4 lecții importante primite de la soldați

Astăzi am să vă prezint 4 lecții esențiale pe care le poți învăța de la viața de soldat. În armată, știm cu toții regulile sunt stricte și oamenii se pregătesc pentru ce e mai rău. De ce să nu fim și noi pregătiți pentru orice situație? Nu spune nimeni că trebuie să înveți cum să te lupți pe vreme de război, chiar dacă câteva tehnici de luptă nu ar strica nimănui, ci pentru a putea să te aperi. Însă trebuie să fii pregătit să treci cu fruntea sus prin orice problemă!

 

Treci peste

Realitatea este că viața te pune pe gânduri uneori, dar trebuie să treci peste incertitudini și păreri de rău. Există oameni în alte părți ale lumii care ar putea fi în situații mult mai grave decât tine. Dacă treci printr-o problemă de afaceri, amintește-ți că nu te afli într-o situație pe viață pe moarte. Nu te scufunda în regrete și păreri de rău, noi toți facem greșeli și cu toții trebuie să învățăm din ele.

Dacă problema ta este una gravă și pare că nu găsești nici o soluție, mai încearcă. Dacă totuși nu reușești să găsești o rezolvare, învață ceva din această experiență și devin-o mai puternic.

Am văzut soldați greu încercați și totuși au dat 100%. Este un lucru admirabil și necesar de făcut ca antreprenor.

 

Nu pierde concentrarea

Nu lăsa ca o zi sau o luna proasta să îți influențeze afacerea. Scopul tău este să îți extinzi afacerea și să o faci mai mare. Chiar dacă ți se vor închide multe uși, asta nu înseamnă că e imposibil să reușești. Indiferent cât de greu este scopul tău, indiferent cât de mult vei da înapoi în unele situații, trebuie să te ridici și să lupți. Precum un soldat, niciodată nu te da bătut. Lupta până la ultima suflare.

Potrivit unui articol din USA Today, aproximativ jumătate din toate întreprinderile nu mai există după cinci ani și doar o treime depășesc pe cea de-a zecea aniversare. Același articol continuă să explice că peste jumătate dintre întreprinderi întrerup operațiunile din cauza lipsei de profit sau a finanțării financiare. Dacă te afli într-o astfel de situație și te confrunți cu probleme financiare sau de profit în afaceri, caută-ți un mentor sau asociat care te poate ajuta.

Uneori este nevoie de mai mult de o persoană pentru ca o afacere să prospere. Nu este nici o rușine să ceri ajutorul. Gândește ca un soldat, echipa este mereu importantă, te va ajuta în momentele de cumpănă și astfel o să reușiți împreună!

 

Informează-te și dezvoltă-te

După cum am menționat și mai înainte, dacă ai probleme financiare, căuta-ți un analist. Dacă ai nevoie de îndrumare în primul an de inițiere a unei afaceri, angajează-ți un sfătuitor, un om de afaceri sau contactează un mentor sau expert care te poate ajuta. Vei afla cum de ai ajuns la acel punct, ce s-ar putea face pentru a evita repetarea acestei probleme și cum să te redresezi către planul tău inițial fără să întâmpini prea multe probleme. Căutarea de răspunsuri și învățarea de la experți te vor ajuta doar să lucrezi mai inteligent, nu mai greu. De aceea în armată există mai multe divizii, pentru că fiecare grup de oameni are nevoie de îndrumare.

 

Planul B este necesar

Cercetările și mentorii îți vor spune același lucru pentru rezolvarea problemelor. Fii pregătit!

Gândește-te la problemele prin care treci și crează-ți un plan de rezervă pentru a evita repetarea lor. Acest lucru este valabil pentru orice tip de problemă pe care o poți confrunta.  Experții în gestionare unor crize trebuie să se gândească la ce e mai rău, iar apoi să creeze planuri pentru acele perioade pentru a trece peste ele fără prea mari dificultăți.

Ca un soldat, trebuie să găsești soluții pentru lucruri ce nu sunt plănuite dinainte, trebuie să modifici strategia pe moment, trebuie să poți duce misiunea la sfârșit. Astfel de planuri au nevoie de timp pentru a fi perfecte, dar trebuie să ai strategii pregătite din timp pentru a nu te lăsa prins în momentul în care vin vremuri grele.

 

 

Sursa: Addicte2Succes

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Află de ce nu ești un om de succes!
Introvertiți vs. Extrovertiți în viața antreprenorială
Shares
Share This