3 întrebări ce te vor face să fii mai eficient

Cu atâtea cerințe puse pe umerii noștri la locul de muncă și în viața personală, poate fi o adevărată provocare să ne concentrăm asupra a ceea ce contează.

Listele noastre de rezolvat par a fi mai lungi în fiecare zi, în fiecare săptămână și în fiecare lună. Avem atât de mult de făcut, niciodată nu simțim cu adevărat că am finalizat ceea ce ne-am propus să realizăm.

Aceasta este exact problema pe care Brian Tracy, autor și influencer motivațional, se adresează direct în cartea sa. (  Eat That Frog: 21 Great Ways to Stop Procrastinating and Get More Done in Less Time.)

Pe parcursul cărții, el folosește broasca ca metaforă pentru cea mai dificilă provocare cu care te confrunți în fiecare zi. Este singura provocare pe care o evităm în favoarea îndeplinirii unor sarcini mai ușoare, deși mult mai puțin importante.

În capitolul 4, Tracy descrie trei întrebări pe care trebuie să ți le pui în fiecare zi dacă vrei să depășești dezordinea din sarcinile tale. Și nu în ultimul rând, să maximizezi productivitatea pentru a-ți atinge obiectivele.

 

Întrebarea 1: Care sunt cele mai productive activități ale mele?

În altă ordine de idei, care sunt cele mai mari broaște pe care trebuie să le mănânc pentru a aduce cea mai mare contribuție la organizarea vieții mele?  Pentru familia ta, pentru viata ta în general. Aceasta este cea mai importanta întrebare pe care ți-o poți adresa și la care ar trebui să răspunzi.”.  Sustine Tracy în unul din paragrafele cărții sale.

 

Întrebarea 2: Ce pot face eu și numai eu, iar dacă voi face bine, voi aduce o schimbare reală?

Această întrebare a venit de la Peter Drucker, expert în management. Este una dintre cele mai importante întrebări pe care poți să ți le adresezi pentru a deveni eficient în munca ta și în viața de zi cu zi.

Asta pentru că odată ce vei afla care sunt lucrurile prioritare pentru tine vei ajunge să faci doar lucrurile esențiale, iar restul de sarcini le vei împărți în mai multe categorii. Ca antreprenor, trebuie să fii foarte lucid în ceea ce privește organizarea timpului tău. Faci o treabă de un leu sau una de milioane. Dacă nu ești conștient de importanța sarcinilor, vei ajunge să faci lucruri neimportante, încetinindu-ți singur procesul de dezvoltare.

 

Întrebarea 3: Ce pot face mai valoros cu timpul meu?

„Aceasta este legea nescrisa esențială în managementul  timpului”, scrie Tracy.

„Răspunzând corect la această întrebare vei obține cheia pentru depășirea întârzierilor. Pentru a deveni o persoana foarte productivă, în același timp trebuie să știi de îndată ce o sarcină nouă apare, cui îi este adresata. Nu trebuie să îți pierzi timpul cu lucruri atât de mărunte, trebuie să fii clar și concis.”  

„Cu cât răspunsurile sunt mai exacte la aceste trei întrebări, cu atât mai ușor îți va fi să stabilești prioritățile clar. Să depășești întârzierile și să începi cu acea activitate care este mai importantă pentru câștigarea timpului.”

 

 

Sursa: Addicte2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Partea II: La un pas după eșec se află succesul
5 lucruri pe care antreprenorii inteligenți nu le fac niciodată
Shares
Share This