trebui să ne manevrăm corpul în anumite situații pentru a părea mai sigur pe noi și a arată ceea ce ne dorim. Am selectat câteva dintre aceste informații pentru a le împărtăși cu voi. Eu am citit interviul original și sunt lucruri foarte interesante pe care vi le transmit și vouă acum.

 

Comunică cu ajutorul ochilor

 

Cei mai mulți dintre noi nu sunt conștienți de cât de multe comunică ochii noștri și de mesajele pe care le transmit. Van Natten explică faptul că și pupilele noastre ne pot transmite sentimentele. Van Natten a fost întrebată ce ar trebui să căutam în privirea celorlalți pentru a fi cu un pas înainte și pentru a avea avantajul de partea noastră. În plus cum ar trebui să răspundem noi altora prin intermediul ochilor.

Pupilele se schimbă în anumite condiții – mai ales atunci când sunt declanșate de emoțiile noastre. Când suntem atrași de cineva sau ne place ceva, ele se dilată. Când lucrurile stau total invers. se micșorează. Gândește-te la acest lucru în timpul unei întâlniri. Colegul tău este încântat de noul proiect. Poți observa că ochii lui au pupilele din ce în ce mai dilatate pe măsură ce descoperă mai mult proiectul. În realitate, emoțiile sunt transmise imediat prin intermediul pupilelor și prin dimensiunea lor.  Majoritatea oamenilor își îndreaptă atenția și pot lectura mai ușor ținându-și ochii mari. Este mai ușor să citești când poți vedea clar pupilele.  De asemenea, reține că pupilele tale se vor dilata sau contracta în funcție de ce sentimente ai.

De asemenea, pentru a fii sigur ca mesajul transmis este cel corect, trebuie să primești confirmarea și din gesturile persoanei. Van Natten spune că adevărul și minciuna pot fi dezvăluite pe chipul unui om și după alte criterii. Cum ar fi: schimbarea vitezei de mișcare,  privitul în depărtare, mișcarea buzelor și modificarea culorii pielii.

 

Stai asemenea lui Wonder Woman sau Superman

 

Fii conștient de poziția ta în fata unei audiențe, în fața unui grup de cunoscuți sau chiar la un eveniment. Este foarte important modul în care stai pentru a trimite mesajul potrivit.

În cartea sa, Van Natten spune că „poziționarea intenționată a trupurilor noastre trebuie să arate ca cel al lui Wonder Woman sau Superman, atunci când este necesar. Schimbă percepțiile celorlalți, precum și propriile noastre gânduri interioare”. Toate mișcările noastre sunt percepute de persoana în fața căreia stăm, inclusiv poziția picioarelor. O persoana implicată în conversație tot corpul. Se apropie, se confruntă cu tine și își îndreaptă trunchiul și picioarele spre tine pentru a demonstra că este implicată.

 

Poziționează-te la înălțime (chiar dacă nu ești)

 

Van Natten spune că o comunicare cu un impact mai puternic este una transmisă dintr-o poziție înaltă. Deoarece majoritatea dintre noi asociază “mai înalt” cu “mai bine”, ar fi logic să stai în picioare. În lumea animalelor, spune Van Natten, animalele se înalță, pentru a le atrage atenția celorlalți și a transmite că merită să fie văzute.

Încrederea este arătată prin capul sus, dar nu prea arogant, pieptul înainte. Gândește-te la un soldat ce denotă putere prin poziția lui. Această poziție va transmite oamenilor putere, capacitatea de a conduce în orice situație și încredere, de asemenea.

 

Fii conștient de vocea ta

 

Vocea ta, este de asemenea un canal de transmitere a emoțiilor ce te încearcă. În momentul în care tu, vrei să exprimi putere, iar tu ai multe emoții și vocea îți tremură. Ar fi înțelept să te aduni. Încearcă să îți vorbești în gând pe un ton calm și bine controlat, precum ai vrea să suni în realitate. Te va ajuta mult și îți va da încredere în tine, iar în loc să folosești acel (ăăă), mai bine taci și îți formulezi idea în gând. Te va ajuta mult și va da impresia despre tine că știi totul dinainte și nu încerci să găsești ceva interesant.

 

 

Sursa: Inc.

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 motive pentru care vorbitul în public îți crește afacerea
6 lecții de carieră pe care oamenii le învață greu
Shares
Share This