Sfaturi esențiale pentru dezvoltarea relațiilor de succes

 

Ce este mai important, ce cunoști sau pe cine cunoști? Ei bine, sunt importante ambele, în aceeași măsură.

Progresul în cariera ta sau în dezvoltarea unei afaceri nu este niciodată ușor fără relațiile potrivite. Dar, când ajungi în sfârșit să întâlnești genul de persoane care au puterea de a te duce rapid spre succes, este bine să continui.  

Până la sfârșitul facultății, petreci ani și ani în cursuri de dezvoltare a cunoștințelor. Aceste cunoștințe și competente sunt adăugate pe măsură ce câștigăm experiențe la locul de muncă.

Dar, mulți, după ce ajung în acest punct nu mai investesc în dezvoltare, rămânând la același statut, o întreagă carieră.

 

Nu fa lucrurile la întâmplare, fii strategic

Avem obiceiul de a ne face speranțe și de a vedea planul final, rezultatul la care vrem să ajungem. Un plan bine făcut și strategic este esențial însă pentru succesul nostru. Ne planificăm lucrurile cu ani în urmă. Dar facem doar jumătate din plan, lăsându-l pe cel strategic nefinalizat.

De-a lungul carierei sale impresionante, expertul în relații Keith Ferrazzi a creat o metodă care ar putea schimba modul în care gândești despre modul în care să îți dezvolți relațiile în afaceri.

În cartea sa, Never Eat Alone, Ferrazzi scrie: „Instrumentul pe care îl folosesc, este ceea ce eu numesc: “Planul de acțiune pentru relații”. Versiunea cea mai simplă a planului este împărțită în trei părți distincte: prima parte este dedicată dezvoltării obiectivelor care vă vor ajuta să vă îndepliniți misiunea. Cea de-a doua parte este dedicată conectării acestor obiective cu oamenii, locurile și lucrurile care vă vor ajuta să vă faceți treaba. Și a treia parte vă ajută să stabiliți cel mai bun mod de a contacta persoanele care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele. Aceasta înseamnă alegerea unui mijloc de conectare, dar, mai important, înseamnă găsirea unei modalități de a oferii calitate”.

 

Pentru mulți dintre noi, crearea de relații se referă la o activitate în care:

  1. Petreci timp într-un grup mare de oameni din zona ta de interes
  2. Petreci câteva ore angajându-te în discuții prietenoase cu străinii
  3. Schimbând cărțile de vizită, urmând să nu mai vorbești niciodată cu acea persoana

 

Mergând pe ideea de inedit și de lucruri importante în cariera unei peroane de succes, mereu vei găsi lângă un om important și câteva persoane ce se dezvoltă în jurul său. Este o metodă eficientă și cu siguranță una despre care poți discuta din multe puncte de vedere.

În primul rând

Trebuie să oferi ceva persoanei respective, trebuie să vadă un câștig în tine, nimeni nu își va pierde timpul cu ceva ce nu îi este folositor, așa că atunci când contactezi o persoană importantă începe prima dată cu avantajele ce le poți oferi.

În al doilea rând

Trebuie să fii o persoană serioasă și responsabilă. Un om de succes nu vrea pe nimeni în jurul lui ce îl poate trage în jos. Începând de la aceste două obiective poți dezvolta o relație productivă cu oricine. Ia-ți timpul necesar pentru a planifica totul dinainte. Fă tot posibilul pentru a determina ce persoane au cel mai mare potențial să te ajute în realizarea obiectivului tău. Studiază de aproape aceste persoane și încearcă să afli cum poți să te întâlnești cu ele, să creezi o conexiune și să dezvolți o relație permanentă cu ei. În timp ce faci acest lucru, asigură-te că ai în vedere ce spune Ferrazzi despre „găsirea unei modalități de a oferii calitate”. Când ajungi la aceste persoane, prima ta preocupare ar trebui să fie cum să oferi o valoare semnificativă vieții lor, astfel încât să poți stabili o relație pozitivă. 

Evident, există limite pe care nu trebuie să le depășești. Fii tact și respectă-i intimitatea. Din fericire, în aceste zile, poți afla multe despre o persoana și de pe rețelele sociale, adesea dacă ești atent poți găsi multe detalii despre ce apreciază sau urăște o persoană.

În final, aceste lucruri te pot face să te simți puțin incomod. Însă viața este despre depășirea zonei de confort și începerea unei activități ce implică lucruri pe care nu le ai făcut până în momentul de față.

 

Sursa: Addicted2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă
10 citate motivaționale ce te vor inspira!
Shares
Share This