Norocul este egal cu ghinionul

 

Acum câteva zile mi-a spus cineva “Ține-mi pumnii!”. Asta într-o situație în care el trebuia să facă ceva important să reușească. Nu mă cunoștea îndeajuns de mult încât să știe că eu nu aș face asta niciodată. Norocul nu există, este doar o fantezie. Nu ai noroc, îți creezi oportunitățile prin muncă.

Ce trebuie să faci ca să ai succes? Nu noroc, pentru că nu există. Sunt următoarele patru practici:

  1. Lucrează la fericirea ta
  2. Muncește
  3. Mergi pe calea cea lungă
  4. Ajută-i pe alții

Cam asta e. Știu că te așteptai la o explicație de 500 de cuvinte, dar nu este cazul. Cel mai bun sfat este scurt și la obiect! Aceste lucruri m-au făcut “norocos” în ultimii ani. Nu am cumpărat norocul de la nici un pitic de la capătul curcubeului.

Poate că ai încercat și tu, unele dintre aceste patru practici și nu au funcționat. Asta pentru că nu le-ai făcut zilnic, fără o practică constantă nimic nu va funcționa. Când mi-am amintit de tot ceea ce am realizat, mi-am dat seama că nu am noroc. Ceea ce am, sunt deciziile orientative. Am găsit instrumentele și apoi am luat decizii potrivite.

 

  1. A) Fără dramă
  2. B) Mă gândesc la cele mai bune situații
  3. C) Când trec printr-o situație dificilă, mă gândesc la cineva care trece printr-o situație mai grea
  4. D) Mă concentrez pe mersul înainte. Uită-te prin parbriz, nu prin oglinda retrovizoare

Aceasta este diferența dintre cei care par norocoși și cei care par a fi ghinioniști. Trebuie să decizi să fii norocos. Trebuie să iei deciziile care formează așa numitul „noroc”.

 

Calea cea lungă

Norocul este prostesc deoarece oamenii cred că se întâmplă în clipa în care se petrece ceva important și are loc un succes. Succesul se obține de-a lungul unei sarcini intense. Cred că e vorba de cel puțin cinci ani. Ideea mea este că succesul apare în peste 30 de zile de muncă constantă. Dacă nu crezi că tu îți poți crea norocul, înseamnă că nu ai așteptat suficient timp sau că nu ai fost constant în ceea ce faci. Trebuie să poți merge pe distanțe lungi.

Ținutul pumnilor și speranța că ceva miraculos se va întâmpla este ca și cum ai aștepta ca cineva să îți atingă fruntea cu o baghetă și să te facă milionar. Cu toate că multe religii și culturi promit asta, dar vând doar iluzii.

 

Muncă constantă

Am citit sute de postări pe bloguri despre sfaturi și știu că oamenilor le place să le citească. Păcat că nu le pun și în practică. Sunt o mulțime de sfaturi, oriunde te-ai uita toată lumea îți spune cum să faci și ce să faci, dar ei nu fac nimic din ce spun. Eu vă dau un sfat pe care îl pun în practică zilnic și vă garantez că va funcționa. Gândiți-vă la o investiție, ea funcționează în momentul în care pui banii într-un activ și apoi câștigul îl reinvestești din nou și din nou, astfel vei obține din ce în ce mai mult profit.

Succesul se bazează pe același principiu. Trebuie să pui energie, efort și motivație în obiectivele tale în fiecare zi, pentru a deveni ceea ce numesc alții “norocos”. Este plictisitor s[ faci zilnic aceleași lucruri, dar funcționează. Este o sarcină monotonă ce îți va aduce succesul.

 

Diversificarea riscului

Norocul apare atunci când încerci lucruri noi, când îți diversifici acțiunile. Îmi place să am minim trei obiective pe care mă axez.   

Cred cu tărie că ai realizat până în acest moment că este cel mai important să fii constant și să muncești pentru scopul tău fără întrerupere. Eu cred că dacă vrei să ajungi cineva, trebuie să dai tot ce-i mai bun din tine, pentru proiectul sau pentru visul tău.

 

Sursa: Addicted2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Nefericit nu trebuie să existe în vocabularul tău!
Cum să fii motivat mereu!
Shares
Share This